به گزارش واحد مرکزی خبر از دهلی نو، خبرگزاری "پی تی ای" به نقل از سخنگوی نیروی دریایی هند، اعلام کرد
این هواپیمای جنگنده یک نفره از نوع "Sea Harrier" بود و در پانزده کیلومتری ساحل و در دریا سقوط کرد.
تاکنون علت سقوط این هواپیما اعلام نشده است.
رمینگتون 870 توسط کارخانه رمینگتون امریکا در سال 1950 معرفی گردید و بسرعت به یکی از محبوب ترین ShotGun های زمان خود مبدل شد. این سلاح در سال 1960 عملیاتی شده و اولین بار توسط پلیس ایالات متحده بعنوان سلاح نیروهای مخصوص و پلیس ضد شورش برگزیده شد.
خوش دست بودن این اسلحه موجب گردید که از همتایان قبلی خود (Winchester1200&Mossberg590) سبقت گرفته و در سال 1970توسط ارتش ایالات متحده خریداری شده و هزار قبضه از آن در اختیار نیروی دریایی امریکا قرار گیرد. همانطور که میدانید سلاحهای ShotGun دارای یک مخزن برای ذخیره گلوله هستند.این مخزن به موازات لوله اصلی و در زیر سلاح قرار گرفته و گنجایش 7 یا 8 گلوله به بالا (بسته به مدل و طول سلاح) را دارد.
روش کار در این سلاح به این صورت است که ابتدا گلنگدن اسلحه که با روکش چوبی یا پلاستیکی پوشیده شده است را از زیر لوله با فشار دست به سمت خود کشیده و در این حالت گلنگدن بصورت باز و ثابت می ماند.سپس تعدادی فشنگ ( بسته به گنجایش مخزن) را از محل پوکه پران یکی یکی درون مخزن قرار می دهیم و پس از پر شدن ظرفیت سلاح گلنگدن را با فشار دست به جلو هول داده و با تکرار این وضعیت سلاح را مسلح می کنیم.
گلوله های این سلاح از انواع مختلف میباشد.معروف ترین آنها در کشور ما اصطلاحا چارپاره نامیده می شوند ولی گلوله های متنوعی که محتوی تعداد زیادی ساچمه یا محتوی یک تکه فلز با اشکال نامنظم و همچنین گلوله های مخصوص میباشند نیز در این سلاح استفاده می شوند. البته گلوله های محتوی ساچمه های کئوچویی یا پلاستیکی که نوعا غیر کشنده هستند نیز توسط پلیس ضد شورش استفاده می شود.
نسل جدید رمینگتون با عنوان M870 نیز در سالهای اخیر تولید شده که یک اسلحه ShotGun مخصوص نبردهای کلاسیک بوده ودر اختیار بسیاری از ارتشهای دنیا قرار دارد. مدل های جدید این سلاح قابلیت های مختلفی دارد که از جمله این قابلیت ها میتوان به تعویض مخزن گلوله ها-نصب درجه نشانه روی-نصب لایتر-حذف قنداق و امکان نصب مدل کوچکتر این سلاح در زیر تفنگهای کارابینM4 و M16 نام برد و مدلهای حرفه ای این سلاح گنجایش 18 فشنگ را نیز دارا هستند.
البته همانطور که میدانید تعویض مخزن این سلاح به دو منظور انجام می شود1-کاهش وزن سلاح-2-امکان حمل گلوله های بیشتر.
عمل نشانه روی در این سلاح تقریبا بی معنی است چرا که معمولا گلوله های این سلاح محتوی تعداد زیادی ساچمه- چارپاره یا تکه های نامنظم فلزی است و بصورت دسته ای به سمت هدف حرکت می کنند ولی به رحال در برخی از مدلهای این سلاح یک مگسک کوچک در جلو و یک سایت چشمی ابتدایی نیز در انتهای لوله نصب شده است. سابقه خدمت این سلاح در نیروی پلیس ایران به سالهای 1356 باز می گردد که در آنزمان کمیته مشترک شهربانی وقت بدنبال سلاحی پرقدرت برای سرکوب انقلابیون بود و به همین علت اقدام به خریداری این سلاح نمودند.
