سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره
سهیل[54]

توضیحاتی درباره مسائل نظامی
ویرایش

مطالب پیشین
آرشیو مطالب

ویرایش

لوگوی دوستان
امکانات دیگر

برگزاری اولین رزمایش بین‌المللی نیروی هوایی ارتش در نیمه دوم شهریور
خبرگزاری فارس:معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش از برگزاری رزمایش مشترک این نیرو با کشور دیگر در نیمه دوم شهریورماه سال جاری خبر داد.


امیر عزیز نصیرزاده معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس گفت: این رزمایش به احتمال زیاد در نیمه دوم شهریور ماه در صورت فراهم شدن بسترهای لازم برگزار خواهد شد.

نصیرزاده در پاسخ به این سوال که برگزاری این رزمایش‌ها چه تاثیری در تامین امنیت منطقه بدون حضور قدرتهای فرامنطقه‌ای دارد گفت: برگزاری هر رزمایش نشان دهنده توان و آمادگی نیرو برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است.

پیش از این امیر خلبان شاه‌صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش در دیدار با وابستگان نظامی که بهمن‌ماه سال گذشته برگزار شد، از برگزاری اولین رزمایش هوایی مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران با یکی از کشورهای منطقه خبر داده بود.





      

سردار وحیدی عنوان کرد:
واگذاری بخشی از تولیدات دفاعی به بخش خصوصی
وزیر دفاع گفت: در درازمدت در نظر داریم درصد قابل توجهی از تولیدات بخش دفاع را به شبکه بزرگ همکاران صنعت در بخش خصوصی واگذار کنیم چراکه معتقدیم برآیند هسته‌های دانا و شبکه‌های بزرگ توانا منجر به اقتدار دفاعی و بازدارندگی خواهد شد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، در آستانه 31 مرداد روز صنعت دفاعی، سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نخستین همایش شبکه بزرگ همکاران صنعتی وزارت دفاع طی سخنانی با اشاره به مشارکت فعال بخش خصوصی در پروژه‌های مختلف دفاعی تصریح کرد: پیشرفت‌ها و دستاوردهای وزارت دفاع در حوزه‌های مختلف مرهون همکاری موثر شبکه همکاران در بخش خصوصی است.

وحیدی افزود: اگر امروز کشور فضایی شده و در اعماق دریا، زمین و هوا، حرفی برای گفتن داریم و از توانمندی و اقتدار برخورداریم با مشارکت خانواده بزرگ وزارت دفاع که شبکه همکاران بخش مهمی از آن قلمداد می‌شود، این امور محقق شده است.

وی گفت: بنده از نزدیک از فعالیت‌های بخش خصوصی در حوزه دفاعی بازدید داشته‌ام، توانمندیهای این بخش واقعاً فوق‌العاده و تحسین‌برانگیز است.

وزیر دفاع تاکید کرد: در درازمدت در نظر داریم درصد قابل توجهی از تولیدات بخش دفاع را به شبکه بزرگ همکاران صنعت در بخش خصوصی واگذار کنیم چراکه معتقدیم و رجاء واثق داریم که برآیند هسته‌های دانا و شبکه‌های بزرگ توانا منجر به اقتدار دفاعی و بازدارندگی خواهد شد.

وحیدی با بیان اینکه «اعتماد» از اقتضائات مهم جلب همکاری بخش خصوصی با وزارت دفاع به شمار می‌رود، گفت: این اعتماد در سطحی قرار گرفته که امروز ما هر پروژه جدیدی را آغاز می‌کنیم، نقش بخش خصوصی را به صورت برجسته و فراگیر‌ در آن تعریف می کنیم.

وی افزود: در افق چشم‌انداز در حوزه فناوری دفاعی قرار گرفتن جزو 5 کشور دنیا هدف گرفته‌ایم که دستیابی به این مهم جز با همکاری شبکه بزرگ همکاران صنعتی قابل تحقق نیست.

وزیر دفاع تصریح کرد: برنامه‌ریزی دقیق و همه‌جانبه‌ای برای حمایت و پشتیبانی از شبکه همکاران صنعتی در بخش خصوصی در دست تهیه و اجرا داریم و تلاش می کنیم از همه ظرفیت‌های کشور نظیر منابع صندوق توسعه در این خصوص بهره‌برداری کنیم.

وحیدی از راه‌اندازی کارگروه‌های تخصصی و ایجاد مرکزی در همین زمینه برای شناسایی، بکارگیری و بهره‌برداری حداکثری از توان بخش خصوصی در چارچوب شبکه بزرگ همکاران صنعتی خبر داد و گفت: امروز مشارکت در ارتقاء توان دفاعی بمنظور مقابله با تهدیدات و دفع خطرات وظیفه‌ای دینی و ملی است.

