سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره
سهیل[54]

توضیحاتی درباره مسائل نظامی
ویرایش

مطالب پیشین
آرشیو مطالب

ویرایش

لوگوی دوستان
امکانات دیگر

ترکیه اولین سری از F-4E های به روز شده را تحویل گرفت



Tolga Ozbek ©
نیروی هوائی ترکیه اولین سری 16 فروندی از F-4E Phantom های به روز شده توسط پیمانکار داخلی را دریافت کرد. F-4E Phantom های نیروی هوائی ترکیه توسط پیمانکار داخلی (شرکت Aselsan) طی قراردادی به مبلغ 24 میلیون دلار بهینه شده و به مرور تحویل داده خواهند شد. این پروژه شامل آویونیک، ناوبری  و تجهیزات مخابراتی دیجیتال جدید میباشد. به علاوه جایگزینی نرم افزار پرواز و  تجهیزات برنامه ریزی عملیات توسعه داده شده نیز شامل این قرارداد میباشد. این پروژه در راستای قرار داد بهینه سازی RF-4E های نیروی هوائی ترکیه میباشد که اولین فروند را در اواخر سال گذشته دریافت کرد.
به گفته فرمانده نیروی هوائی ترکیه، ژنرال Hasan Aksay ، فانتوم های F-4E از سال 1974 در سرویس نیروی هوائی ترکیه بوده اند و با این برنامه بهینه سازی آنها ایمنتر و کارامدتر خواهند شد. ترکیه اولین برنامه به روز رسانی فانتوم ها را در سال 1994 و با امضای قراردادی با صنایع هوا-فضای اسرائیل به اجرا گذاشت. هدف از اجرای این برنامه تبدیل 54 فروند فانتوم به F-4E 2020 Terminator بود. تحویل فانتوم های توسعه داده شده ترکیه از سال 2000 آغاز و اکنون در اسکادران  111 Eskisehir، اسکادران 132 Konya و اسکادران 171 Malatya عملیاتی میباشند. ترکیه دارای 161 فروند F/RF-4E میباشد.




      





FV101 scorpion اسم یک خودروی شناسایی زرهی ساخت بریتانیا است که در صورتنیاز نقش یک خودروی زرهی برای نبرد نیز اجرا خواهد کرد این تانک سبک درسال 1973 توست کارخانه جات ALVIS در کشور انگلستان ساخته و تا سال 1994 بهخدمت خود ادامه داد .
بیش از 3000 از این تانک ساخته و به بیش از 19 کشور از جمله ایران صادر شد .
انگلیس ها تا قبل از ساخت اسکورپون در نیرو های زرهی خود دچار یک خلاء بود   ننبود یک تانک سبک تا بتوان آنرا با چتر یا با هلیکوپتر در مناطقی مانندپشت خطوط دشمن فرود بیاید تا به انجام گشت و فرستادن اطلاعات رزمی وعملیاتی بپردازد تانک اسکورپیون تحت یک سری آزمایشات سخت در آب و هوای سردو گرم  و شرایط محیطی مختلف قرار گرفت و از این آزمایشات با موفقیت بیرون آمد تا در نوامبر 1981 به طور رسمی به نیرو های هوا برد و زرهی ارتش بیریتانیا بپیوندد این تانک به قدری ایده عال برای حمل بود که یک شینوک می توانست آن را به راحتی بلند کند و به خاطر وزن کم در عین حال هلیکوپتر می توانست با خود بار هم حمل کند .
اولین تجربه ی اسکورپیون در جنگ فاکلند بود که سی 130 های ارتش انگلستان توانستند تعداد زیادی اسکورپیون در پشت جبهه ها نبرد قرار بدن .
تسلیحات این تانک متشکل شده از 1:
عدد توپ 76 م م که توان شلیک گلوله های انفجاری قوی دودزا مهمات انفجاری قوی زد ساختمان ها برای جنگ های شهری و گاز اشک آور است
توان شلیک موشک های زد تانک و زره از یک لانچر خارجی
و 4 لانچر نارنجک برای نارنجک هی دودزا .

موتور این عقرب یک عدد جگوار جی 60 بنزینی است که بعد ها با موتور دیزلی دیگری جایگزین شد که سرعتی معادل 80 کیلومتر در ساعت به آن می دهد . این موتور توان حرکت در آب نیز دارد و در آب سرعتی معادل 5.6 کیلومتر در ساعت حرکت می کند

از سیستم های دیگری که بعد ها به این تانک اضافه شد می توان به سیستم جنگ ش م ر سیستم فلت اسکرین برای راننده و گانر سیستم برای گرم کردن خوراکی و جوش آوردن آب برای آشامیدن اشاره کرد .

