سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره
سهیل[54]

توضیحاتی درباره مسائل نظامی
ویرایش

مطالب پیشین
آرشیو مطالب

ویرایش

لوگوی دوستان
امکانات دیگر

اطلاعات عمومی
سلاح تهاجمی سبک و بولپاپ سما
سلاح سما یک سلاح اتوماتیک با کالیبر 5.56 میلیمتری با مکانیزم مسلح کننده غیرمستقیم گاز و خشاب عقب می باشد که به منظور برآورده ساختن نیازهای گوناگون عملیاتهای مختلف نظامی طراحی شده است .
این سلاح دارای مکانیزم اتش ساده چهار وضعیتی است که شامل ضامن ، تک تیر ، سه تیر و رگبار می باشد .
از دسته حمل سلاح می توان برای نصب دوربین و دوربین دید در شب به منظور بالا بردن دقت آتش استفاده نمود .
به کار گیری اصول مهندسی پیشرفته در زمینه بالستیک داخلی و خارجی ، این سلاح را تبدیل به سلاحی کارامد و برجسته نموده است . طراحی ارگونومیک آن باعث ایجاد تعادل کامل ، دقت بالای سلاح و پس زنی کم آن شده است و ان را تبدیل به سلاحی مناسب برای نیروهای مسلح نموده است . این سلاح عقب نشینی کم ، دقت بالا ، وزن کم و درجه اطمینان بالایی داشته و ساختار آن به گونه ای است که به سادگی قابل تعمیر و نگهداری است . سرنیزه نیز قابل نصب بر روی سلاح است . البته باید اینو متذکر بشم که این اسلحه با خیبر فرق داره.
مشخصات فنی :
کالیبر : 5.56 در 45 میلیمبر
مکانیزم مسلح کننده : گاز غیر مستقیم
نوع مهمات : فشنگ SS109 یا M193
قفل : چرخشی با قفل کامل
خشاب : 20 و 30 تیری
طول سلاح با :
لوله بلند : 780 میلیمتر
لوله متوسط : 730 میلیمتر
لوله کوتاه : 680 میلیمتر
خان : 6 عدد راست گرد
سرعت دهانه : 950 تا 100 متر بر ثانیه
برد نهایی : 2500 متر
برد موثر : 450 متر
نواخت تیر : 700 – 800 تیر دقیقه
وزن ( با لوله بلند ) : 3900 گرم





      

میر فریبرز قادر‌پناه فرمانده منطقه یکم دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایراندر گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، با اشاره به اعزام چهارمین ناوگروه ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن البرز و ناو لجستیکی بوشهر به منطقه خلیج عدن اظهار داشت: این ناوگروه برای دومین مرتبه است که به این ماموریت اعزام می‌شود.
قادرپناه با بیان اینکه در طول 6 ماه گذشته به برکت حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب‌های بین‌المللی، هیچ ربایشی از سوی دزدان دریایی درخصوص کشتی های تجاری کشورمان صورت نگرفته، افزود:256 خدمه ناوشکن البرز و ناو پشتیبانی بوشهر در مدت 80 روز ماموریت در هزارکیلومتر از منطقه خلیج عدن، کشتی های تجاری و نفت کش را در برابر حمله احتمالی دزدان دریایی محافظت می‌کنند.
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی ارتش افزود: از مجموع 4 ناوگروهاعزامی نیروی دریایی ارتش به خلیج عدن، 3 ناوگروه از منطقه یکم این نیرودر بندرعباس و یک ناوگروه از بوشهر اعزام شده است





      

برزیل اولین تانک LEOPARD 1A5  را از آلمان تحویل گرفت

کسل، آلمان: در تاریخ 28 اکتبر، کارخانه اسحه سازی Krauss-Maffei Wegmann اولین تانک از مجموع 220 دستگاه LEOPARD 1A5 خریداری شده توسط ارتش برزیل را تحویل داد. تانک های فوق از تانک های دست دوم ارتش آلمان بوده که پس از اورهال و مدرن سازی از اوایل سال جدید میلادی، به تدریج تا سال 2012 تحویل ارتش برزیل داده خواهند شد. برزیل تانک های فوق را تحت موافقتنامه با دولت آلمان خریداری کرده است. LEOPARD 1 از سال 1965 برای ارتش آلمان تولید شد و در سال 2003 آخرین سری از این نوع تانک از خدمت ارتش آلمان خارج گردید. علی رغم از رده خارج شدن از ارتش آلمان ، هنوز LEOPARD 1 یکی از بهترین ها در کلاس خود بوده و برنامه های بهینه سازی متعددی را پشت سرگذاشته است. این تانک هنوز در خدمت ارتش هایی مانند: ترکیه، بلژیک، یونان، شیلی و ایتالیا می باشد.