وی در پایان با تشکر و قدردانی از مؤسسات، شرکت‌ها، سازمانها و سایر مراکز علمی و پژوهشی که وزارت دفاع را در امر خطیر تولید قدرت یاری می‌کنند، اظهار امیدواری کرد: برگزاری اینگونه همایشها ضمن افزایش سطح همکاری زمینه را برای رفع موانع و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، کاملاً فراهم نماید.

در پایان این مراسم، لوح تقدیر و تندیس ویژه به برترین‌های شبکه بزرگ همکاران صنعتی در بخش خصوصی توسط وزیر دفاع اهداء شد.

بنا بر این گزارش، در حال حاضر بیش از 1500 مجموعه صنعتی در قالب شبکه بزرگ همکاران صنعتی با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همکاری دارند.





      

بازگشت سبلان 23 سال بعد با سامانه های مدرن الکترواپتیک
هر دو سمت سبلان تا شعاع چند ده کیلومتر در روز و احتمالا شب زیر نظر چشمان تیزبینی قرار دارد که در صورت تمایل به استفاده نکردن از رادار، می توانند به کمک توپهای ناو بیایند

.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق

، پر برکت بودن سفرهای فرماندهی کل قوا به پایگاه های نظامی سپاه و ارتش، پدیده ای نیست که بخواهیم درباره آن فصلی تازه را باز کنیم اما بررسی تأثیرات کوتاه و بلند مدت این سفرها همواره تازگی دارد .

بازدید معظم له از محل کارخانجات نیروی دریایی ارتش در منطقه یکم دریایی بندرعباس به نوعی نویدبخش بازگشت ناو قهرمان سبلان بود. وجود دو سامانه ردگیری اپتیکی دوربرد که نمونه ای از رویکرد تجهیز واحدهای رزمی به دستاوردهای دفاعی جدید در زمینه های الکترواپتیک است، می تواند نویدی بر بازگشت مقتدرانه این شناور قهرمان باشد .
ناوشکن (ناو محافظ) سبلان همان واحد دلاوری است که در 29 فرودین 1367 مورد تهاجم هواپیماهای آمریکایی قرار گرفت. اصابت بمب هدایت شونده لیزری به وسط ناو، آن را به وضعی درآورد که کسی باور نمی کرد 21 سال بعد حتی در حال حرکت باشد .

پس از رهایی ناو از خطر غرق شدن با وجود آسیب دیدن بدنه و تیر اصلی کشتی و رساندن آن به پایگاه، متخصصان دلاور و خط شکن نیروی دریایی ارتش اقدام به بازسازی آن با اتکا به توان داخلی کردند اما کار به همینجا ختم نشد. سبلان در خط مقدم بهسازی و ارتقاء نیز قرار گرفت و نتایج فراغت رزمندگان از رزم در عرشه آن به ظهور پیوست. سامانه های موشکی دوربرد، انواع سامانه های هشدار دهنده، فریب دهنده و سامانه های کمکی داخلی و سامانه های ارتباطی جدید در طی سالهای بعد بر روی آن نصب شده و سبلان را متفاوت از گذشته کرد .

همچنین نتایج تلاش های متمرکز وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمینه سامانه های راداری و اپتیکی که هم بر اساس اعلام نیاز نیروهای مسلح و هم بر اساس رصد پیشرفت های صنایع خارجی دنبال می شود، در شناورهای نظامی به کار گرفته شد. این در حالی بود که نیروهای دریایی ایران با لشکرکشی دریایی کشورهای سلطه گر به خلیج همیشه فارس، در خط مقدم دفاع از کشور واقع شده بودند که تا امروز هم اینگونه است .

در نتیجه روز به روز بر وسعت تغییرات و بهسازی واحد های شناوری افزوده شد و این روند همچنان ادامه دارد. به عنوان نمونه ای جالب برای بررسی، می توان از ناو شهید نقدی نام برد که به جای چند توپ میانبرد سابق خود به توپ پیشرفته و دوربرد فجر27 با کالیبر 76 میلیمتر و موشک ضد کشتی دوربرد و بسیاری سامانه های جدید دیگر مجهز شده است

.
سامانه الکترواپتیکی در مرکز تصویر قابل مشاهده است

فجر27 در سینه ناو و موشک نور در پاشنه آن جا گرفته و این کشتی جنگی را در زمینه موشکی همپای ناوشکن های رده الوند قرار داده است. طبیعی است که اجرای این بهسازی نیازمند ارتقاء تجهیزات داخلی این شناور نیز بوده و با اینکار به تعداد کشتی های نداجا که قابلیت حمل این نوع موشک را دارند، افزوده شد. در نتیجه این روزآمد سازی ناو شهید نقدی در دو سال گذشته حداقل 3 بار یعنی حدود 180 روز را در مأموریت حضور نداجا در خلیج عدن گذرانده است .

