سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره
سهیل[54]

توضیحاتی درباره مسائل نظامی
ویرایش

مطالب پیشین
آرشیو مطالب

ویرایش

لوگوی دوستان
امکانات دیگر






عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکا که بر فراز آسمان قم و نزدیک به نیروگاه فوردو در حال پرواز بود توسط پدافند هواپیمایی سپاه پاسداران در خاک ایران سرنگون شد.

سید علی آقازاده دافساری نماینده مردم رشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود:
هواپیمای بدون سرنشین که برای شناسایی منطقه نیروگاه و مرکز هسته ای قم از سوی سازمان جاسوسی آمریکا نیروگاه فوردو به پرواز درآمد از سوی نهاد اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران شناسایی و سرنگون گشت.

وی با بیان اینکه اینگونه اقدامات مدتهاست از سوی سازمان جاسوسی آمریکا علیه ایران صورت می پذیرد اظهار داشت:
هواپیماهای جاسوسی آمریکا معمولا از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای هم مرز و نزدیک ایران به پرواز در می آیند که خوشبختانه تا به امروز سازمان اطلاعاتی و امنیتی کشور توانسته به خوبی آنها راشناسایی و دسایس آنان را نقشه برآب نماید.





      

سردار پاکپور تاکید کرد:
با قاطعیت با تروریست‌ها برخورد می‌کنیم

خبرگزاری فارس: فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به هلاکت ده‌ها تن از اشرار و تروریست های گروهک پژاک در مناطق مرزی شمال غرب کشور تأکید کرد: طی روزهای اخیر ضربات مهلکی به تروریست‌های شمال غرب کشور وارد آمده است.



به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی کل سپاه، در پی هلاکت ده ها تن از اشرار و گروهک پژاک در مناطق مرزی شمال غرب کشور سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: رزمندگان قرارگاه حمزه سید الشهداء (ع) نیروی زمینی سپاه ، در راستای برقراری امنیت پایدار و مقابله با عوامل بروز ناامنی و بی ثباتی و ایجاد مزاحمت برای مردم عزیز مناطق مرزی شمال غرب کشورمان با اشرار و تروریست های گروهک موسوم به پژاک درگیر و طی روزهای اخیر ضربات مهلکی به آنان وارد ساختند.

وی افزود: فعالیت‌های تروریستی در مناطق کردنشین همواره مورد توجه گروهک‌های ضد انقلاب، تروریستی و مورد حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده و اینگونه اقدامات ناامن کننده باعث کندی روند توسعه و پیشرفت منطقه و خدمتگزاری به مردم شده است.

پاکپور با اشاره به اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دفاع از امنیت و آرامش مردم مناطق کردنشین را وظیفه خطیر خود می داند تصریح کرد: قرارگاه حمزه سید الشهداء (ع) با شجاعت وصف ناپذیر بسیجیان دلاور کرد و بومی، عملیات بازدارنده خود برابر تجاوز و جنایت آفرینی عوامل گروهک تروریستی پژاک که با اشغال بخش هایی از مناطق مرزی در شمال غرب کشور علیه ملت ما توطئه و امنیت مردم را به مخاطره انداخت، با قاطعیت برخورد و ضمن انهدام مقرهای آنان تا کنون دهها تن از آنها را به هلاکت رسانیده و یا زخمی و اسیر کرده است.

فرمانده نیروی زمینی سپاه با تأکید بر ادامه عملیات تعقیب و مجازات تروریست‌ها، لزوم کنترل مناطق همجوار با مرزهای جمهوری اسلامی ایران توسط دولت عراق و مقامات اقلیم کردستان را ضروری خواند و اظهار داشت: حضور گروهک های تروریستی در مناطق مرزی تهدیدی جدی برای هر دو کشور به شمار رفته و ضررهای امنیتی و اقتصادی برای ساکنین را متصور می‌سازد.

وی در عین حال گفت: ما ضمن هشدار به فاصله گرفتن بقایای این گروهک از مرزهای جمهوری اسلامی، آمادگی خود را برای پذیرش افراد نادم و پشیمان اعلام می‌کنیم.

سردار پاکپور در پایان اظهار امیدواری کرد: دولت عراق و اقلیم کردستان با جدیت بیشتر از ادامه حضور و فعالیت‌های اعضای گروهک تروریستی پژاک در مناطق کرد نشین و هم مرز با جمهوری اسلامی ایران ممانعت به عمل آورند و با اتکا به بسترهای تعامل و همکاری های فی مابین دو کشور، منطقه را از لوث وجود گروهک های تروریستی و عوامل پلید وابسته به استکبار جهانی پاکسازی کنند.


سرویس سیاسی ایران بریفینگ : یک روزنامه نگار کرد ساکن شهر سردشت که نخواست نامش فاش شود به ایران بریفینگ گفته که هم اکنون در غرب کشور کلا وضعیت فوق العاده اعلام شده است ، وی از وضعیت امنیتی در سردشت خبر داد و اعلام کرد که به دستور استانداری و همچنین سپاه پاسداران منطقه تمامی مراکز درمانی از پذیرش بیماران عادی صرف نظر می کنند و وتمام بیمارستان و مراکز پزشکی در اختیار سپاه پاسداران می باشد

وی همچنین از راه اندازی یک بیمارستان صحرایی وسیع و گسترده در خارج از شهر سردشت توسط سپاه پاسداران خبر داد .

یک منبع آگاه در بوکان نیز به ایران بریفینگ اطلاع داد که وضعیت این شهر نیز مشابه دیگر نقاط غربی کشور است و وضعیت فوق العاده در شهر حاکم است .

گفتنی است احتمال می رود تمامی این تدابیر امنیتی در نقاط غربی کشور فقط مختص به درگیرهای جاری بین پژاک و سپاه پاسداران نباشد و با توجه به وخاومت ارتباط سیاسی بین ترکیه و ایران بر سر کشور سوریه ، جمهوری اسلامی قصد دارد نیروهای خود را به حالت آماده باش نظامی درآورد تا در صورت حمله نظامی ترکیه به خاک سوریه اقدام تلافی جویانه ای انجام دهد





      

موشک "خلیج فارس" چه بلایی بر سر ناوهای هواپیمابر آمریکا خواهد آورد؟
راکتهای زونی 50 کیلو وزن و 20 کیلو خرج انفجاری دارند. شلیک اتفاقی این راکتها بر روی عرشه ناو هواپیمابر فارستال منجر به اتفاقی مهیب یعنی کشته شدن 134 نفر، زخمی شدن 161 نفر و از بین رفتن 21 هواپیما شد. حال تصور انفجار کلاهک 650 کیلویی موشک خلیج فارس چه میتواند باشد؟!