      

به گزارش فارس، پایگاه اینترنتی خبر 3 ترکیه با درج خبری درباره این محصول جدید صنایع نظامی آمریکا نوشت: کلاه خود مخصوص جدید ارتش آمریکا از این پس پشت دیوارها را نیز به سربازان آمریکایی نشان خواهد داد.
بنا به این خبر، این کلاه خود جدید علاوه بر حفظ سر سربازان آمریکایی در مقابل خطرات متعدد، عملکردهای بسیار مهم دیگری را نیز داراست. این کلاه خود به کمک سیستم راداری تعبیه شده بر روی آن تحت هر گونه شرایط مکانی و اقلیمی قادر به نشان دادن هرگونه شی و یا هدف تا مسافت 25 متری پیرامون استفاده کننده از آن است.
این کلاه خود که هنوز استفاده از آن به طور رسمی در ارتش آمریکا آغاز نشده همچنین سربازان را قادر می سازد تا محیط اطراف خود را تحت زاویه 360 درجه رصد نمایند.





      

ارتش رژیم‌صهیونیستی:
موشک‌های حماس می‌تواند تل‌آویو را مورد اصابت قرار دهد
خبرگزاری فارس: ارتش رژیم‌صهیونیستی اذعان کرد که راکت‌های جدید حماس، قادر است تل‌آویو را هدف قرار دهد.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه عبری زبان "یدیعوت آحارونوت "، "عاموس یادلین " رئیس اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل گفت: در آزمایش موفقیت آمیز اخیر حماس، راکت‌های حماس می‌تواند با برد 60 کیلومتری، تل‌آویو را مورد اصابت قرار دهند.
عادلین که در کنست رژیم‌صهیونیستی صحبت می‌کرد، گفت: این راکت‌ها قدرت تخریبی بیشتری نسبت به راکت‌های حماس در جنگ غزه دارد.
وی همچنین در ادامه ادعاهای این رژیم در خصوص برنامه هسته‌‌ای صلح‌آمیز ایران مدعی شد: سایت هسته‌ای فردو، تنها برای مصالح نظامی طراحی شده است و خطر بزرگی برای اسرائیل محسوب می‌شود.
یادلین افزود: نیروهای حزب‌الله لبنان نیز در حال حاضر به تقویت قدرت نظامی این گروه مشغول است و نسبت به جنگ 33 روزه، از لحاظ نظامی قدرتمندتر شده است.





      