به گزارش مشرق، ناوشکن سبلان نیز به آخرین تجهیزات موجود آراسته شده که یکی از آنها سامانه دوربرد دیده بانی و ردگیری اپتیکی است. این نوع سامانه ها برای امور مختلفی چون دیده بانی، کشف و  ردگیری اهداف متحرک و حتی رهگیری آنها طراحی می شوند. سامانه های اپتیکی یا بصری، با توجه به ماهیت متفاوت از سامانه های راداری، در شرایطی که محیط نبرد با جنگ الکترونیک تحت تأثیر باشد نیز به فعالیت خود ادامه می دهند. نمونه هایی از این سامانه ها قابلیت قفل کردن بر روی اهداف را داشته و در کنار توپهای پدافند هوایی زمینی و دریایی در کشورمان به کار گرفته می شوند. حتی گونه ای از سامانه های حرارتی ساخته شده در کشور توان آشکار سازی اهداف هوایی نزدیک شونده را از برد 150 کیلومتری دارد .
دو مجموعه از نوع اپتیکی در تصاویر یاد شده به چشم می خورد که یکی بر روی برجکی به ارتفاع تقریبی 7 متر از بالاترین طبقه در نقطه ای مرتفع نصب شده تا فواصل دورتر را ببیند و سامانه دوم نیز کمی جلوتر در ارتفاع کمتری نصب شده است. هر چند زاویه دید این دوربین ها در افق، مناسب می باشد اما وجود دو سامانه برای پوشش دهی بهتر به محیط اطراف مناسب تر است .
اینطور که به نظر می رسد این سامانه از یک دوربین برد بلند به عنوان جزء اصلی تشکیل و با تجهیزات مسافت یابی لیزری نیز هماهنگ شده است که در سمت چپ محفظه دوربین به چشم می خورد. کل مجموعه دارای درجه آزادی چرخش حول محور عمودی است که برای افزایش وسعت دید به کار می آید و چرخش حول محور عرضی که به امکان دید رو به بالا و پایین منجر می شود.

این سامانه برای شرایط محیطی سخت دریا طراحی شده و از زیرسامانه های تثبیت و متعادل کننده، گرمایش و سرمایش، کنترل رایانه ای تصاویر برخوردار است. قابلیت ردگیری اهداف با استفاده از چند الگوریتم پیشرفته و توان تحلیل تصویر و بکارگیری تکنیک سوپرویو از دیگر ویژگی های این سامانه است .

استفاده از چند الگوریتم، علاوه بر افزایش دقت، امکان فریب خوردن در تشخیص اهداف را کاهش داده و البته برخی الگوریتم ها از سرعت پاسخ بالاتر و ویژگی هایی برخوردارند که برای مرحله بخصوصی از فرآیند جستجو و ردگیری مناسب هستند. همچنین توانایی تشخیص خودکار اهداف تعریف شده برای سامانه و سنجش نحوه وضعیت آن نسبت به ناو، درجه مطلوبی از هوشمندی را برای این سامانه به همراه دارد و با اجرای خودکار برنامه های مراقبت و شناسایی پیرامون، آمادگی دفاعی شناور را در مقابل تهدیدات می افزاید

.
بدین ترتیب هر دو سمت ناو سبلان تا شعاع چند ده کیلومتر در روز و احتمالا شب زیر نظر چشمان تیزبینی قرار دارد که در صورت تمایل به استفاده نکردن از رادار، می توانند به کمک توپهای ناو بیایند. بکارگیری سامانه های اپتیکی حرارتی و لیزری در شناورها علاوه بر سامانه های راداری به حفظ توان رزمی این واحدها در نبردهای مدرن کمک شایانی می کند که مثالی از آنها را ذکر کردیم




      

در عملیات مقابله با قاچاق سوخت صورت گرفت؛
توقیف نفت‌کش «White Eagle» توسط نیروی دریایی ارتش
خبرگزاری فارس: دریادلان نیروی دریایی ارتش از قاچاق سوخت توسط کشتی نفتکش White Eagle ممانعت کردند.
                             
                              


                             
                         
به گزارش خبرگزاری فارس، نفتکش White Eagle در حوالی بندر جاسک (43 25 شمالی و 30 56 شرقی) هنگام قاچاق سوخت توسط یگان گشت منطقه دوم دریایی ولایت شناسایی و متوقف شد.

کشتی نفتکش مذکور پس از اقدام به قاچاق سوخت با بی‌توجهی به اخطارهای یگان گشت نیروی دریایی به سمت آبهای کشور عمان فرار کرد که با عکس العمل سریع دریادلان نیروی دریایی ارتش مواجه شده و تیم تصرف در حال حرکت واردکشتی نفتکش White Eagle شده کنترل آن را در اختیار گرفتند.

کارکنان این نفتکش به منظور اخلال در مأموریت تیم تصرف نیروی دریایی ارتش موتورهای نفتکش را غیرعملیاتی کرده که به همین سبب یک فروند یدک‌کش از منطقه دوم دریایی ولایت به موقعیت یاد شده اعزام و نفتکش White Eagle رابه اسکله بندر جاسک منتقل کرد.