به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، بهمن ماه 1389؛ موشک خلیج فارس با دقت تمام به هدف خود اصابت کرد و این یعنی شکست یک استراتژی؛ همان استراتژی که بر اساس آمریکایی ها تمام توان خود را در دریاها معطوف به حفظ و حراست ناوهای هواپیمابر از موشکهای کروز، توپخانه، قایق ها و هواپیماهای حریفان خود میدانستند و ناگاه سلاح جدید ایرانی با فرود از بلندای آسمان تقارن این معادلات را بر هم زد .

چین با موشک میانبرد دانگ فنگ 21 و ایران با تغییر در گونه های زمینی موشک فاتح 110 تنها کشورهایی در دنیا هستند که به ساختن موشک های بالستیک ضد کشتی اقدام کرده اند.
چشم بادامی ها با تغییر در فناوری موشک دانگ فنگ زمین به زمین با برد تقریبی تا 3000 کیلومتر توانستند نخستین موشک ضد کشتی بالستیک دنیا را ارایه دهند. هدف چین از ساخت چنین سلاحی پایان دادن به یکه تازی ناوگان دریایی ایالات متحده در اقیانوسها و حفاظت از تنگه تایوان عنوان شده است. چین برای عملیاتی کردن چنین طرحی، سرجنگی جداشونده هدایت پذیر برای موشک دانگ فنگ طراحی کرد که در هنگام بازگشت به زمین از فضای ماورای جو، توان انجام مانور هدایت پذیری به سمت اهداف خود را داشته باشد .

آنطور که اطلاعات بدست آمده در رسانه ها و منابع اطلاعات نظامی عنوان شده، موشک دی اف 21  نیازمند است تا اطلاعات هدف خود را از ماهواره های نظارت و شناسایی نظامی ( یئوگان ) ساخت چین  که آخرین ها آنها برای پوشش توان اکتشاف اهداف دریایی سال گذشته میلادی توسط چینی ها به فضا فرستاده شد، استفاده  کند بر همین اساس موشک دی اف 21 بدلیل برد زیاد در طول مسیر پرتاب خود توسط این ماهواره ها هدایت و هدف نهایی رو خود را پیدا می کند .

موشک خلیج فارس

این موشک نیز همانند سایر موشکها باید موقعیت اهداف خویش را پیش از پرتاب بدست آورده و پس از پرتاب مسیر یابی دقیق خود را به سمت آنها انجام دهد . اما با توجه به اینکه ایران هنوز امکان استفاده از ماهواره ساخت داخل مجهز به رادار و تجهیزات الکتروپتیک دست نیافته است، نیاز دارد تا از موشکهای مستقل از هدایت خارجی بهره گیرد . به همین دلیل فاتح 110 که یکی از دقیق ترین موشکهای بالستیک ساخت ایران است بدین منظور انتخاب شد چراکه این موشک با استفاده از توان هدایت داخلی خویش در یک مسیر پرتابه ای کمترین خطا را داراست و از زیرسیستم ها و سطوح  کنترل برای سیر سرد درون جوی بهره می گیرد .

رادارهای زمینی و دریایی ماوراء افق و یا هواپیما ها و پهباد های نظارت هوایی پس از بدست آوردن طول و عرض جغرافیایی هدف ، این مختصات جغرافیایی را به واحد پرتاب موشک ارسال میکنند و پس از آن موشک به سمت موقعیت معلوم شده در سطح دریا روانه می شود.



با توجه به شکل طراحی دماغه موشک خلیج فارس میتوان به تفاوت بین این موشک و فاتح پی برد . به نظر میرسد موشک خلیج فارس در نوک کلاهک خویش از یک سامانه الکترواپتیک پیشرفته برای کشف اهداف در هنگام بازگشت به جو بهره می جوید که این امکان را به موشک میدهد تا در زمان حمله مستقل بوده و خود اقدام به کشف هدف کرده و خود را به سمت هدف هدایت کند.

بنابراین میتوان گفت که موشک خلیج فارس پس از شلیک  مستقل است و با اتکا بر سامانه های هدایت داخلی خود بدون نگرانی از اخلال رادیویی  طی مسیر میکند .

کلاهک 650 کیلویی  

هدف بزرگی که "خلیج فارس" مامور انهدام آن است بسیار بزرگ بوده و یک غول تمام فلزی با وزنی در حدود 90 تا 100 هزار تن و  با ابعادی در حدود 300 متر طول و بیش از 70 متر عرض به شمار می رود .

ناوهای هواپیمابر از بزرگترین کشتی های موجود در دریاها بوده که علاوه بر ابعاد بسیار عظیم خویش کاملا زره پوش نیز هستند .

دستیابی به چنین هدفی که بسیار بزرگ و به لحاظ  سرعت و مانور تنبل است امکانپذیر به نظر میرسد اما در نوع خود از آنچنان حفاظت و تدابیری بهره مند است که امکان دستیابی به خویش را برای موشکهای کروز و قایق های تند رو سخت کرده است .



بعنوان مثال ناوهای هواپیمابر آمریکایی هر کدام با استفاده از تعداد زیادی کشتی های پشتیبانی دفاع هوایی و حتی زیردریایی های تهاجمی حفاظت میشوند که تعداد زیادی از آنها هم عرض با ناو حرکت نموده و مقابل مسیر موشکهای کروز قرار میگیرند تا اجازه ورود به حریم ناوهواپیمابر را نیابند.

علاوه بر آنکه خود ناو و ناوشکن های همراه آن هم به تعداد زیادی از سامانه های توپی و موشکی مقابله با موشکهای کروز مجهز هستند .اما در این میان موشک بالستیک خلیج فارس با عبور آسان از تمام این موانع با فرود مافوق صوت از ارتفاع بالا عملا چنین تدابیری را بلااستفاده می کند.