بعد از خارج شدن اسکورپیون های قدیمی از سرویس کشور های دارنده ی اسکورپیون هرکدام نهوه ی جدیدی برای آپگریت کردن این تانک سبک ابداع کردن از جهاتی که این تانک بسیار ساده است و میتوان به راحتی آن را آپگریت کرد کشور ها مشکل زیادی در این باره نداشت از پیشرفته ترین اسکورپیون های موجود در جهان می توان به اسکورپیون های ارتش اردون اشاره کرد که توست یک شرکت روسی آپگریت شده اند توپ این عقرب های صحرا با توپ های پیشرفته و دقیق 33 م م جایگزین شده و خلاء کم شدن قطر توپ این عقرب های وحشی به سیستم حدف گیری لزری برای پرتاب 4 تا 8 موشک دقیق زد تانک روسی مجهز شدن از سیستم های دیگری که اضافه شده می توان به تقویت موتور این تانک اشاره کرد

اسکور پیون در ایران در حال حاضر در خدمت ارتش است و چون ایران در مخفی کاری ادوان نظامیش بسیار تکید داره اطلاعات گسترده ا از آن مو جود نیست !




      

موشک ضد زره جاولین ( FGM-148 Javelin )
یک موشک هدایت شونده ضد زره قابل حمل و شلیک توسط نفر پیاده ساخت ایالات متحده آمریکا است. این موشک اولین موشک ضد زره قابل حمل توسط نفر پیاده با قابلیت شلیک کن و فراموش کن است که توسط ارتش آمریکا مورد استفاده قرار گرفته‌است.

چکیده مشخصات و عملکرد موشک
موشک جاولین (زوبین) ،یک موشک با قابلیت شلیک کن و فراموش کن است که قبل از شلیک توسط کاربر (فرد شلیک کننده) به اصطلاح روی هدف قفل می‌کند و دارای سامانه هدف یابی خودکار است. این موشک دارای قابلیت حمله از بالا به هدف خود می‌باشد، بدین صورت که ابتدا موشک مسافتی را به سمت بالا طی می‌کند و سپس به قسمت بالای هدف شیرجه می‌رود. با توجه به اینکه معمولا زره بالای تانک از قسمتهای دیگر آن ضعیف تر است، حمله از بالا احتمال بالاتری برای از بین بردن تانک دارد. این موشک قابلیت حمله مستقیم جهت انهدام سنگر یا ساختمان و همچنین موقعیتهایی که امکان حمله از بالا وجود ندارد نظیر شلیک از داخل یک ساختمان را نیز دارد. این موشک همچنین قابلیت انهدام بالگردها را در حالت حمله مستقیم دارد. این موشک در حالت حمله از بالا حداکثر ??? متر و در حالت حمله مستقیم ?? متر از سطح زمین ارتفاع می‌گیرد. زوبین مجهز به سامانه رهگیری هدف با روش پردازش تصویر فرو سرخ است. سرجنگی دو مرحله‌ای این موشک مجهز به دو خرج متمرکز است که اولی زره واکنشی انفجاری تانک را از بین می‌برد و دومی زره اصلی تانک را منهدم می‌سازد. موشک زوبین به طور گسترده‌ای در تهاجم به عراق در سال ???? به کار رفت و باعث انهدام تعداد زیادی تانک تی-?? و تیپ-?? عراق شد. این موشک ابتدا توسط مکانیسم شلیک نرم از لوله پرتاب کننده به بیرون پرت می‌شود، سپس بعد از اینکه از پرتاب کننده فاصله مناسبی پیدا کرد، موتور راکت آن روشن می‌شود. این قابلیت باعث می‌شود تا شناسایی محل شلیک کننده توسط دشمن دشوار شود، همچنین امکان شلیک موشک از داخل ساختمان نیز فراهم گردد. با این وجود موج انفجاری که از پشت لوله پرتاب کننده خارج می‌شود برای افرادی که در نزدیکی آن هستند خطرناک است. با توجه به قابلیت شلیک کن و فراموش کن این موشک، افرادی که آن را شلیک کرده‌اند می‌توانند محل شلیک را به سرعت ترک کنند تا از سوی دشمن شناسایی نگردند. این موشک غالبا توسط دو نفر استفاده می‌شود که یکی شلیک کننده و دیگری حمل کننده مهمات است، اگر چه در موقعیت‌های اضطراری امکان حمل و شلیک آن توسط یک نفر نیز وجود دارد. زمانیکه که شلیک کننده مشغول هدفگیری و شلیک موشک است، حمل کننده مهمات در پی اهداف دیگر می‌گردد و همچنین مراقب خطرات احتمالی از سوی دشمن است.

سامانه رهگیری هدف

نکته متمایز کننده این موشک با سایر موشکهای ضد زره هدایت شونده به خصوص در سالهای طراحی و ساخت این موشک (????-????)، بهره گیری از فن آوری پردازش تصویر طیف نوری فرو سرخ جهت رهگیری هدف بود. بطوریکه این موشک قادر است پس از جدا شدن از پرتاب کننده تمام عملیات رهگیری هدف را به صورت خودکار و به طور مستقل انجام دهد.