برابر اظهارات ملوانان این نفتکش، فرمانده آنان قبل از حضور تیم تصرف نیروی دریایی ارتش با استفاده از یک فروند قایق متواری شد.

نفتکش White Eagle طی ماه‌های اخیر به عنوان کشتی مادر در زمینه قاچاق سوخت فعالیت گسترده‌ای داشته که توسط یگان گشت منطقه دوم دریایی ولایت شناسایی و در نهایت پس از توقف به دریابانی جاسک تحویل شد.

کشتی مذکور متعلق به کشور پاناما در آمریکای لاتین میباشد و در سال 1982 میلادی تولید گردیده است. این کشتی از اوایل سال 2010 میلادی وارد خلیج فارس گردید و چندین سفر به کشورهای شرق آسیا را نیز به انجام رساند, اما عمده ترین مسیرهای ترابری آن در میان بنادر کشورهای GCC و مخصوصا" بندر "جبل علی" در کشور امارات بوده است.





      



با گذشت 3 ماه از کشته شدن بن لادن طی عملیاتی که توسط تیم ششم نیروهای ویژه آمریکا (SEAL) انجام شد ، امروز پنتاگون اعلام کرد در پی سرنگون شدن یک هلیکوپتر Chinook ارتش آمریکا توسط طالبان در شرق افغانستان که منجر به کشته شدن 38 نفر از سربازان آمریکایی و افغانی شده بود ، 20 نفر از کماندوهای تیم ششم نیروهای ویژه آمریکا که در عملیات کشتن بن لادن در پاکستان شرکت کرده بودند ، کشته شدند .

البته با توجه به اینکه هویت افراد کشته شده توسط رسانه های مستقل قابل پیگیری نیست ، این احتمال وجود دارد که پنتاگون به دلیل حفظ جان کماندوهای تیم ششم ، این افراد را به عمد جز کشته شدگان حادثه ی اخیر اعلام کرده باشد .

سقوط این هلیکوپتر آمریکایی که منجر به کشته شدن 30 نفر از نیروهای ارتش آمریکا شده ، مرگبار ترین حادثه جنگی از آغاز تهاجم آمریکا به افغانستان بوده است .

طالبان پس از این حادثه ، مسئولیت سرنگون شدن هلیکوپتر آمریکایی را بر عهده گرفت . ماه گذشته نیز یک هلیکوپتر و یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی توسط نیروهای طالبان سرنگون شده بود .

در همین حال امروز از پاکستان نیز خبر میرسد در پی انفجار در ترمینالی در شمال غرب پاکستان ، دستکم 16 تانکر سوخت ناتو کاملا نابود شده اند .





      

یک رسانه غربی در گزارشی آمریکا و رژیم صهیونیستی را پشت پرده فروش تانک های لئوپارد آلمان به عربستان سعودی معرفی کرد و از فروش این جنگ افزارها در جهت استفاده علیه ایران پرده برداشت.


یک رسانه غربی در گزارشی آمریکا و رژیم صهیونیستی را پشت پرده فروش تانک های لئوپارد آلمان به عربستان سعودی معرفی کرد و از فروش این جنگ افزارها در جهت استفاده علیه ایران پرده برداشت.

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اینترپرس سرویس، کارشناسان دیپلماتیک و نظامی اعلام کردند دولت آلمان با بررسی طرح تحویل تانک های مسلح به عربستان سعودی نه تنها در پی سرکوب تظاهرات مردمی بلکه در پی گسترش قابلیت های نظامی این کشور در صورت وقوع جنگ علیه ایران است.

    بر این اساس تصمیم دولت آلمان برای تحویل 200 تانک لئوپارد 2 به عربستان سعودی به ارزش 8/1 میلیارد یورو موجی از انتقادها را از سوی رهبران مخالفان، تحلیلگران و گروه های حقوق بشری به همراه داشته است. به نوشته اینترپرس سرویس، دولت آلمان دلیل اصلی فروش تانک های لئوپارد به عربستان سعودی را موافقت آمریکا و رژیم صهیونیستی با عقد این قرارداد اعلام کرده است. از سوی دیگر رهبران مخالفین عربستان سعودی، تحلیلگران، گروه های حقوق بشر و کارشناسان دیپلماتیک و نظامی بر این باورند که رژیم آل سعود از این تانک ها برای سرکوب تظاهرات مردمی که خواهان تحقق دموکراسی در کشور هستند، استفاده نمی کند، بلکه از تانک های لئوپارد درهر نوع اقدام احتمالی علیه ایران استفاده می کند.