این موشک ایرانی برخلاف موشکهای کروز حجم سرجنگی بسیار قوی دارد که در ادامه به ذکر برخی از ویژگی های آن خواهیم پرداخت.

به طور خلاصه، این نکات را می توان به عنوان موارد مهم در تحلیل عملکرد موشک خلیج فارس بیان کرد:

موشکهای کروز مانند نور، تنها 160 کیلوگرم سرجنگی دارند اما کلاهک خلیج فارس معادل 7 بمب معمولی مارک 82 یا سه بمب مارک 83 خرج انفجاری در خود جای داده است.

انفجار یک بمب معمولی سه حالت برخورد،  شوک و موج و نیز اثر حرارتی بوجود می آورد و تفاوت عمده بین موشک و بمب، در برخورد  با سرعت بالا در موشکها است .لذا  با سرعت برخورد بالایی که موشک خلیج فارس دارد پیش بینی می شود به مقدار نامعلومی بسته به نوع فیوز و طراحی سرجنگی در سطح عرشه ناو نفوذ کند.

البته نفوذ در عرشه ناو بسته به تکنولوژی و طراحی کلاهک خلیج فارس دارد که در گونه های مجهز به کلاهک بارانی برخلاف گونه های معمولی و سنگر شکن انفجار در سطح توزیع میشود .

ذکر این نکته نیز ضروری است که اثر حرارتی انفجار یک بمب 450 کیلویی قادر به ذوب فولاد زرهی با قطر بیش از 5 سانت پیش از نفوذ است. ( بدنه ناوهای هواپیمابر از استیل استراکچر و سطوح آن با آلومینیوم پوشیده شده است) .

در حالت عمومی قدرت انفجاری ناشی از برخورد چنین بمبی حدود 1.2 تا 8 متر در عمق زمین نفوذ میکند و دایره ای به قطر 7 تا 18 متر بوجود میاورد. کلاهک بارانی نیز میتواند تا 3000 قطعه انفجاری با سرعت متغییر بین 600 تا 2000 متر بر ثانیه به اطراف خود پرتاب کند که شوک ناشی از انفجار با سرعت متغییر از 500 تا 800  متر بر ثانیه  از محدوده انفجار به بیرون خارج میشود و جریانی برابر با 1.8 تا 2.5 برابر صوت بوجود می آورد .

موج انفجار تولید شده در نوع بارانی به تنهایی قادر است سطح کل ناو را از هر جسم متحرکی تخلیه کند .

با داشتن چنین پیش فرض هایی، موارد زیر را باید به وضعیت پیش از انفجار افزود :

در عرشه هر ناو هواپیمابر تعدادی هواپیمای آماده به پرواز لود شده با بمب و موشک و سوخت کامل وجود دارند. همچنین بر روی عرشه این ناوها تجهیزات بسیار حساس مدیریت پرواز و کنترل فرود و برخاست مثل کاتابولت وجود دارد که بدون آنها عملا ناو توانایی خود را از دست میدهد و با یک قایق معمولی غیر نظامی برابری خواهد کرد !

ماجرای انفجار کلاهک 20 کیلویی در ناوهای هواپیمابر


شاید این موضوع کمتر مطرح شده باشد که انفجار یک راکت هواپرتاب کوچک با نام ام کا 32 زونی در ناوهای هواپیمابر یو اس اس اینترپرایز و فارستال منجر به آتش سوزی های پیوسته و بزرگی شد .

راکتهای زونی 50 کیلو وزن و 20 کیلوگرم خرج انفجاری دارند . شلیک اتفاقی و نابهنگام این راکتها بر روی عرشه ناو فارستال منجر به اتفاقی مهیب یعنی کشته شدن 134 نفر - زخمی شدن 161 نفر و از بین رفتن 21 هواپیما شد.


انفجار در ناو هواپیمابر اینترپرایز


اتفاق مشابه به آن دو سال بعد در ناو هواپیمابریو اس اس اینترپرایز رخ داد و انفجار این راکت در اینترپرایز نیز منجر به مرگ 27 نفر و زخمی شدن 314 نفر همچنین نابودی 15 هواپیمای دیگر شد !

حال تصور برخورد و انفجار کلاهک 650 کیلویی موشک خلیج فارس چه میتواند باشد ؟!


انفجار در ناوهواپیمابر فارستال


آیا خلیج فارس از پدافند دشمن عبور می کند؟

به طور عمومی سه فاز درگیری با موشک های بالستیک وجود دارد که فاز شلیک (شناسایی پیش از پرتاب) فاز میانی  که در آن موشک های بلند و میانبرد در ارتفاع مداری مورد هجوم موشکهای استاندارد 3 و تاد قرار میگیرند و فاز شیرجه و بازگشت به جو که توسط سامانه های موشک پاتریوت با موشکهای بالستیک مقابله می شود .

از آنجایی که سامانه های پدافند ضد موشکی ناوگان ایالات متحده در سطح دریا فقط بر پایه رفع تهدیدات موشکهای بلند و میانبرد طراحی شده اند لذا موشکهای 9 میلیون دلاری استاندارد 3 بکار رفته در این ناوگان منحصرا توانایی درگیری با موشکهای میان و بلندبردی را دارند که ارتفاع پروازی آنان مداری است.

بر پایه این فناوری، موشک استاندارد 3  کلاهک رهگیر خود را در ارتفاع مداری رها میکند تا پس از رهگیری و برخورد با موشک در ارتفاع بالا آنرا منهدم سازد . پس میتوان گفت که این سامانه ها در برابر موشکهایی مانند دانگ فنگ که ارتفاع شیرجه آن مداری است میتواند موفق عمل کنند اما موشک خلیج فارس بخاطر ارتفاع پرواز کوتاه تر زیر مداری (بطور تقریبی 50 تا 70 کیلومتر سقف پرواز) در ارتفاع کمتری از توان درگیری این موشکها سیر می کند . با این قابلیت، موشک خلیج فارس میتواند  بدون نگرانی از میان پدافندهای ضد موشک نیروی دریایی ایالات متحده بگریزد .

نتیجه گیری

بطور طبیعی روشهای مقابله روزبروز در حال پیشرفت هستند و نمیتوان بطور قطع بر یک ترکیب مواجهه با دشمن استوار ماند و باید پیوسته در تلاش بود تا بتوانیم به توازن کم هزینه و کاربردی برای مقابله با تهدیدات دشمنان انقلاب برسیم .

