روزنامه هاآرتس امروز (جمعه 8 فوریه 2008 ) نوشت: این موشک قادر خواهد بود به فرودگاهها، نیروگاههای برق، کارخانجات و اماکن حساس دیگر با دقت بیشتری اصابت کند و خسارات سنگین وارد آورد.

به گفته آگاهان، موشک جدید از نوع زلزال است که در ایران طراحی و تولید شده و اخیرا حکومت ایران برد آن را تا 250 کیلومتر افزایش داده است.



هاآرتس نوشت: اطلاعات محرمانه درباره مجهز شدن سوریه به این موشک جدید، اخیرا به وزیران کابینه اسرائیل ارائه شده است.

بنابراین گزارش، تولید موشک زلزال در سوریه آغاز گردیده و انجام این پروژه در چارچوب پیمان همکاریهای راهبردی بین ایران و سوریه انجام گرفته است.

به موجب این پیمان، حکومت ایران کمکهای نظامی گسترده در اختیار سوریه قرار می دهد و اطلاعات تکنولوژی به آن کشور منتقل می کند. سوریه بابت این همکاریها با حکومت ایران، هر سال صدها میلیون دلار پول از ایران می گیرد.

سوریه در سالهای اخیر به علت رژیم دیکتاتوری در آن کشور و سرکوب مردم، به عقب ماندگی اقتصادی دچار شده و نیاز گسترده ای به کمک مالی حکومت ایران دارد. فقر اقتصادی در چند دهه اخیر، موجب عقب ماندگی نظامی سوریه نیز شده بود که اکنون چند سال است حکومت ایران با اعطای کمک های کلان مالی و نظامی می کوشد آن را جبران کند.

در گزارشهای پیشین گفته شده بودکه سوریه اخیرا حدود یک میلیارد دلار اسلحه از روسیه خریداری کرده که هزینه آن به طور کامل از جانب جمهوری اسلامی ایران پرداخت شده است.

آگاهان نظامی در اورشلیم گفتند که نوع جدید موشک زلزال که در سوریه تولید گردیده 250 کیلومتر برد دارد و نه تنها دقیق تر از نسل پیشین موشکهای زلزال است، بلکه مقدار بیشتری نیز مواد منفجره در کلاهک آن جای می گیرد.

سوریه در سالهای اخیر با کمک بودجه های ایران و خرید اسلحه پیشرفته از روسیه، به انواع جنگ افزارهای زمینی و هوائی مجهز شده است.

با اینهمه مئیر داگان رئیس سرویس امنیت خارجی اسرائیل (موساد) هفته پیش در کمیسیون امنیت و امور خارجی کنست (پارلمان اسرائیل) گفت: سوریه در حال حاضر قصد ندارد اسرائیل را مورد حمله قرار دهد و تلاشهای تسلیحاتی آن کشور در این مرحله جنبه تدافعی دارد.

به دنبال انفجار تروریستی که روز دو شنبه (4 فوریه 2008) در شهر دیمونا در جنوب اسرائیل روی داد و در آن یک بانوی سالخورده کشته شد، همسرش بشدت زخمی گردید و دهها نفر دیگر نیز مجروح شدند، مقامات حکومت خودگردان فلسطینی سوریه و ایران را متهم ساختند که عامل انجام این اقدام تروریستی بودند.

گروه حماس در نوار غزه مسؤولیت این جنایت را به عهده گرفت . ولی محافل وابسته به محمود عباس گفتند که حماس با تشویق و راهنمائی حکومت ایران و رژیم سوریه تصمیم گرفته است جنایات علیه اسرائیل را از سر بگیرد.

این محافل فلسطینی می گویند: حکومت ایران با همکاری سوریه در ماههای اخیر تعلیم دادن فرماندهان تروریستی حماس را به عهده گرفته است. این افراد در قرارگاههای نظامی حزب الله در لبنان تعلیم می گیرند و برخی از آنها به ایران فرستاده می شود و در پایگاههای سپاه پاسداران آموزش تروریستی می گذرانند.