    جوزف جوفه، از تحلیلگران آلمانی نشریه دی سایت که ارتباط نزدیکی با دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی دارد، می گوید: عربستان با خرید تانک های آلمانی حامل یک پیام به کشورهای منطقه است و آن بازدارندگی قوای نظامی است.وی با اشاره به تحویل 36 تانک لئوپارد 2 به قطر در سال 2009 گفت: دیگر دولت های غربی به خصوص آمریکا، انگلیس و فرانسه ده ها سال است که به گسترش زرادخانه های نظامی عربستان سعودی کمک کرده اند.فروش جنگ افزار به عربستان سعودی در حالی صورت می گیرد که طبق نظرسنجی موسسه تحقیقاتی فورسا حدود 73 درصد از آلمانی ها با فروش تانک های مدل لئوپارد به دولت عربستان مخالفند.گفتنی است طرح فروش تانک های مدل لئوپارد که پیشرفته ترین ماشین جنگی آلمان به شمار می رود، انتقادهای شدیدی را متوجه برلین کرده است. مخالفان این اقدام آن را مغایر با سیاست های نظامی برلین پس از جنگ جهانی دوم می دانند.




      

رهبر معظم انقلاب اسلامی اوایل هفته جاری با حضور در قرارگاه مقدم نیروی دریایی ارتش - ناوگان جنوب، از نزدیک در جریان فعالیت‌ها و اقدامات یگان‌های دریایی ارتش در خلیج‌فارس و دریای عمان و آب‌های آزاد قرار گرفتند.

اهمیت این حضور را سردار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اینگونه عنوان می‌کند که خط مقدم جمهوری اسلامی دریاست. آمریکا به‌عنوان دشمن ما از یک توانمندی نظامی دریاپایه برخوردار است و سال‌های طولانی با استفاده از توان دریایی خود این روند سلطه را دنبال کرده است. اگر آنها بخواهند حرکتی کنند، احتمالا از دریا خواهد بود. بنابراین طبیعی است که نیروی دریایی باید در برابر دشمن به مقابله برخیزد.این نخستین حضور رهبرمعظم‌انقلاب در خلیج‌فارس نبود؛ پیش از این ایشان در سال‌های 64 و 67 در مقام رئیس‌جمهور و در سال 88 نیز در این منطقه حضور پیدا کرده‌اند.در این گزارش نگاهی به حضور رهبرمعظم‌انقلاب در منطقه خلیج‌فارس داریم.
دهم شهریورماه 1364 «بنیاد تحقیقاتی هریتیج» طی گزارشی در مورد ایران، خواستار حمله نظامی و عملیات انتقامی علیه ایران شد؛ در حالی‌که رئیس‌جمهور وقت آمریکا در اول مردادماه همان سال ضمن دیدار از آنکارا و در جریان مذاکرات خود با مقامات عالی‌رتبه‌ ‌ترکیه، خواستار میانجیگری آنکارا میان تهران و واشنگتن شده بود.
این اظهار نظرهای دو پهلو، فضای مبهمی را در منطقه ایجاد کرد که تماما به سود طرف عراقی بود و منافع جمهوری اسلامی ایران هر روز بیشتر تهدید می‌شد. از آنجا که یکی از اصلی‌ترین راه‌های ارتباطی رژیم عراق با غرب از طریق دریا و خلیج‌فارس بود، جمهوری اسلامی هم تصمیم گرفت برای کاستن از میزان کمک‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی به عراق و تحت فشار گذاشتن این رژیم کشتی‌های عبوری از خلیج‌فارس و آب‌راه تنگه‌ هرمز را که مطابق قوانین بین‌المللی جزو آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شد، بازرسی کند تا حامل محموله‌های نظامی برای عراق نباشند. این کار پس از مصوبه شورای‌عالی دفاع، کم‌کم عملی شد.
علاوه بر این جمهوری اسلامی ایران تهدید کرد درصورتی که کمک‌ها به عراق ادامه یابد یا در راه صدور نفت ایران از سوی دول غربی و نیروهای عراقی که از فضا و امکانات دول عربی حاشیه خلیج‌فارس هم استفاده می‌کردند، خللی به‌وجود‌آید، تنگه هرمز را خواهد بست.
در سی‌ام خرداد 1364 کشتی کویتی المحراق با 10500 تن محموله، توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی توقیف شد و پس از 3هفته به‌دنبال تخلیه محموله‌های آن‌که به‌طور غیرمستقیم توان رزمی ارتش عراق را می‌توانست افزایش دهد، آزاد شد. مقامات نیروی دریایی ایران اظهار داشتند که پس از بازرسی کشتی المحراق و ملاحظه بارنامه‌ ‌آن، آنچه دقیقا در بارنامه به‌عنوان عراق مشخص شده بود همراه با بخشی از کالاهایی که بارنامه‌هایشان مشکوک بود، تخلیه شد و کشتی المحراق با کالاهای باقیمانده به مقصد کویت حرکت کرد.در مهر 1364 نیروی دریایی ایران برای نشان دادن توان رزمی خود و افزایش هماهنگی یگان‌هایش مانور بزرگی در منطقه تنگه‌ هرمز برگزار کرد.
آیت‌الله خامنه‌ای، رئیس‌جمهور وقت و رئیس شورای‌عالی دفاع، با سفر به بندرعباس و حضور در عرشه ناوشکن البرز که در تنگه‌ هرمز مستقر بود، این تمرین نظامی را از نزدیک به نظاره نشست.آیت‌الله خامنه‌ای در حالی که 9ساعت از آغاز این تمرین عظیم نظامی می‌گذشت در مصاحبه‌ای که بر عرشه ناوشکن البرز انجام دادند، مطالب جالب توجهی بیان کردند. رئیس شورای عالی دفاع در پاسخ به سؤالی درباره توان ایران در بستن تنگه‌ هرمز گفتند: «ما حتی اگر کمتر از این مقدار هم قدرت داشته باشیم آن تهدیدی که کردیم برای ما عملی است. بستن تنگه‌ هرمز با همان مفهومی که این کلمه دارد، برای آن کسی که این همه ساحل در دو طرف تنگه دارد و آن اشراف و تسلطی که بر تنگه دارد ممکن است.»