سقوط یک فروند دیگر از هواپیماهای نظامی در حوالی تهران، در مراسم آغاز هفت? مقدس، بار دیگر نشان داد که علیرغم تکیه بر شعار های تبلیغاتی، نسبت به تجهیز مناسب نیروی هوایی ایران اقدام کافی بعمل نیامده و در نتیجه آسمان کشور، امروز حتی بیش از زمان جنگ 8 ساله با عراق، در معرض خطر هجوم خارجی قرار گرفته است.
طی جنگ با عراق نیروی هوایی ایران با و جود محرومیت از دریافت قطعات یدکی کافی از خارج، بمدت دو سال از حد اکثر توان رزمی خود بهره گرفت. پس از کاهش توان رزمی نیروی هوایی ایران، هواپیماهای  ساخت روسیه عراق فرصت یافتند که با انجام پرواز های متعدد روزانه، در آسمان شهر های ایران ظاهر شده و به انهدام بناها، زیر ساخت های صنعتی و اقتصادی، پلها و راهها بپردازند. هزینه این تخریبها که به انهدام پنج استان ایران انجامید، تا 1000 میلیارد دلار برآورد شده است.
در سالهای بعد از جنگ هشت ساله با عراق، نه تنها تلاش کافی در جهت احیا و باز سازی نیروی هوایی ایران صورت نگرفت که با تجدید نظر در فلسفه دفاع از آسمان ایران، بار اصلی این مسئولیت خطیر و حیاتی از شانه واحد های متحرک ( نیروی هوایی ) برداشته و عملا بر عهده نیروهای ثابت ( توان موشکی ) گذاشته شد. در تجهیز توان موشکی نیز، آنچنان که باید ظرفیت دفاع هوایی مورد توجه قرار نگرفت و در عوض  تکیه نیروی موشکی متوجه تجهیز و گسترش  ظرفیتهای باز دارنده و تلافی جویانه قرار گرفت.
حاصل این تغییر سیاست دفاعی، که بیش از هر چیز ناشی از نفوذ عوامل سپاه در تدوین روشهای دفاعی و هزینه کردن اعتبارات دفاعی کشور بوده است،  ساختن موشکهای خانواده شهاب و خواهر خوانده نسبتا جدید آن یعنی موشک سجیل است که با استفاده از الگوی موشکهای نودونگ کره شمالی ساخته شده اند.
مطابق آخرین برآورد تسلیحاتی امریکا که چند روز قبل به لغو طرح ایجاد سپر دفاع موشکی و سیستم رادار هشدار دهنده آن کشوردر لهستان و جمهوری چک انجامید، قابلیت موشکهای برد کوتاه و برد متوسط  ایران در سالهای اخیر افزایش نیافته و از این لحاظ توان موشکی یاد شده  خطر جدی تلقی نمیشود.
در عمل نیز، حتی در صورت رشد بیشتر برنامه موشکی ایران و تولید موشکهای میان برد و یا قاره پیما، استفاده از آنها نمیتوانست خطر نظامی با اهمیتی در منطقه تلقی بشود.
از جمله نقاط ضعف بزرگ موشکهایی که ایران در اختیار دارد یکی سرعت کم آنها است ( ششصد متر در هر ثانیه ) و دیگری استفاده از مواد منفجره متعارف در کلاهکهای آنها. بعلاوه زمان نسبتا طولانی سوخت گیری این موشکها ( بجز سجیل که  با موتور سوخت جامد تجهیز شده و تعداد محدودی از آن تولید شده است) به نیرو های ضد موشکی متخاصم فرصت میدهد که به رد گیری و انهدام آنها در مراحل اولیه پرواز مبادرت کنند.  
با توجه به بهبود قابل ملاحظه موشکهای ضد موشک نوع پاتریوت  امریکا که سالها است در منطقه مستقر شده اند و همچینن ضد موشکهای نوع تیر  که اسرائیل در اختیار دارد، در صورت گذشتن یکی یا تعداد اندکی از این موشکها از سه خط دفاع ضد موشکی، میزان تخریب آنها محدود خواهد بود. این موشکها زمانی میتوانند عامل خطر جدی تلقی شوند که در کلاهک انفجاری آنها، سلاحهای کشتار جمعی نظیر بمب شیمیائی، میکربی و یا  اتمی قرار داده شود. استفاده از کلاهکهای انفجاری غیر متعارف در جنگ نیز معادل خودکشی نظامی است.  
از این لحاظ ظرفیت بازدارنده موشکهای کنونی ایران ، در عمل باز دارنده بحساب نمی آیند، از این روست که اسرائیل هر از گاهی بدون واهمه ایران را به هجوم نظامی تهدید میکند و چند روز پیش وزیر دفاع اسرائیل هم آشکارا اعلام کرد که ایران قادر نیست خطری را متوجه اسرائیل بسازد.
از سوی دیگر توان موشکی، و یا هر ظرفیت بازدارنده دیگر نظامی، تنها مکمل ظرفیتهای دفاع هوایی قلمداد میشوند و نه جانشین آن. با این وجود یک سال قبل در ایران با اعلام تشکیل نیروی دفاع موشکی و هوایی، در کنار نیروی هوایی  ناتوان، فرسوده و سالمند کشو، نقش نیروی هوایی عملا انکار و مسئولیت اصلی دفاع از آسمان عملا در اختیار نیروی تازه نام گرفته قرار گرفت.