در سالهای پس از انقلاب استقبال چندانی از این سلاح در قبل و بعد از ادغام نیروی انتظامی نشد و مدلهای موجود این سلاح بیشتر برای آموزش و در نمایشگاهها استفاده و به ندرت عملیاتی شد. در سالهای اخیر و با توجه به استفاده از آخرین تکنیک های پلیسی این سلاح مورد توجه یگانهای ویژه نیروی انتظامی قرار گرفته و در برخی از رژه ها و رزمایشها در دستان پرتوان پرسنل زحمت کش نیروی انتظامی دیده شده است.
الکساندر میخییف" معاون مدیرعامل کمپانی انحصاری صادرات تسلیحات و تجهیزات نظامی روسیه "روس آبارون اکسپورت" روز چهارشنبه در چارچوب نمایشگاه بین المللی هوافضای "ماکس-2009" اعلام کرد که روسیه آماده بررسی پیشنهادات احتمالی ایران برای خرید تجهیزات نظامی هوایی است.
وی گفت: ما با ایران همکاری های درازمدتی از جمله با صنایع هوایی این کشور داریم. اگر آنها به تجهیزات هوایی ترابری و نظامی ما تمایل نشان دهند، ما این پیشنهادات را بررسی می کنیم.
ژوکوفسکی، 28 مرداد، خبرگزاری «ریا نووستی»
( کد ناتو: AS-14 Kedge) از نسل سوم موشک های هوا به زمین تاکتیکی ساخت شوروی است که در دو مدل هدایت لیزری و هدایت تلویزیونی طراحی طراحی و توسعه داده شده است
طراحی و ساخت:
طراحی و ساخت موشک Kh-29 در سال 1975 در دفتر مهندسی KB Molnia (با نام قبلی OKB-4 ) واقع در مسکو به سرپرستی Matius Bisnovat اغاز شد. زمینه تخصصی این گروه موشک های هوا به هوا بود به گونه ایی که در کارنامه کاری این گروه نمونه هایی موفقی از موشک های هوا به هوا نظیر(R-8, R-4 (K-80 و R-40 به چشم می خورد . طرح(Izdelye 64 (product 64 که بعدا به Kh-29 تغییر نام داد اولین موشک هوا به زمین ساخت این تیم بود .به هر حال در سال 1977 و با مرگ Matius Bisnovat تمامی طرح های موشکی این شرکت به دفتر مهندسی OKB-134 ) Vympel سابق ) از Tushino در نزدیکی مسکو منتقل شد. حال در دفتر مهندسی جدید برنامه موشکی Kh-29 به سرپرستی G. Khokhlov ادامه می یافت ناگفته نماند که از سال 1981 سرپرستی ساخت این طرح به Genadiy Sokolovskiy واگذار شد . در سال 1994 Sokolovskiy سرپرست مرکز ساخت و توسعه FGUP GosMKB “Vympel” که از دفتر سابق مهندسی و برنامه های ساخت و ارتقا موشک Kh-29 تجدید سازمان شده بود شد(رهبری ساخت Kh-29 از این به بعد بر عهده Avangard L. Kegeles قرار گرفت).
اواین ازمایش Kh-29 در سال 1976 انجام شد و پس طی ازمایشات فنی مختلف در سال 1980 در دو مدلKh-29L با هدایت نیمه فعال لیزری وKh-29T با هدایت تلویزیونی وارد خدمت شد.