 

سال 67؛ مانور ذوالفقار 3

 

دور دوم تنش‌‌های دریایی ایران و آمریکا در فروردین ماه 1367 شروع شد. ناوچه جنگی «ساموئل رابرتز» آمریکا با مین برخورد ‌کرد و حفره‌ای به قطر 8 متر در کف ناوچه ایجاد ‌شد. فضا در خلیج‌فارس به‌شدت ملتهب شده بود. در این شرایط جمهوری اسلامی برای نشان دادن ابهت نظامی و سیاسی خود در منطقه خلیج‌فارس مانور ذوالفقار 3 را در منطقه عمومی خلیج‌فارس و دریای عمان برگزار کرد.این مانور بزرگ در تاریخ 31 اردیبهشت 67 آغاز شد و نیروی دریایی و هوایی ایران مشترکا تمرین‌هایی برای حمله به دشمن فرضی و پاسداری از مرزهای دریای و هوایی کشورمان انجام دادند. این عملیات که در تاریخ سال‌های بعد از انقلاب از نظر وسعت و تعداد یگان‌های شرکت‌کننده بی‌نظیر بود و با حضور بیش از 90 ناو و ناوچه و همراهی نیروهای هوایی و زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اهمیت بسزایی در تعدیل فضای امنیتی علیه جمهوری اسلامی ایران در خلیج‌فارس بر جای گذاشت.

 

آیت‌الله خامنه‌ای در روز چهارم خرداد با سفر به چابهار و حضور بر عرشه ناو خارک، یکی از مراحل این مانور را از نزدیک به نظاره نشستند. سفر عالی‌ترین مقام اجرایی کشور و رئیس شورای‌عالی دفاع و حضور ایشان بر عرشه یکی از ناوهای حاضر در منطقه‌ای که هر لحظه امکان درگیری نظامی با طرف آمریکایی و عراقی وجود داشت، بسیار جالب توجه بود.آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی که بر عرشه این ناو ایراد کردند، به تحلیل اوضاع منطقه و بررسی وضعیت جمهوری اسلامی پرداخته و در نهایت تأکید کردند: «ما در یک دوره‌ تاریخی حساسی هستیم و این دوره‌ تاریخی ممکن است چند سال طول بکشد همچنان که از اول انقلاب تا حال ممکن است یک سال دیگر، 2 سال دیگر، 5سال دیگر[طول بکشد] باید این دوران حساس را بگذرانیم. به فضل الهی جمهوری اسلامی در حدی قرار خواهد گرفت که دیگر هیچ‌گونه قدرتی در جهان حتی به مغزش هم خطور نکند که می‌تواند به ما صدمه‌ای وارد کند آن وقت است که سازندگی کشور با شتاب تندی شروع خواهد شد.»

 

 

 

 

 

الحاق ناوشکن جماران

 

20سال پس از پایان جنگ، ناوشکن جماران، نخستین ناوشکن طراحی شده و ساخته شده به‌دست متخصصان افتخارآفرین نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نخبگان و دانشمندان توانمند ایرانی، در مراسم ویژه‌ای، با فرمان حضرت آیت‌الله‌خامنه‌ای، فرمانده معظم کل قوا، رسماً به ناوگان دریایی ارتش ملحق‌شد. این ناوشکن ازجمله رزمناوهای با ماموریت سه‌منظوره است که در عرصه‌های ضد‌هوایی،ضد‌سطحی و ضد‌زیرسطحی از تجهیزات کاملاً پیشرفته‌ای برخوردار است.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای 30 بهمن سال 88 در جمع فرماندهان نیروهای مسلح و جمعی از دست‌اندرکاران طراحی و ساخت ناوشکن جماران، این روز را روزی شیرین، مبارک و نویدبخش خواندند و افزودند: «این دستاورد مهم که نتیجه امید، اعتماد و توکل به پروردگار است، نسل جوان ما را مصمم‌تر از پیش خواهد کرد و این عزم و امید و اراده، حتی از تولید ناوشکن نیز مهم‌تر و شیرین‌تر است.»