فارغ از تغییرات سازمانی، آنچه بیش از هر عامل دیگری در آرایش دفاع هوایی ایران بچشم میخورد، غفلت  چشم گیر در نوسازی و تجهیز این نیرو در اندازه نیاز های واقعی دفاعی ایران است.
بدون استثنا، تمامی کشورهای منطقه طی 20 سال گذشته در راه نوسازی و تجهیز نیروی هوایی خود قدمهای بزرگی بر داشته اند. عربستان سعودی و ترکیه بعنوان نمونه، طی 15 سال اخیر در راه خرید تجهیزات مدرن هوایی میلیارد ها دلار هزینه کرده اند. حتی کشورهای کوچکتر منطقه نظیر کویت و امارات نیز از این لحاظ قدمهای بزرگی برداشته اند.
همزمان، ایران همچنان با ادامه تبلیغ بر" دستاوردهای ملی " بجای روی کردن به یک برنامه اصولی در جهت نوسازی نیروی هوایی، به تولید 5 فروند هواپیماهای آذرخش و صاعقه در طول شش سال و در حد نمونه سازی آنها رضایت داده  است.
بزرگترین خاصیت این هواپیماها که از تلفیق قطعات هواپیماهای 45 ساله موسوم به اف-5 ساخت نورتورپ امریکا و هواپیماهای قدیمی میگ 23  روسی درست شده اند، شرکت در نمایش های هوایی است. این هواپیما فاقد قدرت رزمی و دفاعی و اقعی و توان ایستادگی در مقابل هواپیماهای اف-16 و یا حتی میگ 29 روسی است. تولیدات هواپیمای بدون سرنشین و هلیکوپتر سازی ایران نیز چندان متفاوت با ساخت هواپیمای آذرخش نیست!
عمر متوسط در حدود 200 فروند هواپیمای نظامی ایران که آمیزه ای از هواپیماهای دوران پیش از انقلاب و هواپیماهای به غنیمت گرفته در سال 1991  از عراق  اند اینک  به 40 سال میرسد، حال آنکه در سایر کشورها ضمن نوسازی قطعات  فرسوده هواپیما ها، عمر مفید آنها مابین 15 تا 20 سال در نظر گرفته میشود .
هواپیماهای اف-5 ایران که نمونه های آن در جنگ ویتنام  شرکت داشته اند ، و هواپیمای فانتوم که در دهه شصت ساخته شده، و یا هواپیماهای سوخو و میگ 23 ایران، اینک تنها در موزه های نظامی نگهداری میشوند. جدید ترین هواپیمای ایران که از دوران پیش از انقلاب باقی مانده هواپیمای اف-14 تام کت است . این هواپیما ها 12 سال قبل در ارتش امریکا به سن بازنشستگی رسیدند حال آنکه در تمام طول خدمت با استفاده از قطعات تازه، نوسازی کامل بروی آنها صورت میگرفت.
هواپیماهای نظامی ایران بدلیل محروم بودن از قطعات یدکی اصلی و نو، عموما متکی به اوراق کردن هواپیما های مشابه و استفاده از قطعات فرسوده هواپیمای اوراقی اند. در بهترین شرایط، ایران قطعات یدکی مورد نیاز را با کیفیت پایین از بازار سیاه تهیه کرده و با قبول خطر در تجهیز اضطراری  هواپیما های باقی مانده، مورد استفاده قرار میدهد.
خرید های محدود خارجی ایران نیز از دو کشور روسیه و چین بسیار اندک و  تاکنون محدود به هواپیماهای جنگنده مدل پایین بوده است. بعنوان مثال در حالی که روسیه برای تجهیز نیروی هوایی خود سفارشی به ارزش بیش از 2.2 میلیارد دلار برای ساختن 30 فروند هواپیمای میگ 35 و سوخوی 35 را آماده کرده است، ایران همچنان بدنبال خرید هواپیماهای 30 ساله میگ 23 و یا خرید هواپیماهای اسقاطی در حراجی ها است.
سی و پنج سال پیش ، تحویل  82 فروند هواپیمای فوق پیشرفته اف 14 تام کت به ایران در حالی صورت گرفت که نیروهای مسلح امریکا هنوز این وسیله را در اختیار نداشتند- چنانکه نیروی دریایی ایران نیز قرار بود سه فروند ناو مدل اسپرانس را پیش از نیروی دریایی امریکا در اختیار بگیرد.
استفاده از هواپیماهای مدرن بخصوص در نیروی هوایی هر کشور از حد اکثر اهمیت دفاعی بر خوردار است. به این دلیل است که کشورهای اروپایی، با و جود از میان رفتن پیمان ورشو، همچنان با صرف میلیارد ها دلار به طراحی هواپیمای جنگنده مبادرت میورزند. کشورهای دیگر نیز به نسبت بضاعت اقتصادی  و نیازهای دفاع ملی خود، از هیچ  تلاشی برای دراختیار گرفتن ابزار های مدرن و کار آمد در نیروی هوایی ملی خود داری نمی ورزند. در این میان تنها نظام سیاسی ایران است که همچنان به ادامه مدل سازی  هواپیما – تحت شعار دستاورد ملی - و پرواز دادن نیروی هوایی پدر بزرگها دل بسته و در نتیجه خطر های واقعی علیه امنیت ملی کشور را ندیده میگیرد. خطر واقعی در پیش آمدن یک هجوم نظامی تازه خارجی علیه ایران است با اندازه هایی کوبنده تر از جنگ هشت ساله با عراق.