موشک خلیج فارس در کنار انبوهی از تسلیحات دیگر ضد کشتی ساخت ایران قادر به پوشش سخت ترین شرایط درگیری های دریایی هستند و میتوان با استفاده ترکیبی و هوشمندانه از تکنیک ها و ابزار های تولید داخل با اتکا به نفس و توان ملی مدت بسیار طولانی نبرد های دریایی را بدون داشتن پشتیبانی هوایی و دریایی مدیریت و ضربات سختی به دشمن متجاوز وارد کرد .

ناوگان متجاوز مجبور است تا ناوهای هواپیمابر خود را بجای درگیری از منطقه خطر دور کند که این امر نیز به نوبه خود باعث بوجود آمدن مشکلات بسیار بر سر راه نبرد هوایی از طریق دریا با ایران میشود .

بعنوان نمونه ساده ترین راه ممکن قرار گیری هواپیمابر دشمن در فاصله امن در محدوده فرضی 350 کیلومتری سبب می شود تا جنگنده های دشمن مجبور باشند 700 کیلومتر مسیر اضافه تر را برای دستیابی با آسمان ایران طی کند ! چنین عملیاتی نیازمند نسب پادهای سوخت زیر بال جنگنده هاست که آنها را سنگین تر کرده و امکان حمل تسلیحات و انجام مانورهای چرخش و سرعت را از آنان میگیرد و برای هر ماموریت نیاز به تعداد بیشتری جنگنده بوجود می آورد که این امر کار را برای پدافند هوایی ما ساده تر کرده و ریسک عملیات هوایی را برای دشمن بسیار بالاتر می برد .

با توجه به اخبار رسیده از  رزمایش موشکی پیامبر اعظم (ع) 6  با شلیک موشکهای هدایت دقیق و کلاهک های پیشرفته  بارانی و فیوزهای مجاورتی و یا اعلام رسمی خبر شلیک دو موشک با برد 1900 کیلومتر به اقیانوس هند میتوان امیدوار بود که با پیشرفت روز افزون ایران صنایع موشکی و ماهواره ای، موشکهای ضد کشتی برد بلندتر نیز تولید و وارد یگانهای نیروهای مسلج کشورمان شوند که بدین ترتیب، غول های آهنی دشمن باید حداقل 2 هزار کیلومتر از مرزهای آبی ایران اسلامی فاصله بگیرند.





      

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، روزنامه تایمز چاپ لندن، در گزارشی با متهم کردن سوریه مدعی شد: ارسال اسلحه برای حزب‌الله لبنان افزایش یافته و در همین راستا 9 موشک پیشرفته اسکاد در اختیار حزب الله لبنان قرار گرفته است.
این روزنامه در ادامه می‌نویسد: حزب‌الله هم اکنون 9 موشک از نوع اسکاد در اختیار دارد که بسیار دقیق هستند و هر نقطه از اسراییل را که بخواهند هدف قرار می‌دهند. برد این موشک‌ها 700 کیلومتر است و می‌توانند کلاهک انفجاری به وزن یک تن را حمل کنند.
به گزارش جام نیوز، سایت رادیو اسرائیل شب گذشته 17 جولای (26 تیر) تحت عنوان" خیزش مردمی نیز نتوانسته است جلوی حمایت ایران و سوریه از حزب الله را بگیرد" مدعی شد: «در حالی که میلیون ها شهروند سوری علیه رژیم دمشق به پا خواسته اند و در تظاهرات هر روزه خود خواهان کنار رفتن بشار اسد از قدرت هستند، ولی وی تمام اهتمام خود را متوجه حمایت از گروه حزب الله لبنان کرده است و همچنان به تجهیز آن گروه به تسلیحات پیشرفته تر ادامه می دهد.»
سایت رادیو اسرائیل افزود: «روزنامه بریتانیایی "تایمز" در گزارشی نوشت: سوریه اخیراً ارسال اسلحه برای حزب الله را افزایش داده است و از جمله موشک هایی به آن گروه داده که می توانند سرتاسر خاک اسرائیل را هدف قرار دهند.»
این سایت صهیونیستی در ادامه مدعی شد: «به نوشته این روزنامه بریتانیایی، حکومت ایران و کره شمالی، در مکانی مخفی در نزدیکی شهر "حماة" که درون کوهی کنده شده است، به سوریه در زمینه ساخت این موشک ها یاری می رسانند.»
"تایمز" همچنین نوشت: «در یک سال گذشته، دولت سوریه دستکم هشت فروند موشک "اسکاد – دی" با برد 700 کیلومتر و مجهز به کلاهک های انفجاری یک هزار کیلوگرمی در اختیار حزب الله قرار داده است.»
این روزنامه انگلیسی همچنین نوشت: «حکومت ایران نیز، رأساً اقدام به تحویل چندین فروند موشک "فاتح" با برد بیش از 500 کیلومتر به حزب الله کرده است.»




      



پس از حضور تاثیر گذار و جنجال بر انگیز واحد های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریای سرخ و کانال سوئز ، به نظر میرسد این بار نوبت به اقیانوس اطلس ، شاهراه ارتباطی استراتژیک ناتو است که برای اولین بار اقتدار ناوشکن های ارتش جمهوری اسلامی را به خود ببیند .

امیر حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، با اشاره به ماموریت‌های ناوگروه‌ها و زیرسطحی‌های ارتش در آب‌های آزاد و بین‌المللی، اظهار داشت: حضور در دریای مدیترانه، کانال سوئز، جنوب اقیانوس هند و دریاهای آزاد همچنان در دستور کار این نیرو قرار دارد.

سیاری همچنین از برنامه نیروی دریایی ارتش برای اعزام ناوگروه به اقیانوس اطلس خبر داد و افزود: در صورت تصویب نهایی، ناوگان دریایی ارتش به اقیانوس اطلس اعزام خواهند شد.

وی در ادامه به موضوع تجهیز شناورها به تسلیحات موشکی مناسب اشاره کرد و گفت: هر یگان شناور در حوزه مسئولیت و مأموریت خود با توجه به نوع مأموریتی که به آنها محول شده، دارای تسلیحات خاصی هستند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: موشک سطح به سطح نور، یکی از تسلیحاتی است که روی شناورهای دارای مأموریت دوربرد نصب شده است.