در ابتدا موشک( Kh-29L (“Izdelye 64L و ( Kh-29T (“Izdelye 64T بوسیله کارخانه Leningradskiy Severny Zavod (کارخانه شمالی لنینگراد) تولید شدند و در سال 1982 تولید این موشک به کارخانه BAPO “Iglim” واقع در باکو سپرده شد.پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دوباره تولید انبوه موشک Kh-29 به کارخانه Leningradskiy Severny Zavod سپرده شد. با وجود توقف تولید در سال 2003 هنوز امار دقیقی از تعداد موشک های ساخته شده وجود ندارد ولی به هر حال گمان می رود که موشک های موجود تا چندین سال اینده در خدمت باقی بمانند.
قسمت های اصلی:
موشک Kh-29 از پنج قسمت (بخش) اصلی تشکیل شده است. در جلوی موشک (دماغه) جستجوگر نیمه فعال لیزری 24N1 ساخت NPO Geofizyka قرار دارد .این جستجوگر دقیقا همان جستجوگری است که در موشک Kh-25ML استفاده شده است (و در هدایت تلویزیونی به جای جستوگر لیزری یک سیستم الکترواپتیک قرار دارد) .در پشت جستجوگر واحد کنترل موشک قرار دارد که تمام باله های کوچک جلویی و باله های بزرگ عقبی موشک را کنترل می کند.در میانه موشک(بعد از واحد کنترل) کلاهک موشک به وزن 317 کیلوگرم قرار داده شده است .کلاهک دارای نوع و شکل مخصوصی برای نفوذ در لایه های بتن است به گونه ایی که قابلیت نفوذ در یک متر بتن پس از 3 متر لایه خاک (قبل از انفجار) را دارا می باشد در واقع حرکت موشک به گونه ایی است که در هنگام اصابت به هدف در حالتی تقریبا عمودی نسبت به هدف قرار می گیرد به همین دلیل است که قادر به نفوذ به عمق 3 متری خاک قبل از انفجار می باشد (مانند تصویر زیر).پس از کلاهک مجموعه فیوز قرار دارد که برای انفجار فوری (جهت انهدام سریع اهداف نظیر پل ها) و یا انفجار تاخیری (برای نفوذ و انهدام اهداف تقویت شده) بکاربرده می شود.در انتهای موشک هم موتور راکتی با سوخت جامد تعبیه شده است.این موتور از نوع PRD-228 است که در مدت زمانی 3.2 تا 6.2 ثانیه ایی (کل زمان کارکردی) نیروی رانشی 228 کیلو نیوتنی (51,500 پوند) را برای موشک فراهم می سازد که این پیشران باعث ایجاد سرعت میانگین 1.2 ماخ می شود.(در انتهای موشک یک محفظه گاز نیز وجود دارد که وظیفه اش تامین نیرو برای کنترل موشک است)
جزییات:
موشک Kh-29L توانایی پرتاب از فاصله 2-3 تا 8-10 کیلومتری در ارتفاع 200-10.000 متری در سرعتی بین 600 تا 1205 کیلومتر بر ساعت را دارا است .این موشک بر حسب ارتفاع پرتابی خود دارای سه حالت راه اندازی وپرتاب است به گونه ایی که از ارتفاع 200 تا 500 متری به صورت پرواز افقی , از ارتفاع 800 تا 2000 به حالت شیرجه سطحی و از ارتفاع 1500 تا 4000 (ارتفاع مطلوب) با شیرجه تندتر به سمت هدف نیل می کند.
Kh-29L دارای طول 3.8 متری با قطر 380 با دهانه بال (پهنای بال) 1100 میلیمتر است همچنین این موشک دارای وزن 660کیلوگرمی می باشد.
نمونه Kh-29T مجهز به یک جستجوگر تصویربرداری Tubus-2 TV ساخت NPO Impuls است که در باند موج 0.4 تا 0.95 ?m کار می کند.
این موشک قبل از پرتاب تصویری از محل مورد نظر را بر روی صفحه نمایش موجود در کاکپیت جنگنده نمایش داده (طریقه هدف گیری) و پس از پرتاب از نوع شلیک و فراموش کن (fire-and-forget) می باشد.Kh-29T کمی سنگین 680 کیلویگرم است و دارای سرعت پرواز کمتری نسبت به نمونه Kh-29L است.این موشک با طول 3.8 متری و قطر 380 میلیمتری دارای کمینه برد 3 و بیشینه برد 12 کیلومتر است .