بخشهای اصلی سامانه رهگیری هدف در این موشک به شرح زیر هستند:
حسگر نوری
حسگر نوری این موشک یک حسگر آرایه‌ای مستطیلی به ابعاد ?? در ?? واحد حس کننده نور فرو سرخ طول موج بلند است. این حسگر از نوع جیوه-کادمیم-تلوریم است. مجموعه حسگر در قسمت سر موشک داخل یک نیم کره شفاف نسبت به نور فرو سرخ قرار دارد. میزان نور دریافتی هر واحد حسگر متناسب با بار الکتریکی ذخیره شده در آن واحد می‌باشد. یک مدار الکترونیکی که در پشت مجموعه حسگر جاسازی شده‌است، وظیفه خواندن بار الکتریکی کلیه ???? واحد نوری و تبدیل آن به یک سیگنال مناسب برای واحد پردازش کننده را به عهده دارد.
بخش خنک کننده حسگر

با توجه به اینکه حسگرهای جیوه-کادمیم-تلوریم برای عملکرد مناسب و دریافت سیگنال با اغتشاش کم می‌بایست در دمای حدود ?? درجه کلوین قرار بگیرند، از اینرو یک سامانه خنک کننده با استفاده از نیتروژن مایع تحت فشار در طول زمان پرواز موشک که بیشینه آن حدود ? ثانیه می‌باشد، وظیفه خنک کردن حسگر را به عهده دارد.
بخش ثابت نگهدارنده موقعیت حسگر
با توجه به اینکه می‌بایست همواره جهت دید حسگر رو به هدف باشد، سامانه ثابت نگهدارنده موقعیت، حسگر را طوری در داخل محفظه نگاه می‌دارد که تکان‌های موشک و حرکات ناگهانی آن دید حسگر را مختل نکند. این سامانه از  شتاب سنج ها، جایروسکوپ جرمی چرخشی و موتورهایی برای تصحیح موقعیت حسگر، تشکیل شده‌است. این سامانه را می‌توان به طور کلی یک خلبان خودکار نامید.
بخش کنترل رهگیری
این قسمت دارای یک پردازشگر سیگنال دیجیتال می‌باشد که با الگوریتم‌های پردازش تصویر، محل هدفی را که قبل از شلیک توسط کاربر معین شده‌است، از روی تصویر دریافتی از حسگر نور فرو سرخ تشخیص می‌دهد و فرمان لازم را به قسمت کنترل جهت حرکت موشک صادر می‌کند تا جهت حرکت موشک همواره رو به هدف از پیش معین شده بماند. این الگوریتم‌های پردازش تصویر شامل تشخیص الگو و برخی الگوریتم‌های دیگر می‌باشد. ضمنا این بخش، حرکت موشک را بسته به اینکه حالت حمله از بالا یا حمله مستقیم انتخاب شده باشد، تنظیم می‌کند.


استفاده کنندگان


استرالیا ?? پرتاب کننده
بحرین ?? پرتاب کننده
کانادا ??? پرتاب کننده
جمهوری چک ? پرتاب کننده و ?? موشک برای استفاده در افغانستان
ایرلند ?? پرتاب کننده
اردن 30 پرتاب کننده و ??? موشک
لیتوانی ?? پرتاب کننده
زلاندنو ?? پرتاب کننده و ??? موشک
نروژ ??? پرتاب کننده و ??? موشک   
عمان در جولای ???? شرکت ریتیون قراردادی به ارزش ??? میلیون دلار برای فروش این موشک به عمان و امارات متحده عربی امضا کرد.
پاکستان  ؟
تایوان ?? پرتاب کننده و ??? موشک
انگلستان در سال ???? وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد قصد دارد این موشک را جایگزین موشک‌های میلان و سویینگ فایر کند.   
ایالات متحده آمریکا
کاربران ناشناس در سال ???? دولت ایالات متحده اعلام کرد که ?? عدد پرتاب کننده موشک زوبین در عراق گم شده‌است. روزنامه نیویورک تایمز بعدها گزارش داد که ممکن است این تسلیحات در دست گروه‌های تروریستی افتاده باشد.






مشخصات

نوع ............................................................ موشک ضد زره هدایت شونده
ساخت.......................................................... امریکا ( ریتیون و لاکهید مارتین)
طراحی......................................................... سال 1989
ورود به خدمت............................................... سال 1996
طول موشک ................................................. 1/1 متر
طول پرتابگر ................................................. 2/1 متر
قطرموشک................................................... 127 میلی متر
وزن کل ...................................................... 3/22 کیلوگرم
وزن موشک ................................................ 8/11 کیلوگرم
وزن دستگاه کنترل ......................................... 4/6 کیلوگرم
برد ............................................................. 75 تا 2500 متر
سرجنگی .....................................................  4/8 کیلوگرم انفجاری شدید، دو مرحله ای
موتور.......................................................... راکت سوخت جامد
خدمه .......................................................... دو نفر
هدایت ......................................................... فرو سرخ
قیمت موشک ............................................... 80000 دلار
قیمت لانچر .................................................. 125000 دلار




      
<      1   2      




+ پرتاب موفقیت آمیز موشک سجیل 2 با فناوری پیشرفته



+ سلام. بازدید وزیر دفاع ار کاکپیت اف-16 ونزوئلا یا علی