      

انفجار در یک انبار اسلحه و مهمات در جنوب قبرس تلفاتی برجای گذاشته است.          
بامداد روز دوشنبه، ?? تیرماه (?? ژوئیه)، در یک پایگاه نیروی دریایی جمهوری قبرس واقع در منطقه زیگی در جنوب این جزیره انفجار مهیبی روی داد و به گزارش خبرگزاری رسمی قبرس، در این حادثه دست کم هشت نفر کشته شدند هر چند برخی منابع شمار قربانیان این انفجار را بیشتر گزارش کرده اند.
          
رادیو قبرس تعداد زخمی های این حادثه را دست کم سی نفر گزارش کرده اما گفته است که در مورد تلفات این انفجار هنوز آمار رسمی ارائه نشده است.
          
براساس این گزارش، این انبار محل نگهداری یک محموله نظامی بود که دولت قبرس آن را در ژانویه سال ???? توقیف کرد.
          
در آن زمان گفته شد که این محموله به طور غیرقانونی با کشتی مونچه گرسک، حامل پرچم قبرس، از ایران عازم سوریه بود که پس از چند بار بازرسی توسط ماموران قبرسی، محموله کشف و توقیف شد.
          
در ماه مارس همانسال، هیات منصوب شده از سوی سازمان ملل متحده اعلام کردکه ارسال این محموله ناقض تحریم تسلیحاتی ایران به عنوان بخشی از تحریم های بین المللی مصوب سال ???? شورای امنیت علیه برنامه هسته ای این کشور بوده و دولت قبرس حق داشته است از حمل آن جلوگیری کند.
          
در نتیجه، مقامات قبرسی محموله توقیفی را که ظاهرا حاوی مقادیری مواد منفجره بود توقیف و انبار کردند و گفته می شود مواد منفجره توقیفی عامل انفجار روز دوشنبه بوده است.
کشتی حامل محموله تسلیحاتی ایران برای سوریه توسط دولت قبرس توقیف و انبار شده بود      
در قطعنامه شورای امنیت ایران از عرضه، فروش یا انتقال اسلحه و مواد مربوطه به سایر کشورهای منع و از کشورهای عضو شورای امنیت خواسته شده است که از حمل و نقل این نوع اقلام جلوگیری کنند.
          
هنگام کشف این محموله، رسانه های اسرائیلی گفتند که مقصد نهایی تسلیحات و مهمات ارسالی گروه حماس در غزه و حزب الله لبنان بودند و مقامات اسرائیلی و آمریکایی از دولت قبرس خواستند از حمل آن به سوریه جلوگیری به عمل آورند.
          
مقامات ایرانی اتهام ارسال کمک تسلیحانی برای حماس و حزب الله را رد کردند و تاکید ورزیدند که این کشتی حامل اقلامی بود که به طور رسمی برای دولت سوریه حمل می شد.
          
به گزارش منابع محلی، در انفجار روز دوشنبه به ساختمان ها و تاسیسات نزدیک محل حادثه خساراتی وارد آمد و یکی از تاسیسات انتقال برق واقع در این محل آسیب دید و برای مدتی، برق بخش هایی از قبرس جنوبی قطع شد.
          
شرکت مالک این تاسیسات گفته است که برای تامین برق مورد نیاز جزیره، از نیروگاه های کمکی استفاده خواهد کرد اما از ساکنان جزیره خواسته است در مصرف برق صرفه جویی کنند.
          
نیروی دریایی جمهوری قبرس از تعدادی قایق گشتی تشکیل یافته که ماموریت نظارت بر سواحل این جزیره را برعهده دارند.





      

امیر اسماعیلی در گفتگو با فارس عنوان کرد؛
                                   
شگفتی روس‌ها از ارتقاء سامانه موشکی اس 200 در ایران

خبرگزاریفارس: فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) با اشاره بهبهینه‌سازی تمامی سامانه‌های موشک اس 200 توسط متخصصان داخلی گفت: اینتغییرات مورد تایید و احسنت سازندگان این سیستم نیز قرار گرفته است و شایدما به زودی حتی نام این سیستم را هم تغییر دهیم.
                             
                              
                                   
                             
                         
 امیرفرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافندهوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در گفتگو باخبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، با اشاره به توانمندی‌های روزافزون اینقرارگاه در دستیابی به فناوری‌های موشکی، به موضوع بهینه‌سازی سامانهموشکی برد بلند اس 200 اشاره کرد و گفت: این ارتقا و بهینه‌سازی به قدریاست که می‌توان اعلام کرد ما بزودی حتی نام این سامانه را هم تغییر خواهیمداد.
اسماعیلی با بیان اینکه صفر تا صد این سیستم طوری بهینه شده که اصلاشاکله آن با آنچه که روس‌ها طراحی کرده بودند کاملا فرق می‌کند، اظهارداشت: البته این تغییرات مورد تایید و احسنت سازندگان این سیستم نیز قرارگرفته است.
وی با اشاره به اینکه ما امروز به جایی رسیدیم که می توانیم از اینسامانه پدافندی برد بلند و منحصر به فرد، به شایستگی استفاده کنیم، افزود:استفاده از سامانه‌های دفاع هوایی برای ما به مثابه بازی شطرنج است که 32مهره داشته و خانه‌های هشت در هشت آن هیچ وقت کم و زیاد نمی‌شود و اینتدبیر بازی‌کننده است که برنده و بازنده را مشخص می‌کند.

* مدرن‌ترین رادارهای ایران در کمین پرنده‌های رادارگریز

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) همچنین درخصوصتوانمندی‌های راداری و کشف پرنده‌های رادارگریز، گفت: همین امروز ماسیستم‌هایی داریم که هواپیماهای رادار گریز را براحتی می‌توانیم ثبت و ضبطکرده و مسیر و رفتار حرکتشان را بخوبی رصد کنیم.

اسماعیلی به رزمایش سال گذشته ارتش اشاره و خاطرنشان کرد: در رزمایشولایت 89 با اخطار به دو هواپیمای جاسوسی امریکا که قصد نزدیک شدن بهمرزهای کشورمان را داشتند، این امر را اثبات کردیم.