نمونه های ساخته شده:
1 -(Kh-29L (Izdeliye 63, Kedge-A : دارای هدایت نیمه فعال لیزی با بیشترین برد 8-10 کیلومتر
2 - Kh-29ML : یک نمونه به روز شده موشک از موشک فوق
3 -(Kh-29T (Izdeliye 64, "Kedge-B : نمونه هدایت تلویزیونی با بیشترین برد 12 کیلومتر
4 - Kh-29TD) Kh-29TE) : نمونه برد بلند ساخته شده از Kh-29T با بیشینه برد 30 کیلومتر با کمینه برد 3 کیلومتر و ارتفاع قابل پرتاب 200-10.000 متر
5 - Kh-29MP : احتمالا نمونه ضد رادار ساخته شده برای انجام عملیلات غافلگیرانه
6 - Kh-29D : د نمونه ارتقا یافته شده Kh-29T با دوربین تصویربرداری فروسرخ که عملیات در شب و روز را برای موشک ممکن می سازد
مشخصات کلی موشک :
---------------------------------
نوع:موشک هوا به سطح
کشور سازنده (اصلی): اتحاد جماهیر شوروی
---------------------------------
طراح:Matius Bisnovat
سال ساخت:1975
تولید کننده:Vympe
تولید:1980- 2003
--------------------------------
وزن:
Kh-29L :660 kg
Kh-29T :685 kg
Kh-29TE :690 kg
طول:
Kh-29L/T :390 cm
Kh-29TE :387.5 cm
قطر:
38.0 cm
-------------------------------
نوع کلاهک:HE
وزن کلاهک:320 kg
-------------------------------
موتور: راکتی با سوخت جامد
پهنای باله: 110 سانتی متر
بیشترین برد عملیاتی:
Kh-29L :10 km
Kh-29T :12 km
Kh-29TE :30 km
سرعت:1,470 km/h
Kh-29ML :900–1260 km/h
سیستم هدایت:
Kh-29L : semi-active laser
Kh-29T/TE : passive TV
پلتفرم پرتابی:
Kh-29L&T: MiG-27K , MiG-29M , Su-27UB , Su-30MK , Su-39
Kh-29L : Su-25 فقط
Kh-29T : Su-35فقط
همچنین: MirageF1E , Su17\22 , Su 24 , Su33 , Su34 , Su35
کشورهای دارنده (رسمی): روسیه , بلاروس , اوکراین , لهستان , چین , هند و سوریه
نقشه پراکندگی kh-29 (رسمی و غیررسمی)
ژنرال "الکساندر زلین" فرمانده کل نیروی هوایی روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروی هوایی آزمایش نمونه دوم از جنگنده های نسل پنجم را آغاز کرده است.
وی در چارچوب نمایشگاه بین المللی هوافضای "ماکس-2009" به خبرنگاران اطلاع داد: آزمایشات زمینی دومین هواپیما آغاز شده است.
به گفته وی همزمان وزارت دفاع تصمیم گرفت که تولید بزرگترین هواپیمای ترابری جهان موسوم به "روسلان" را احیا کند.
فرمانده کل نیروی هوایی روسیه گفت: ما به این هواپیما نه تنها برای حمل محموله های تجاری بلکه برای اهداف نظامی نیاز داریم. در حال حاضر این هواپیماها پروازهای تجاری برای کمپانی هوایی "ولگا-دنپر" انجام می دهند که نیروهای ناتو را به عراق منتقل می کنند.
هواپیمای "روسلان" که در سال 1982 در اوکراین تولید شد، می تواند تا 130 تن بار را به فاصله بیش از 3 هزار کیلومتر منتقل کند. در اوکراین تولید اینگونه هواپیماها متوقف شده و در روسیه تاکنون این کار نمی توانست آغاز گردد.
