سرهنگ احمدآبادی در گفتگوی تفصیلی با فارس:
بالگردهای هوانیروز به سامانههای عملیات در شب مجهز شدند
خبرگزاری فارس: فرمانده بزرگترین پایگاه هوانیروز از تجهیز بالگردهای این نیرو به سامانههای پرواز و عملیات در شب خبر داد و گفت: امیدواریم طی 3 تا 4 سال آینده موفق به ساخت اولین بالگرد توسط متخصصان هوانیروز شویم.
پایگاه چهارم رزمی و پشتیبانی هوانیروز مستقر در اصفهان را میتوان قلب پایگاههای هوانیروز در کشور نامید. وسعت پایگاه، حجم تجهیزات، تعداد بالگردها و برخی ویژگیهای دیگر از جمله آموزش خلبانان بالگرد شنوک که منحصرا در اختیار این مرکز قرار دارد، این پایگاه را به عنوان مهمترین مرکز هوانیروز در کشور تبدیل کرده است.
انجام بیشترین ساعات پروازی با کمترین سانحه که میزان آن در حد استاندارهای بین المللی محسوب میشود و نیز انجام تمامی ماموریتهای محوله از جمله مقابله با اشرار، امداد و نجات و نیز پشتیبانی لشکرها و یگانهای زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از دیگر ویژگیهای پرکارترین مرکز هوانیروز در کشور است.
سرهنگ محمدعلی احمدآبادی فرمانده پایگاه چهارم هوانیروز در حاشیه بازدید خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس از این پایگاه در آستانه 29 فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، در گفتگویی تفصیلی به بیان ویژگیهای امروز هوانیروز در آستانه ورود به دهه چهارم انقلاب پرداخته است.
* عمردهی انقلابی به تجهیزات نظامی؛ دوراندیشی عمیق رهبر انقلاب
سرهنگ احمدآبادی، با اشاره به تدبیر حکیمانه فرمانده معظم کل قوا مبنی بر عمردهی انقلابی به تجهیزات نظامی، آن را یک دوراندیشی پیامبرگونه از سوی معظمله دانست و با بیان اینکه عمر وسایل پرنده با قطعات آن سنجیده میشود، افزود: هر کدام از قطعات، عمر تعریف شده خود را دارند که در پایان این عمر باید آنها را جایگزین کرد اما بخاطر پیچیدگی این تجهیزات از یک طرف و شرایط تحریم از طرف دیگر، طبیعی است که این کار برای ما بسیار سخت خواهد بود.
وی ادامه داد: این فراز از تدابیر رهبر معظم انقلاب موجب شد تا ما یک توجه جدی به نگهداری، تعمیر و استفاده بهینه از تجهیزات را ملاک قرار دهیم و وقتی تجهیزات ما در شرایط تعمیر قرار گرفتند، روی آن فکر و مطالعه دقیق صورت گیرد.
فرمانده پایگاه چهارم هوانیروز تصریح کرد: امروز توان رزمی ما در سایه همین تدابیر در حد بسیار بالایی است و این چیزی نیست جز خودباوری، تلاش و افزایش منطقی عمر قطعات بکار رفته.
احمدآبادی در توضیح عمردهی منطقی به تجهیزات نیز توضیح داد: آمریکاییها عمر قطعات را برای سود بیشتر خود، کوتاه کردند تا بتوانند قطعات بیشتری به کشورها بفروشند. اما ما توانستیم با استفاده از سیستمهای آزمایشگاهی و توسط متخصصان داخلی این عمر قطعات را بالا ببریم. ضمن اینکه در این افزایش درصدها، به هیچ وجه از کنترل و کیفیت قطعات غافل نشدیم و همه این عوامل سبب شد تا امروز شاهد وابستگی کمتر، شرایط ایدهآلتر و خودباوری بهتر در میان یگانهای هوانیروز باشیم.
* سفر همراهان رئیسجمهور با یک شنوک منحصربفرد !
وی به عنوان مثال به عملیات پیچیده و فنی بازسازی یکی از بالگردهای شنوک توسط متخصصان هوانیروز اشاره کرد و با بیان اینکه بالگرد شنوک نسبت به بالگردهای دیگر از پیچیدگی، دقت و پرکاری بیشتری برخوردار است، افزود: در دنیا به این بالگرد، "هلیکوپتر - هواپیما " میگویند چراکه تمام قابلیتهای هواپیما را داشته و علاوه بر آن میتواند در سطح آب نیز نشست و برخاست داشته باشد.
احمدآبادی ادامه داد: یکی از بالگردهای شنوک ما به شماره 4092 در سال 56 در یک پرواز ناوبری، اشتباها با ورود به فضای شوروی، مورد اصابت پدافند هوایی این کشور قرار گرفته و پس از اصابت 162 گلوله به این بالگرد، به زمین میخورد به طوری که بازسازی و برگرداندن آن به ناوگان، عملا کاری غیر ممکن مینمود.