وی همچنین به موضوع بکارگیری رادارهای مدرن "آرایه فازی " برای کشفپرنده‌های رادارگریز اشاره کرد و افزود: با استفاده از توانمندی دانشگاهاو صنعت، ما می‌توانیم بخوبی از رادارهای با المان‌های آرایه فازی استفادهکنیم که در این زمینه به دستاوردهای خوبی هم رسیده‌ایم.

* پوشش تمامی نقاط کور کشور با رادارها و سامانه‌های دیدبانی ثابت و متحرک

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در ادامه درخصوص رفعفضاها و نقاط کور کشور نیز تصریح کرد: ما کشور خودمان را بیشتر از هر کسیمی‌شناسیم و اگر در گذشته تنها از رادارهای ثابت استفاده می‌شد، اما امروزبا استفاده از سامانه‌های دیدبانی ثابت و متحرک و نیز رادارهای متحرک،تمامی نقاط کشور را تحت پوشش داریم و البته در این زمینه تمامی نیروهایمسلح فعالیت دارند چراکه رهبر معظم انقلاب، پدافند را اولویت اول کشورمی‌دانند.





      

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه برد نهایی موشک‌های ما 2 هزار کیلومتر است، گفت: البته ما توان تولید موشک‌های با برد بیش از 2 هزار کیلومتر را داریم اما احتیاجی به این کار نیست چرا که دشمنان ما در فاصله‌ای کمتر از 2 هزار کیلومتر قرار دارند.
به گزارش بخش دفاع و امنیت میلیتاری پارسی به نقل از فارس، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در نشست خبری که امروز صبح به منظور تشریح دستاوردهای رزما‌یش موشکی پیامبر اعظم(ص) 6 برگزار شد، این رزمایش را جزو برنامه‌های سالیانه سپاه دانست و افزود: در این رزمایش چند هدف کلی از جمله تمرین تاکتیک‌های جدید توسط پایوران، تست تجهیزات بهینه‌سازی شده و جدید، آشنایی نیروها با این تجهیزات و سنجش میزان آمادگی یگا‌ن‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.

تولید انبوه موشک خلیج فارس توسط وزارت دفاع

حاجی‌زاده با بیان اینکه این رزمایش در دو مرحله موشک‌های زمین به زمین و دریایی انجام گرفت، افزود: در بخش زمینی همه سکوهای پرتاب که کارکنان جدیدالورود در آن حضور داشتند با موفقیت و دقت کامل انجام گرفت و گزارش‌های اولیه یگان‌ها نیز موفقیت‌آمیز بودن این شلیک‌ها و اصابت آنها در محدوده موردنظر را تایید کرد.
وی اظهار داشت: در بخش دریایی نیز از جدیدترین تجهیزات مانند موشک بالستیک خلیج فارس که کار تحقیقاتی آن سال گذشته تمام شده و توسط وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده است، استفاده کردیم که این مرحله نیز موقیت‌آمیز بود.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به دستیابی به توان بالای تولید موشک‌های بالستیک علیه اهداف دریایی، اظهار داشت: تلاش می‌کنیم تا از موشک‌های بالستیک با کلاهک‌های مجاورتی علیه اهداف بسیار بزرگ شناوری در دریا استفاده کنیم.

احتمال هدف قرار دادن موشک‌های بالستیک دریایی ایران نزدیک به صفر است

حاجی‌زاده ادامه داد: معمولا موشک‌های ساحل به دریا سرعتی زیر صوت دارند اما ما موشک‌های ساحل به دریا با سرعت مافوق صوت داریم که این تکنولوژی تنها در اختیار چند کشور محدود است.
وی ادامه داد: این موشک‌ها از سرعت و برد بیشتری نسبت به موشک‌های کروز برخوردار بوده و احتمال مورد اصابت قرار گرفتن آنها چیزی نزدیک به صفر است چرا که معمولا امکانات پدافندی بر روی ناوها متناسب برای مقابله با موشک کروز است که سرعتی زیر صوت دارند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین با بیان اینکه ما طی 10 روز انجام رزمایش موشکی پیامبر اعظم(ص) 6 به اهداف کلان خود رسیده‌ایم، اظهار داشت: البته در هفته‌های آتی جمع‌بندی نهایی این رزمایش توسط تیم‌های متخصص نهایی شده و اشکالات احتمالی آن نیز رفع و رجوع خواهد شد.

تهدید نظامی از ایران دور شده است

حاجی‌زاده همچنین در خصوص پیام این رزمایش برای دیگر کشورها گفت: کسانی که با جمهوری اسلامی ایران خصومت دارند، قطعا حق دارند که از این رزمایش نگران باشند. اما ما از کشورهای منطقه این نگرانی را نشنیده‌ایم چرا که همواره اقدامات ما با هدف دفاعی بوده و ما حق داریم برای حراست از ایران اسلامی هرچه بیشتر خود را تقویت کنیم و طبیعی است که روز به روز بر قدرت خود خواهیم افزود تا به بازدارندگی کامل برسیم و البته وضعیت امروز ما هم همین امر را نشان می‌دهد که دیگر تهدیدهای نظامی از ما فاصله بسیاری گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: پیام این رزمایش برای کشورهای منطقه، پیام صلح و دوستی است و ما هیچ تهدیدی برای این کشورها محسوب نمی‌شویم.

ناوهای هواپیمابر آمریکا با 80 جنگنده در تیررس موشک‌های سپاه هستند

فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین به حضور کشورهای فرامنطقه‌ای در آب‌های خلیج فارس اشاره کرد و افزود: این حضور برای تهدید کشورهای حاشیه‌ جنوب خلیج فارس نیست چرا که آمریکایی‌ها در این کشورها پایگاه دارند و به همین منظور است که ناوگان پنجم خود را در این منطقه مستقر کرده و صدها فروند ناو، رزم‌ناو و کشتی‌های جنگی خود را به خلیج فارس گسیل داده تا تهدیدی برای جمهوری اسلامی ایران باشند.
حاجی‌زاده تصریح کرد: با وضعیتی که ما امروز از لحاظ توانمندی‌های نظامی داریم، دیگر وجود این شناورها برای ما خطری محسوب نمی‌شود چرا که یک ناو بزرگ با 330مترطول، 70 متر عرض،‌6 هزار نفر نیرو، 70 تا 80 فروند هواپیما به عنوان یک هدف آماده برای ما هستند و در شرایطی که آنها بخواهند ما را تهدید کنند، به آنها هجوم خواهیم برد هرچند ما هیچگاه شروع‌کننده جنگ نیستیم.