سلام به همه دوستان. یه عذر خواهی به همه شما بدهکارم بابت این مدت تاخیر. امیدوارم بنده رو عفو کنین.
با دست پر برگشتم حال کنبن. فعلا
(کد ناتو: AS-17 Krypton) موشک کروز هوا به زمین ساخت روسیه است که در دو دسته ضدکشتی و ضد رادار توسعه داده شده است.
ساخت:
به دلیل گسترش موشک های زمین به هوا (SAMs) عملیات غافلگیرانه( SEAD ) تبدیل به یک الویت برای هر نیروی هوایی مدرنی شده بود.در همین راستا حدف کردن رادارهای جستجوگر و کنترل اتش واحدهای پدافند موشکی یک ضرورت تلقی می شد.بدین منظور موشک های ضد رادار(ARMs(Anti Radar Missile می بایستی دارای برد کافی (برای در امان قرار دادن جنگنده از محدوده برد موشکی پدافند) سرعت بالا برای کاهش خطر انهدام موشک و یک جستجوگر برای کشف رادار می شدند .(اما ARMs لازم نبود که یک کلاهک ویژه و بزرگ را حمل کنند) .
اولین موشک ضد رادار اتحاد جماهیر شوروی بوسیله دفتر مهندسی Raduga OKB (که عهده دار طراحی موشک برای بمب افکن های سنگین شوروی بود )ساخته شد. موشک Kh-22P از طرح موشک 6 تنی Kh-22 (کد ناتو : AS-4 Kitchen ) ساخته شد.تجربه بدست امده از این طرح باعث ساخت موشک Kh-28 (کد ناتو : AS-9 Kyle ) شد که قابل حمل توسط جنگنده های تاکتیکی Su-17 , Su-7B و Su24 می بود. AS-9 سرعت 3 ماخ و 120 کیلومتر برد داشت(بیشتر از نمونه معاصر (موشک استاندارد)).در سال 1970 موشک Kh-28 مبنای موشک موفق Kh-58 شد و در واقع موشکKh-28 در غالب طرح Kh-58 کامل شد (موشکKh-58 در واقع از لحاظ سرعت و برد شبیه Kh-28 بود و در واقع تفاوت انها در جایگزینی موتور دو گانه سوز موشک با یک موتور بسیار امن تر سوخت جامد RDTT بود).
توسعه موشک ضد هوایی پیچیده تر نظیر پاتریوت (MIM 104 Patrior) و سیستم سپر جنگی نیروی دریایی ایالات متحده موسوم به ( ACS ) باعث فشار بیشتر بر اتحاد شوروی شد تا موشک های ضد راداری بهتری را تولید کند. اینجا بود که دفتر طراحی Zvezda-Strela در این مورد از یک زاویه های مختلف به کمک Raduga آمد (داشتن یک ایده در مورد یک موشک سبک هوا به هوا) به هر حال در اواسط سال 1970 بود که انها خانواده موفق موشک های کوتاه برد هوا به سطح Kh-25(کد ناتو: AS-10 Karen ) را ساختند که شامل موشک ضد رادارKh-25MP (کد ناتو:As-12 Kegler ) می شد.Zvezda کار بر روی موشک های ضد رادار برد بلند را در سال 1977 اغاز کرد و نهایتا بر مبنای تجربیات بدست موشک موفق kh-31 ساخته شد که اولین پرتاب اش را در سال 1982 انجام داد. kh-31 در سال 1988 وارد خدمت شد و اولین نمایش عمومی ان در سال 1991 صورت گرفت.(مدل ضد رادار ان در دبی و نمونه ضد کشتی ان در مینسک ).