      

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی کل سپاه، همایش متخصصان، کارشناسان و محققان نیروی دریایی سپاه با عنوان "بکارگیری آخرین تکنولوژی سطحی و غیر سطحی در سامانه های رزم و دفاع دریایی " با حضور دریادار علی فدوی جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه برگزار شد. فدوی در این همایش که به طرح ایده ها و تجلیل از محققان و کارشناسان نیروی دریایی اختصاص داشت، با بیان این که امروز با تلاش محققان و متخصصان داخلی، تکنولوژی های پیشرفته دفاعی و نظامی از انحصار قدرت های بزرگ خارج شده است،‌ گفت: با دستیابی ایران به تکنولوژی پیشرفته شناوری و موشکی، ضریب دقت و اطمینان این تجهیزات به نقطه صد نزدیک شده است.
وی افزود: نیروی دریایی سپاه در جهت انجام هر چه بهتر مأموریت های محوله، ایده هایی را در دستور کار قرار داده است که بر اساس آن در بحث شناورهای تندرو،‌ حرف اول را در دنیا بزند.
جانشین نیروی دریایی سپاه در ادامه اظهار داشت: بکارگیری پیشرفت های نوینی که محصول تلاش نیروهای داخلی و بومی است، ما را در زمره معدود کشورهایی قرار داده است که شلیک موشک از شناورهای تندرو سطحی و غیر سطحی در حال رسیدن به نقطه ای است که کمترین انحراف را در بحث شلیک و بالاترین دقت در هدف گیری دارند.
فدوی خاطرنشان کرد: ادامه این روند تا دستیابی به نقطه آرمانی همچنان با تلاش شبانه روزی متخصصان عرصه رزمی و دفاعی بی هیچ وقفه ای در حال پیگیری و تکمیل است.
وی ادامه داد: نیروی دریایی سپاه در انجام آن بخش از مأموریت خود که به صیانت از مرزهای آبی کشورمان اختصاص دارد، به دقت تحرکات منطقه ای و فرامنطقه ای دشمن را زیر نظر دارد.
جانشین نیروی دریایی سپاه همچنین اظهار داشت: قدرت انعطاف پذیری، دستیابی به سریع ترین زمان آماده سازی نیرو و تجهیزات، رسیدن به کوتاه ترین زمان عکس العمل و مقابله به مثل نسبت به انواع تهدیدات دریایی، فاکتورهایی است که امروز به حول قوه الهی در حال نهادینه شدن در توان رزمی و دفاعی ماست.
فدوی با اشاره به ادعای یکی از مقامات رژیم صهیونیستی که مدعی شده بود شناورهای این رژیم به چنان سامانه های هشدار دهنده و دفاعی مجهزند که اگر این سامانه روشن باشد هیچ جنبده ای قادر به نزدیک شدن به آنها نیست و آنها را در فاصله دور متلاشی می کند،‌ گفت: همین ادعا گرچه درباره تانک های مرکاوا نیز مطرح شده بود و با انهدام وسیع این تانک ها، خلاف این ادعا ثابت شد اما اتفاق جالبی که درباره یکی از همین شناورهای پیشرفته ادعایی آنان در جنگ 33 روزه اتفاق افتاد، این بود که حزب الله لبنان با اعلام قبلی مبنی بر این که این شناور همه سیستم های هشدار دهنده خودش را روشن کند، این شناور را با نام ساعر مورد هدف قرار داد و به قعر آب های دریای مدیترانه فرستاد.
وی تأکید کرد: امروز اگر حمایت هوشمندانه، آگاهانه و همراه با عزت خواهی، استکبار ستیزی و بیگانه ستیزی مردم ایران از نظام اسلامی وجود نداشت و توان دفاعی و بازدارندگی ما به این سطح از رشد و قابلیت و پیشرفت دست پیدا نکرده بود، قطعا دشمن لحظه ای در تهاجم نظامی علیه ما درنگ و تأمل و تأخیر نمی کرد.
جانشین نیروی دریایی سپاه افزود: تا زمانی که ما بر اصول و معیارهای دینی و انسانی و آرمان های ضد استکباری خود استوار و پایبند باشیم، دشمنی آنان یک دشمنی همه جانبه و دنباله دار خواهد بود و قطعا این اعمال خصومت و دشمنی آنان به حوزه تهدیدات سخت و آشکار منحصر و محدود نبوده و نخواهد بود.
فدوی با تقدیر از تلاشگران، متخصصان و کارشناسانی که توانسته اند در سایه اتکال به الطاف و امدادهای الهی، و در پرتو ایمان، تقوا و بینش و بصیرت دینی و اعتقادی و تلاش و کوشش خستگی ناپذیر و شبانه روزی، گام های بلندی در راه خودکفایی و بهره گیری از فناوری های نوین در ساختارهای مختلف دفاعی کشور بردارند، گفت: بحمدالله امروز بیش از هر زمان دیگری زمینه بسیار مساعد همکاری نخبگان دانشگاهی کشور با مراکز علمی و تحقیقاتی فراهم شده است و نیروی دریایی سپاه در این مسیر پیشقدم بوده و گام های خوب و بلندی برداشته است به طوری که امروز شاهد به نتیجه رسیدن و به ثمر نشستن این تعامل سازنده در ساخت بسیاری از سامانه های شناوری و دفاع دریایی هستیم.