 

ایشان، با یادآوری صدها سال قدمت ایران در صنعت دریانوردی، تسلط حکمرانان فاسد و خودکامه در طول قرن‌های اخیر را باعث ضعف ایران در این عرصه برشمردند و تأکید کردند اسلام و جمهوری اسلامی اجازه نمی‌دهد توانایی، حیثیت و آبروی ایران و ایرانی در جهان از بین برود و بازگشت روح عزت و هویت به ملت و کشور در 30سال اخیر، مدیون همین نگاه و تفکر است.

 

 

حضور مقتدرانه در آب‌های آزاد

 

عملیات یگان‌های ویژه نیروی دریایی ارتش در آب‌های آزاد و حفاظت از کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در مقابله با دزدان دریایی، بخشی از توضیحات فرماندهان در مرکز کنترل فرماندهی ناوگان جنوب به فرمانده کل قوا بود. در چهارمین حضور آیت‌الله خامنه‌ای در منطقه خلیج‌فارس که هفته گذشته رخ داد، فرمانده کل قوا با حضور در مرکز ارتباطات قرارگاه مقدم، در پیامی رادیویی به ناو جماران، از زحمات فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی ارتش در طراحی و ساخت ناو جماران تشکر کردند و سپس در جمع فرماندهان ارشد نیروهای مسلح مستقر در منطقه با اشاره به ظرفیت‌ها و عرصه‌های فراوان موجود برای پیشرفت بیشتر نیروهای دریایی تأکید کردند: گسترش حوزه تحرک و حضور نیروی دریایی در آب‌های آزاد و تأمین زیرساخت‌های این حضور، زمینه‌ساز تبدیل شدن نیروی دریایی به یک نیروی راهبردی حقیقی است. ایشان با اشاره به تأثیرات جهانی و پیام‌های عزت‌آفرین و اقتدار بخش حضور نیروی دریایی در باب المندب، خلیج‌عدن، دریای سرخ و کانال سوئز افزودند: این حضورها دشمن را به‌شدت دستپاچه و هراسناک کرد زیرا حضور مقتدرانه یگان‌های دریایی جمهوری اسلامی ایران در آب‌های آزاد برای ملت‌ها الهام بخش و امیدآفرین است.رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: «جمهوری اسلامی ایران اهل تجاوز نیست ولی اهل حضور در آب‌های آزاد است زیرا آب‌های آزاد دنیا متعلق به همه و بستری برای انتقال فرهنگ است.»




      

او کیست؟چه کسی او را می شناسد؟مردی که قادر است خاورمیانه را به آتش بکشد.مردی که ترس را دل دشمنان این آب و خاک نهاده است.
او کسی نیست جز:سردار سرلشگر پاسدار قاسم سلیمانی ،فرمانده سپاه قدس،راز آلود ترین واحد نظامی تاریخ ایران