در سال 1998 طرح مشترکی بین روسیه و چین بر مبنای kh-31 اغاز شد.موشک طراحی شده در روسیه با کد KR-1 و در چین YJ-91 شناخته می شود. این اعتقاد بر این است که چین موشک YJ-91 را تحت لیسانس روسیه جهت استفاده در جنگنده Su-30MKK2 توسعه داده خواهد شد.
در بسیاری از جهات موشک Kh-31 یک نمونه کوچک شده از موشک سان برن (P270 Moskit ) است. موشک به طور معمول دارای باله های چهارگانه (صلیبی شکل) برای کنترل پرواز از جنس تیتانیوم می باشد. موشک دارای دو مرحله ایجاد نیرو محرکه است به گونه ایی که درهنگام پرتاب بوستر(موتور اصلی) سوخت جامد موشک که در انتهای ان تعبیه شده به موشک سرعتی در حدود 1.8 ماخ می دهد و سپس از موشک جدا می شود پس از ان چهار ورودی هوای تعبیه شده در اطراف موشک باز شده تا گازهای حاصل از سوختن مواد سوختی موتور فعال شده رمجت را خارج کنند.موتور رمجت فعال شده باعث افزایش سرعت موشک تا سقف 4ماخ (وحتی بیشتر) می شود.
سابقه عملیاتی:
جستجوگر L-111E در مدل ضد راداری Kh-31 دارای یک انتن منحصربفرد است (یک ارایه تداخلی از امواج شش انتن نوسان گر) .جستجوگرهای ساخته شده برای چین دارای 106.5 سانتی متر طول 36 سانت قطر با وزن 23 کیلوگرم می باشند
نوع ضد رادار موشک Kh-31 با مشخصه P در سال 1988 و نوع ضد کشتی انبا مشخصه A در سال 1989 در روسیه وارد خدمت شدند و برخلاف موشک های هوا به سطح پیشین روسی قابل نصب بر روی تقریبا تمامی جنگنده های تاکتیکی روسیه از Su-17 Fitter تا MIG-31 Foxhound و تمام اعضا خانواده فلانکر بودند .همانگونه که در بالا نیز اشاره شد تعدادی موشک Kh-31P/KR-1 در سال 1997 برای چین ساخته شد اما ظاهر این موشک برای ازمایش به چین قروخته شده بود.دولت چین در اواخر سال 2002 و تقریبا اوایل 2003 میلادی سفارشی را برای خرید 200 موشک KR-1 جهت استقاده در جنگنده های Su-30MKK تقدیم روسیه کرد که این سفارش تا سال 2005 به این نیرو تحویل داده شد.در سال 2001 هند نیز تعدادی موشک Kh-31 جهت تجهیز جنگنده هایSU-30MKI از روسیه خریداری کرد که علی ظاهر این خرید شامل 60 عدد Kh-31A (ضد کشتی) و 90 عدد Kh-90P (ضد رادار) می شد.نیروی دریایی امریکا نیز 18 عدد MA-31 (یکی از انواع Kh-31 ) را از روسیه خرید که 13 عدد از انها را در بین سال های 1996-2003 استفاده کرد.موشک MA-31 قابل پرتاب از جنگنده F-4 Phantom بود که با بازنشسته شدن این جنگنده , جنگنده F-16 را برای پرتاب MA-31 اماده کردند
انواع مختلف موشک:
(Kh-31A (mod1 & mod2 (نمونه ضد کشتی) : موشک Kh-31A Mod 1 دارای طول 4.7 و قطر 0.36 متر با وزن 610 کیلوگرم می باشد در حالی که Kh-31A Mod 2 دارای طول 5.23 قطر 0.36 متری و وزن 700 کیلویی است.سیستم هدایت هر دو نوع شامل سیستم ناوبری داخلی (تا میانه مسیر) و سیستم رادار فعال (در فاز پایانی ) می باشد.Mod 1 قادر به حمل کلاهکی به وزن 95 کیلو است در حالی که Mod 2 می تواند کلاهکی سنگین تر (به وزن 110 کیلوگرم) را حمل کند.کمینه برد هر دو نوع 5 کیلومتر است در صورتی که بیشینه برد Mod 1 70 کیلومتر و Mod 2 100 کیلومتر است.موشک Kh-31A دارای دقتی (CEP) در حدود 8 متر می باشد.