شلیک دو فروند موشک دوربرد سپاه به دهانه اقیانوس هند با حضور نیروهای امریکایی

وی همچنین در خصوص نحوه سنجش برد موشک‌های مورد استفاده قرار گرفته در رزمایش افزود: اگرچه ما در ابتدای کار با سعی و خطایی این سنجش را انجام می‌دادیم اما وزارت دفاع به امکانات خوبی در زمینه نرم‌افزاری سنجش مسافت مجهز شده است که ما می‌توانیم این فواصل را با دقت محاسبه کنیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به اینکه معمولا رزمایش‌ها زمانی صورت می‌گیرد که تمامی کارهای تحقیقاتی و تست‌های اولیه پایان پذیرفته باشد، افزود: ما این آزمایش‌ها را در مناطق کویری انجام می‌دهیم چرا که خدای متعال بیش از هزار کیلومتر فضای امن دراختیار ما قرار داده است.
حاجی‌زاده افزود: مواردی هم هست که لازم می‌شود برد بیشتر مورد آزمایش قرار بگیرد که برای مثال در بهمن ماه سال گذشته دو فروند موشک دوربرد، اهداف از پیش تعیین شده ما در دهانه اقیانوس هند را در فاصله هزار و 900 کیلومتری مورد هدف قرارداد.
وی ادامه داد: این درحالی بود که آمریکایی‌ها در منطقه حضور داشت و ما با اعلام قبلی منطقه را بستیم و حتی اجازه دادیم هواپیماهای جاسوسی آمریکایی‌ها نیز در این مناطق حضور داشته باشند اما آنها هیچ خبری را در این خصوص مخابره نکردند.

توان تولید موشک‌های با برد بیش از 200کیلومتر را داریم

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه برد نهایی موشک‌های ما 2 هزار کیلومتر است، گفت: البته ما توان تولید موشک‌های با برد بیش از 2 هزار کیلومتر را داریم اما احتیاجی به این کار نیست چرا که دشمنان ما در فاصله‌ای کمتر از 2 هزار کیلومتر از ما قرار دارند.

سیلوهای زیرزمینی پرتاب موشک در ایران سابقه‌ای 15 ساله دارند

حاجی‌زاده در بخش دیگری از این نشست خبری به موضوع سیلوهای زیرزمینی پرتاب موشک اشاره کرد و افزود: ما از این سیلوها موشک‌های عمودپرواز خود مانند شهاب 1، 2 و 3 و نیز موشک‌های سجیل و قیام را پرتاب می‌کنیم چرا که از این سیلوها امکان پرتاب موشک‌های زاویه‌دار مانند فاتح 110 نیست و برای آنها راهکارهای دیگری داریم.
وی افزود: با استفاده از این سیلوها می‌توان زمان آماده‌سازی موشک‌ها را کم و میزان آسیب‌پذیری ناشی از حملات احتمالی دشمن را پائین آورد و سابقه این سیلوها در کشورمان به 15 سال قبل برمی‌گردد که در مناطق مختلفی کل جغرافیای کشور وجود دارند.

سپاه و ارتش مکمل یکدیگرند

فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین ارتش و سپاه و نیروهای تابعه آنها را مکمل یکدیگر دانست و گفت: ما در این زمینه با یکدیگر هماهنگی کامل داریم و هیچ نیروی موازی وجود ندارد.

70 درصد از پایگاههای امریکا تحت پوشش موشک‌های کوتاهبرد و میانبرد سپاه است

حاجی‌زاده با بیان اینکه امروز بیش از 70 درصد پایگاه‌های آمریکا در منطقه در فاصله 300 تا 400 کیلومتری و در پوشش موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد ما قرار دارد، افزود: ما از این موشک‌ها به تعداد زیاد در اختیار داریم و البته می‌توان همزمان از پایگاه‌ها با استفاده از موشک‌های دوربرد مناطق مختلفی از پایگاه‌های دشمن را هدف قرار داد.

سامانه‌های پدافندی دشمن توان هدف قرار دادن موشک‌های ما را ندارند

وی در خصوص احتمال هدف قرار گرفتن این موشک‌ها توسط سامانه‌های پدافندی دشمن نیز خاطرنشان کرد: البته آنها در این زمینه کار می‌کنند اما این امکان در محدوده و گستره زیاد حتی برای آمریکایی‌ها نیز متصور نیست.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین سامانه پدافندی رژیم صهیونیستی موسوم به "گنبد آهنین " را تنها تبلیغاتی برای مصرف داخلی اسرائیل دانست و افزود: موشک‌های تاکتیکی که آنها شلیک می‌کنند 2 ماخ سرعت دارد اما برای مثال وقتی موشک سجیل به نزدیکی هدف می‌رسد، چیزی حدود 12 ماخ سرعت خواهد داشت.

تعداد بمبلت‌ها در کلاهک‌های بارانی افزایش یافته است

 


حاجی‌زاده در پایان در خصوص کلاهک‌های بارانی موشک‌های شهاب در رزمایش اخیر گفت: ما تعداد بمبلت‌ها را از حد متعارف در دنیا بالاتر بردیم که با این کار می‌توان منطقه وسیع‌تری را با حجم بالای آتش پوشش داد که می‌تواند بر علیه اهداف بزرگ زمینی یا دریایی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

بازتاب پرتاب دوموشک دوربرد سپاه در شبکه الجزیره
خبرگزاری فارس: شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارشی از توان موشکی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که نسل جدید موشک‌های ایرانی می‌توانند اهداف دور در اروپا و شمال آفریقا مورد هدف قرار دهند.