به گزارش مشرق ، به تازگی روزنامه انگلیسی گاردین گزارشی را در این زمینه منتشر کرده که فارغ از برخی خلاف گویی های آن جالب توجه است.
این روزنامه با تمرکز بر سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس می نویسد: ژنرال پترائوس مدیرکنونی سازمان سیا علاقه دارد داستانی را از زمانی بازگو کند که یک ژنرال 4 ستاره در عراق بود. اوایل سال 2008 زمانی که مجادله بین گروه شبه نظامی شیعه از یک طرف و ارتش آمریکا و عراق از طرف دیگر شعله ور بود، به پترائوس یک تلفن داده شد که در آن یک اسم ام اس از سردار ایرانی بود، آن سردار ایرانی از آن به بعد تبدیل به الهه انتقام شد. این مسیج از فرمانده سپاه قدس، قاسم سلیمانی آمده بود، و توسط یکی از رهبران عراقی منتقل شده بود، در آن پیغام نوشته شده بود؛ «ژنرال پترائوس! شما باید مرا بشناسی، من قاسم سلیمانی هستم، کسی که سیاست های ایران را در عراق، لبنان، غزه و افغانستان تدوین می کند و صد البته سفیر ایران در بغداد نیز عضو سپاه قدس است و کسی که جایگزین او می شود نیز عضو سپاه قدس است.»
گاردین می نویسد: پترائوس بشدت نیاز داشت که به او گوشزد شود، بسیاری از نظامیان آمریکا که با عراقی های شیعه کار می کنند، توسط قاسم سلیمانی و افراد وابسته به سپاه قدس به تحلیل برده می شوند، آنچنان که تلاش های دیپلماسی آمریکا در سایر نقاط خاورمیانه به تحلیل برده می شود، خصوصا در لبنان. پترائوس سال گذشته به ارگان تحقیقاتی مربوط به جنگ گفت که مشکلی که سلیمانی برای او درست کرده بوده است، چه بوده است.
روزنامه انگلیسی اضافه می کند: قدرت و وجهه قاسم سلیمانی به عنوان کسی که قدرتمندترین بازیگر عرصه منطقه است، در سه سال گذشته کاهش نیافته است و در برخی از مولفه ها، افزایش نیز یافته است. قدرت ارتباط های سلیمانی طی هفته ها مصاحبه با مقامات عراقی مشخص شده است، برخی از مقامات عراقی او را ستایش می کنند. به گزارش روزنامه مذکور، «وظیفه سپاه قدس حفاظت از انقلاب و صدور آن به کشورهای اسلامی است. جوامع شیعه نشان داده اند که بسیار مستعد انقلاب هستند و با سپاه قدس همراهی خواهند داشت. البته سپاه قدس متحدان سنی نیز دارد، مانند حماس و غزه».
گاردین نوشت: 8 سال گذشته ما شاهد جنگ بین متحدین و نمایندگان سپاه قدس با ارتش آمریکا بوده ایم که نتیجه آن را اکنون می بینم، چرا که ارتش آمریکا درحال ترک عراق است.
گاردین آنگاه از قول صالح المطلک (از عناصر بعثی و مستخدم سازمان سیا که با استخبارات سعودی نیز همکاری می کند)، نوشت «سلیمانی قدرتش را مستقیماً از [آیت الله] سیدعلی خامنه ای می گیرد. تمام مقامات مهم عراقی سلیمانی را به شکل یک فرشته می بینند و با او رایزنی دارند»
گزارش گاردین حاکی است: یکی از نمایندگان مجلس عراق که از دستیاران ارشد نوری المالکی است، درباره سلیمانی می گوید «او فقط یکبار در این هشت ساله به عراق آمده است، او فردی است که آرام سخن می گوید و منطقی و بسیار مودب است، وقتی با او حرف می زنید، بسیار ساده برخورد می کند. تا زمانی که پشتوانه او را نشناسید، نمی دانید چه قدرتی دارد، هیچ کسی نمی تواند با او بجنگد».
روزنامه انگلیسی معتقد است: سلیمانی اصلا یک مرد جنگی به نظر نمی رسد، با موهای جوگندمی، لاغر و با لبخندی ملیح! کسانی که او را در سال 2006 و هنگام مسافرتش به بغداد به صورت مخفیانه دیده اند، می گویند او بدون هیچ محافظی تنها به همراه دو نفری که او را دعوت کرده بودند، به همه جا می رفته است. آمریکایی ها تا زمانی که او به ایران بازمی گردد، از حضور او در عراق خبردار نمی شوند. یکی از مقامات بلندپایه رسمی آمریکا می گوید: «او مانند قیصر سوزو هراس انگیز است، او همه جا هست و هیچ جا نیست»(!) یک نماینده شیعه و رده بالای مجلس عراق می گوید «او موفق شده است که با تمام گروه های شیعه عراقی در همه سطوح رابطه برقرار کند. در نشست سال گذشته دمشق که براساس آن نشست، دولت کنونی عراق شکل گرفت، او در میان رهبران ترکیه و سوریه و عراق و حزب الله حضور داشت و همه را مجاب کرد که نوری المالکی را برای بار دوم برگزینند.» حتی رئیس جمهور عراق، جلال طالبانی او را به صورت مرتب ملاقات می کند.
گاردین این را هم متذکر شد که «حتی کسانی که سلیمانی را دوست ندارند، او را فردی با هوش می دانند. بسیاری از مقامات آمریکا که این چند ساله را صرف متوقف کردن کار افراد وفادار به سلیمانی کرده اند، می گویند مایل هستند او را ببینند و معتقدند که مبهوت کارهای او شده اند.
به نوشته کیهان ، یکی از مقامات بلند پایه ارتش آمریکا دراین باره می گوید: من خیلی ساده از او خواهم پرسید که از ما چه می خواهد؟
گرگیجه گرفتن رسانه های انگلیسی و آمریکایی و انتشار تحلیل هایی آمیخته با تحریف درباره نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران - با محوریت نظامی نشان دادن این نفوذ- در حالی است که اگر سلاح و نظامی گری ابزار نفوذ بود، طبیعتاً اشغالگران آمریکایی باید بیشترین نفوذ را در عراق و افغانستان می داشتند. واقعیت ماجرا این است که ملت های منطقه برای جمهوری اسلامی اعتبار ویژه ای قائلند و آن را حامی و پشتوانه اقتدار و عزت خود- و نه معارض و مزاحم- می یابند و بسیاری از آرمان های خود را در سیمای انقلاب اسلامی جست وجو می کنند و سلیمانی حامل این پیام است.




      
<      1   2      




+ پرتاب موفقیت آمیز موشک سجیل 2 با فناوری پیشرفته



+ سلام. بازدید وزیر دفاع ار کاکپیت اف-16 ونزوئلا یا علی