      

نیروی دریایی روسیه به ساخت 4بالگردبر بامجوز فرانسه امیدوارست

"الگ بورتسف" معاون اول رئیس ستاد کل نیروی دریایی فدراسیون روسیه روز شنبه به «ریا نووستی» اطلاع داد که فرماندهی نیروی دریایی روسیه خرید یک فروند ناو بالگردبر نوع "میسترال" از فرانسه و مجوز ساخت چهار ناو از این نوع را ضروری می داند.
بورتسف اظهار داشت: "ما قصد داریم که از فرانسه یک ناو نوع مسیترال خریداری کنیم و با پشتیبانی فنی فرانسویان چهار بالگردبر از این نوع را با مجوز مربوطه بسازیم".
به گفته وی، برنامه ریزی می شود که ناوهای میسترال در ناوگان های شمالی و اقیانوس آرام نیروی دریایی فدراسیون روسیه مستقر شوند. بورتسف افزود: "این ناوها برای انجام عملیات هوابرد، صلحبانی و امداد خریداری می شوند. علاوه بر این، این ناو می تواند بطور موثری در مبارزه با  دزدان دریایی، از جمله در سواحل سومالی مورد استفاده قرار گیرد".
وی اطلاع داد که در ماه نوامبر سال جاری بالگردبر فرانسوی میسترال جهت انجام دیداری به سنت پتربورگ می آید و نمایندگان وزارت دفاع و صنایع نظامی روسیه می توانند این ناو را از نزدیک دیده و امکان فنی آن را ارزیابی کنند.

 





      

مانور پلیس ویژه و نیروهای وزارت کشور روسیه Iterpolitex - 2009
 
 
 






      
<      1   2      




+ پرتاب موفقیت آمیز موشک سجیل 2 با فناوری پیشرفته



+ سلام. بازدید وزیر دفاع ار کاکپیت اف-16 ونزوئلا یا علی