به گزارش مانیتورینگ فارس، شبکه الجزیره در گزارشی از خبر منتشر شده در خبرگزاری فارس درباره پرتاب موفقیت آمیز دو فروند موشک دور‌برد ایران به دهانه اقیانوس هند، اعلام کرد که برای اولین بار است که چنین خبری منتشر می‌شود.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران صبح امروز در نشست خبری اعلام کرد که در بهمن ماه سال گذشته دو فروند موشک دوربرد سپاه، اهداف مورد نظر در دهانه اقیانوس هند را هدف قرار داد.

شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی در ادامه این گزارش تأکید کرد که ایران در هفته گذشته نسل جدیدی از موشک‌های دور برد خود را مورد آزمایش قرار داده است.

این شبکه با اشاره به سیر توسعه موشک‌های دوربرد جمهوری اسلامی تصریح کرد، نسل اول موشک‌های دور برد ایران با عنوان "شهاب 3 " در سال 1998 مورد آزمایش قرار گرفت که تنها می‌توانست تا اسرائیل را مورد هدف قرار دهد.

این شبکه مدعی شد که برد این موشک‌ها عددی بالغ بر یک‌هزار کیلومتر است و تنها در نقاط مرزی ایران مستقر شده‌ بودند.

الجزیره افزود: نسل دوم موشک‌های ایران با عنوان "قدر " بود که برد آن 1689 کیلومتر بود و به راحتی می‌توانست تل آویو و قاهره را مورد هدف قرار دهد.

این شبکه افزود: نسل سوم از موشک‌های ایران با عنوان "سجیل 2 " بسیار پیشرفته تر از مدل‌های قبلی بوده و برد آن تا 2400 کیلومتر است و می‌تواند اهداف در مسافت‌های بسیار دور از جمله مسکو را مورد هدف قرار دهد.

http://www.militaryparsi.ir/news-service/160-news/571-irannews.html





      

به گزارشگروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، حمید فاضلی سرپرست سازمان فضایی ایران که در جلسه شورای اداری استان مازندران در محل استانداری سخن می‌گفت با تشریح چگونگی تشکیل سازمان فضایی کشور جایگاه، دستاوردها و برنامه های آینده این سازمان گفت: این سازمان در سال 1382 به عنوان زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شکل گرفت و در ادامه با بررسی های کارشناسانه به همراه دانشکده تحقیقات مهندسی جهاد کشاورزی و پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در سال 1387 به سازمان مستقل تبدیل شد و مستقیم اداره آن زیر نظر ریاست جمهوری قرار گرفت.


وی خاطرنشان کرد: ایران در 14 بهمن همان سال با پرتاب ماهواره ملی امید به کشورهای عضو باشگاه فضایی که دارای فناوری پیشرفته ساخت و پرتاب ماهواره هستند پیوست و این کشورها را از هشت به 9 کشور ارتقاء داد.

دکتر فاضلی همچنین در گفت‌و‌گویی خبری با بیان این که با پرتاب ماهواره رصد، جایگاه علمی - فضایی ایران در دنیا تثبیت شده درباره طرح پرتاب کاوشگر حامل میمون به فضا گفت: پنج میمون در حال آموزش هستند تا بتوانند تحمل فشارهای فیزیکی، مداری، شتاب های مداری، صوت، ارتعاش و سایر عوامل را هنگام پرتاب داشته باشد.

سرپرست سازمان فضایی ایران گفت: در پرتاب آزمایشی زیرسیستمی کاوشگر5 اصلاحاتی صورت گرفته است، برای مثال حامل این کاوشگر دارای شتاب زیاد است از این رو باید در آن از سوخت مایع استفاده شود.

وی پرتاب آزمایشی زیرسیستمی «کاوشگر چهار» را موفقیت آمیز خواند و افزود: این پرتاب به منظور ارزیابی عملکرد سیستم های حامل محموله انجام شد و نتایج خوبی در عملکرد سامانه محموله در بخش جدایش و ارسال تصویر،تله متری، بازیافت و چتر نجات در برداشت.



فاضلی اظهار داشت: کاوشگرهای فضایی حامل محموله ای هستند که در زاویه نزدیک به قائم و تا ارتفاع ماورای جو - معادل 120 کیلومتر- پرتاب شده و بلافاصله به زمین باز می گردد به طوری که زمان رفت و برگشت آن در مجموع کمتر از 20 دقیقه خواهد بود. این درحالی است که ماهواره ها تا ارتفاع 250 کیلومتری و با سرعت مماسی 7300 تا 7600 کیلومتر برثانیه پرتاب می شوند تا بتوانند در مدار زمین قرار بگیرند

 





      

         




تمامی هواپیماهای ناوگان جنگنده های اف 15 این کشور در پی سقوط یک فروند از این جت ها در دریای شرق چین ، زمینگیر شدند .
وزارت دفاع ژاپن دستور ماندن این هواپیماها را بر روی زمین تا تحقیقات درباره علت سقوط هوایپمای اف 15 در روز سه شنبه صادر کرد.
براساس بیانیه وزارت دفاع ژاپن ، خلبان این هواپیمای اف - 15 که از پایگاهی در جزیره اوکیناوا به پرواز درآمده بود و در جریان ماموریت آموزشی عادی سقوط کرد، هنوز پیدا نشده است و حدود 6 فروند کشتی نیروی دریایی برای یافتن وی بسیج شده اند.
بقایا و لاشه دم این هواپیما در اقیانوس یافته شده است اما هنوز معلوم نیست که خلبان موفق به بیرون پریدن از هواپیما شده است .
ژاپن که با داشتن 202 فروند هواپیمای جنگنده اف - 15 عمده ترین کشور خارجی استفاده کننده از این جت ساخت آمریکا است ، اکنون در پی هواپیمای مدرن تری برای نوسازی ناوگان فرسوده خود است .
ارتش آمریکا که به شدت به این هواپیماها وابسته است قصد دارد جنگنده های اف - 15 خود را با هواپیماهای اف - 35 و اف - 22 جایگزین کند.
نسخه ژاپنی اف - 15 که ابتدا به وسیله شرکت مک دانل داگلاس و سپس بوئینگ ساخته می شد ، در ژاپن به وسیله شرکت صنایع سنگین میتسوبیشی ساخته می شود .





      
<      1   2   3      >




+ پرتاب موفقیت آمیز موشک سجیل 2 با فناوری پیشرفته



+ سلام. بازدید وزیر دفاع ار کاکپیت اف-16 ونزوئلا یا علی