(Kh-31A Mod 2 که با کد Kh-31AD نیز شناخته می شود در واقع نمونه ارتقا داده شده Mod1 می باشد که دچار تغییراتی از لحاظ برد و قدرت تخریب شده است)
این نمونه از موشک Kh-31 برای حمله به اهداف خود از روش Sea Skimming بهره می جوید .
(Kh-31P ( mod1 & mod2 (نمونه ضد راداری): موشک Kh-31P Mod 1 دارای طول 4.7 و قطر 0.36 متر با وزن 599 کیلوگرم می باشد. نمونه Mod 2 به طول 5.23 و قطر 0.36 متر می باشد که دارای وزن 625 کیلوگرم است.سیستم های هدایتی هر دو نمونه شامل ناوبری داخلی و راداری غیر فعال می باشد .کمترین برد این مدل 15 و بیشترین برد انها به ترتیب 110 و 200 کیلومتر است.Kh-31P دارای دقت 8 متری می باشد
(Kh-31P Mod 2 که با کد Kh-31PD نیز شناخته می شود نمونه ارتقا یافته شده در سیستم های الکترونیکی برد و میزان تخریبی Mod 1 است )
هر دو مدل نمونه های Kh-31A و Kh-31P دارای سرعت کروز 2.5 ماخ در پایین ترین مرحله پروازی و 3 ماخ در بالاترین مرحله می باشند
Kh-31AM/Kh-31PM : یک بروز رسانی اساسی در سیستم های الکترونیکی و نیرو محرکه نمونه های A و P که برای سال های 2005-2006 برنامه ریزی شده بود.این بهبود ها را می توان در تعویض فیوزها رادارها و نیرو محرکه موشک بررسی کرد.Kh-31AM از ارتقا سیستم جستجوگر Kh-31A با سیستم جدید RGS-31 و Kh-31PM از جانشینی سیستم های جستجوگر L-111, L-112 و L-113 با یک جستجو کننده چند باند L-130 کامل شدند.
MA-31: نمونه ایی از موشک Kh-31 که به عنوان یک نوع هدف مافوق صوت برای آموزش دفاع از کشتی در سال 1994 توسط روسیه طراحی و ساخته شد.این موشک چند سال بعد برای ارزیایی توسط نیروی دریایی امریکا انتخاب شد و همین امر باعث ایجاد مسیرهای مشترک بر پایه یک برنامه ارزیابی بین شرکت های Zvezda-Strela (دفتر موشک های تاکتیکی ) و شرکت امریکایی McDonnell Douglas (بویینگ) گردید.
KR-1 : .نمونه صادراتی موشک Kh-31P که در سال 1997 به چین فروخته شد.
YJ-91 : .نمونه چینی موشک Kh-31 که نسبت به نمونه اصلی دارای طول و سرعت بیشتر بود که برای هدف قرار دادن اجسام دریایی از یک رادار فعال بهره می برد.
در سال 1992روسیه خبر یک نمونه هوا به هوا با رادار فعال \غیرفعال و برد 200 کیلومتر از Kh-31 که برای مقابله با هواپیماهای پشتیبانی (اواکس) مدنظر بود( ملقب به قاتل اواکس ) را در نمایشگاه هوایی مسکو اعلان کرد. این موشک دارای برد کمتری در مقایسه با موشک های 300و 400 کیلومتری R-37 و R-172 می بود ولی قادر بود بر اغلب جنگنده های تاکتیکی روسیه بارگذاری شود. به هر حال از ساخته شدن چنین موشکی هنوز مدرکی بدست نیامده است ولی می توان متصور بود که این خبر در حد یک شایعه باقی بماند
منابع:
http://en.wikipedia.org
http://www.missilethreat.com