انفجار در یک انبار اسلحه و مهمات در جنوب قبرس تلفاتی برجای گذاشته است.          
بامداد روز دوشنبه، ?? تیرماه (?? ژوئیه)، در یک پایگاه نیروی دریایی جمهوری قبرس واقع در منطقه زیگی در جنوب این جزیره انفجار مهیبی روی داد و به گزارش خبرگزاری رسمی قبرس، در این حادثه دست کم هشت نفر کشته شدند هر چند برخی منابع شمار قربانیان این انفجار را بیشتر گزارش کرده اند.
          
رادیو قبرس تعداد زخمی های این حادثه را دست کم سی نفر گزارش کرده اما گفته است که در مورد تلفات این انفجار هنوز آمار رسمی ارائه نشده است.
          
براساس این گزارش، این انبار محل نگهداری یک محموله نظامی بود که دولت قبرس آن را در ژانویه سال ???? توقیف کرد.
          
در آن زمان گفته شد که این محموله به طور غیرقانونی با کشتی مونچه گرسک، حامل پرچم قبرس، از ایران عازم سوریه بود که پس از چند بار بازرسی توسط ماموران قبرسی، محموله کشف و توقیف شد.
          
در ماه مارس همانسال، هیات منصوب شده از سوی سازمان ملل متحده اعلام کردکه ارسال این محموله ناقض تحریم تسلیحاتی ایران به عنوان بخشی از تحریم های بین المللی مصوب سال ???? شورای امنیت علیه برنامه هسته ای این کشور بوده و دولت قبرس حق داشته است از حمل آن جلوگیری کند.
          
در نتیجه، مقامات قبرسی محموله توقیفی را که ظاهرا حاوی مقادیری مواد منفجره بود توقیف و انبار کردند و گفته می شود مواد منفجره توقیفی عامل انفجار روز دوشنبه بوده است.
کشتی حامل محموله تسلیحاتی ایران برای سوریه توسط دولت قبرس توقیف و انبار شده بود      
در قطعنامه شورای امنیت ایران از عرضه، فروش یا انتقال اسلحه و مواد مربوطه به سایر کشورهای منع و از کشورهای عضو شورای امنیت خواسته شده است که از حمل و نقل این نوع اقلام جلوگیری کنند.
          
هنگام کشف این محموله، رسانه های اسرائیلی گفتند که مقصد نهایی تسلیحات و مهمات ارسالی گروه حماس در غزه و حزب الله لبنان بودند و مقامات اسرائیلی و آمریکایی از دولت قبرس خواستند از حمل آن به سوریه جلوگیری به عمل آورند.
          
مقامات ایرانی اتهام ارسال کمک تسلیحانی برای حماس و حزب الله را رد کردند و تاکید ورزیدند که این کشتی حامل اقلامی بود که به طور رسمی برای دولت سوریه حمل می شد.
          
به گزارش منابع محلی، در انفجار روز دوشنبه به ساختمان ها و تاسیسات نزدیک محل حادثه خساراتی وارد آمد و یکی از تاسیسات انتقال برق واقع در این محل آسیب دید و برای مدتی، برق بخش هایی از قبرس جنوبی قطع شد.
          
شرکت مالک این تاسیسات گفته است که برای تامین برق مورد نیاز جزیره، از نیروگاه های کمکی استفاده خواهد کرد اما از ساکنان جزیره خواسته است در مصرف برق صرفه جویی کنند.
          
نیروی دریایی جمهوری قبرس از تعدادی قایق گشتی تشکیل یافته که ماموریت نظارت بر سواحل این جزیره را برعهده دارند.