فرمانده پایگاه چهارم هوانیروز خاطرنشان کرد: ولی اراده پولادین و مصمم همکاران ما سبب شد تا این بالگرد شنوک پس از انجام عملیات 14 ماهه بازسازی، به ناوگان برگردد و امروز 2 سال است که تمام ماموریتها را بخوبی انجام میدهد.
احمدآبادی اظهار داشت: این بالگرد حتی در یک سفر طولانی رئیس جمهور در تبریز به انجام 90 ساعت ماموریت پرداخت، بدون اینکه کوچکترین نقصی در پرواز داشته باشد.
* خلبانان ما توان پرواز در شب را بصورت کلاسیک تمرین میکنند
وی به اهمیت تجهیز بالگردها به تجهیزات جدید و نیز اهمیت توانمندی پرواز در شب اشاره کرد و با بیان اینکه شیوه جنگ امروز در دنیا عوض شده بنابراین دیگر نباید محدودیتی برای پرواز در شب داشته باشیم، افزود: اقدامات مناسبی در این حوزه صورت گرفته و تجهیزاتی برای پرواز در شب و پروازهای ناوبری مورد استفاده قرار میگیرد که تمرینهای کاملا رسمی و کلاسیک متعددی نیز در یگاهها دنبال میشود.
* 7000 ساعت پرواز بالگردهای پایگاه چهارم هوانیروز در سال گذشته
احمدآبادی به اهمیت بالای پایگاه چهارم رزمی هوانیروز در اصفهان اشاره کرد و گفت: این پایگاه از نظر نوع تجهیزات و تعداد بالگرد، بزرگترین پایگاه هوانیروز در کشور است که با در اختیار داشتن 2 گردان سنگین بالگرد شنوک که منحصرا در اختیار این پایگاه قرار دارد، ماموریتی متفاوتتر از همه یگانهای آجا به این پایگاه محول میشود به طوری که ما علاوه بر پشتیبانی لشکرها، ماموریتهای امداد و نجات را نیز در کشور برعهده داریم.
فرمانده پایگاه چهارم هوانیروز همچنین به انجام بیش از 7 هزار ساعت پرواز در قالب پروازهای آموزشی، ماموریتهای محوله، عملیات مقابله با اشرار و امداد و نجات توسط خلبانان این پایگاه در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این رقم در دنیا یک رقم قابل توجه است و همچنین در دور اول سفرهای استانی ریاست جمهوری، این پایگاه بیش از 2هزار ساعت پرواز به نقاط مختلف کشور داشته است.
* اولین بالگرد بومی هوانیروز را در سالهای آتی خواهیم ساخت
وی در ادامه اظهار داشت: تصور همه این است که فناوری بالگرد سادهتر از هواپیماست ولی باید بدانیم که ساخت و حتی پرواز بالگرد عملا پیچیدهتر و سختتر از هواپیماست اما ما امیدواریم طی 3 تا 4 سال آینده موفق به ساخت اولین بالگرد توسط متخصصان هوانیروز شویم.
* خلبانان ما تمامی جنگندههای دشمن در اطراف کشور را میشناسند
احمدآبادی به اهمیت موضوع آموزش خلبانان هوانیروز اشاره کرد و افزود: بخاطر شرایط خوبی که ایجاد شده، میتوان گفت که تمامی خلبانان کنونی هوانیروز را جوانان بعد از انقلاب تشکیل میدهند و توان رزمی همه پایگاهها نیز یکنواخت و در سطح بسیار بالا قرار دارد.
وی همچنین از آمادگی پایگاههای آموزشی هوانیروز برای آموزش خلبانان کشورهای همسایه و نیز کشورهای اسلامی خبر داد.
فرمانده پایگاه چهارم هوانیروز همچنین اشراف اطلاعاتی بر اقدامات دشمن و رصد تحرکات آنها در اطراف کشور را به موضوع مهم و موثر در امر دفاع دانست و خاطرنشان کرد: در این زمینه اقدامات خوبی صورت دادیم و این اطلاعات در همه سطوح یگانهای ما گسترش یافته است.
احمدآبادی تصریح کرد: در این پایگاه خلبانان ما با تمامی نمونههای جنگندههای دشمن در اطراف کشور آشنا میشوند تا در هنگام مشاهده این جنگندهها براحتی آنها را شناسایی کنند.
* برای برقراری صلح باید همیشه آماده جنگ باشیم
فرمانده پایگاه چهارم هوانیروز دکترین تجهیزاتی و آموزشی نیروهای مسلح را یک دکترین دفاعی معرفی کرد و اظهار داشت: دین اسلام دین صلح و دفاع است اما اعتقاد داریم که اگر کسی گوشه چشمی به ما کند باید جواب او را بدهیم و حضرت علی(ع) نیز میفرماید "اگر طالب صلحی، آماده جنگ باشد ". بنابراین ما تلاش میکنیم تا وضعیت آمادگیمان حفظ شود تا اگر اتفاق رخ داد، پاسخ مناسبی به متجاوز بدهیم.