ساختار سازمان هوافضای وزارت دفاع به عنوان نهاد متولی تولید انواع موشک‌های کشور، به زودی متحول خواهد شد.

پس از آنکه در دوران دفاع مقدس و به لحاظ نیاز و ضرورت تولید انواع موشک‌ها برای مقابله با متجاوز به میهن اسلامی، صنایع موشکی ایران با تلاش برای تولید انواع موشک‌های ساده همچون آرپی جی 7 شکل گرفت، کم کم موشک‌های دیگری چون مالیوتکا را نیز با موفقیت به تولید رساند.

نیاز به ایجاد یک بازدارندگی مطمئن و با برد زیاد، صنایع دفاع کشورمان را به سمت تولید انواع مشوک‌های زمین به زمین و نیز دیگر موشک‌ها برای مقابله با تهدیدات متنوع پیش‌روی نظام، سوق داد که تولید موشک‌های زمین به زمین شهاب یک و دو و راکت‌های توپخانه‌ای فجر 1،3و 5 به همراه موشک‌های نازعات 6 و 10 از جمله این دستاوردها بود.
در اواخر سال 1377 و به لحاظ اهمیت خاص صنعت موشکی در میان صنایع تسلیحاتی و لزوم ارتقاء این صنعت برای پاسخگویی به نیازهای کشور در این بخش، تشکیل سازمان مستقل صنایع هوافضا به عنوان یک سازمان در کنار دیگر سازمان‌های مستقل وزارت دفاع همچون سازمان صنایع هوایی، ضروری تشخیص داده شد و این سازمان با طی مراحل قانونی به تصویب رسید که آبان‌ماه سال جاری، آغاز دهه دوم فعالیتهای نهاد مستقل هوافضای وزارت دفاع است.

به همین منظور پس از موافقت فرمانده معظم کل قوا، این ساختار در تاریخ 13/8/77 به تصویب نهایی رسید و با تفکیک گروه صنایع موشکى از سازمان صنایع دفاع با هدف حرکت به سوى سازمانى مبتنى بر ساختارى علمى و هوشمند و با تکیه بر تحقیقات علمى و استفاده از نیروهاى مؤمن و متخصص ایران اسلامى، سازمان صنایع هوا فضا تأسیس شد.
این سازمان جدید علاوه بر گسترش و عمق بخشیدن به فعالیت‌های صنایع موشکی سابق، فعالیت‌های جدیدی همانند ساخت پرتاب‌کننده ماهواره را نیز بر عهده گرفت و گام‌های اساسی در جهت خوداتکایی در عرصه استراتژیک موشکی برداشته شد.

تحقیق و طراحی‌ انواع موشک‌ها، تولید و پشتیبانی صنعت موشکی از مهم‌ترین ماموریت‌های سازمان هوافضا است و اکنون تولیداتی چون
ساخت انواع موتورهای سوخت جامد دو پایه و مرکب برای موشک‌های ضد تانک، زمین به زمین و زمین به هوا، موتورهای سوخت مایع برای موشک‌های زمین به زمین و زمین به هوا، ساخت انواع سرجنگی، سیستم هدایت و کنترل موشک، سنجشگر وضعیت موشک و شبیه‌سازهای پرواز انواع موشک‌ها را در دستور کار دارد.
از مهمترین تولیدات این سازمان می‌توان به موشک‌هایی چون سجیل اشاره کرد که اخیرا شلیک موفق خود را انجام داد و توانست نسل جدیدی از موشک‌های زمین به زمین ایران را به همگان معرفی کند.
در کنار این موشک، موشک حامل ماهواره سفیر امید نیز دیگر دستاورد سازمان هوافضاست که ورود ایران به جمع معدود کشورهای دارای چرخه کامل فناوری‌های فضایی را تحقق بخشید.
به علت اهمیت توجه به این سازمان و لزوم تحول در ساختارهای آن به منظور ارتقاء هرچه بیشتر توان موشکی جمهوری اسلامی ایران، قرار است به زودی ساختار سازمان هوافضا متحول خواهد شد.

سردار فرحی رئیس سازمان هوافضای وزارت دفاع با تائید این موضوع، از اعلام خبرهای خوش در دو زمینه "ساختار سازمان هوافضا" و "سیاست‌های راهبردی آن" در آینده نزدیک سخن گفته و یادآور می‌شود:
این موضوع در راستای بهره‌وری بیشتر، تفکیک وظایف و نگاه جدی‌تر به حوزه‌های مورد نیاز نیروهای مسلح خواهد بود.
وی همچنین تاکید کرد:
چشم‌انداز و ماموریت‌های سازمان هوافضای وزارت دفاع و نیز راهبردها و سیاست‌های آن به خوبی ترسیم شده و با کمک نیروهای متعهد و متخصص این سازمان، به اجرا گذاشته خواهد شد.