سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره
سهیل[54]

توضیحاتی درباره مسائل نظامی
ویرایش

مطالب پیشین
آرشیو مطالب

ویرایش

لوگوی دوستان
امکانات دیگر

 
به مناسبت روز نیروی موشکهای راهبردی روسیه

نوامبر 1965.یک موشک بالستیک قاره پیما(ICBM) در حال رژه در میدان سرخ مسکو

سال 1966. پرسنل نیروی موشکهای راهبردی در حال خروج از یک پایگاه موشکی بعد از یک تمرین نظامی
می 1967. یگان های نیروی موشک های راهبردی در حال رژه در میدان سرخ مسکو
جولای 1989. اعضای کنگره امریکا در حال بازدید از سیلوی موشک قاره پیمای
سیستم موشکی زمین به هوای S-300-V

تصویری از موشک قاره پیمای SS-25. این موشک با نام Topol هم شناخته میشود و در رژه ی اخیر در میدان سرخ مسکو هم شرکت کرد

دسامبر 2008.موشک SS-25 برای شلیک اماده است
سال 2007. اماده سازی شرایط برای شلیک موشک قاره پیمای SS-18
چند لحظه ی بعد. در سیلو باز شده است و موشک SS-18 اماده ی شلیک است
موشک قاره پیمای SS-25 Topol
کتبر 2008. رییس جمهور روسیه(دیمتری میدودف) و فرمنده نیروی فضایی روسیه(ژنرال Oleg Ostapenko ) در حال مشاهده تولید موشک
نمایش اولین نسل موشک های بالستیک در موزه ی پتر کبیر
تبر 2008. از چپ: رییس جمهور روسیه، فرمانده نیروی موشکهای راهبردی روسیه( ژنرال Nikolai Solovtsov ) و وزیر دفاع روسیه (Anatoly Serdyukov). لحظاتی پیش از تست موشک SS-25 Topol

اماده سازی شرایط برای برای شلیک موشک SS-19 Stiletto از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان

لحظاتی بعد: شلیک موفق موشک SS-19

ُسامانه ی موشکی کوتاه برد و دقیق اسکندر




      

کشور آمریکا با جمعیتی بالغ بر 304 میلیون نفر، تولید ناخالص ملی 14 تریلیون دلاری و بودجه سالانه نظامی 711 میلیارد دلاری و در اختیار داشتن 2.5 میلیون نفر نیروی نظامی (1.5 میلیون نفر در حال خدمت و یک میلیون به عنوان نیروی ذخیره) بزرگترین قدرت نظامی جهان محسوب می شود.
در مقابل کشور ایران با جمعیتی بالغ بر 70 میلیون نفر، تولید ناخالص ملی 750 میلیارد دلاری و بودجه سالانه نظامی 7 میلیارد دلاری و 895 هزار نفر نیروی نظامی (545 هزار نفر در حال خدمت و 350 هزار نفر نیرو به عنوان ذخیره) یکی از بزرگترین کشورهای نظامی خاورمیانه می باشد.
در این بخش توان نظامی ایران و آمریکا را در چهار بخش تجهیزات نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوائی و تسلیحات هسته ای مقایسه می کنیم.

نیروی زمینی
نوع تجهیزات   آمریکا   ایران
تانک   8023   1613
ماشینهای شناسایی   348   35
ماشینهای زرهی جنگی   6719   610
نفربر   21242   640
توپخانه   8041   8196
بالگرد   5425   311

اگر چه نیروی زمینی آمریکا به لحاظ تجهیزات و امکانات از برتری نسبی نسبت به ایران برخوردار است. با این وجود این نکته را نباید نادیده گرفت که نیروی زمینی آمریکا به نقل از منبع اطلاعاتی خود آمریکا در باتلاق عراق و افغانستان گیر کرده اند.
در نگاهی به سیر تاریخی و جغرافیایی سیاسی آمریکا، قرار گرفتن آمریکا در بین دو اقیانوس اطلس و آرام و عدم وجود تهدید از جانب دو همسایه شمال و جنوب خود (کانادا و مکزیک)، بیشتر تمرکز توان نظامی آمریکا بر روی نیروی دریایی بوده تا نیروی زمینی.
به همین منظور ایالات متحده شاهد ضعف در عملکرد نیروی زمینی خود در جنگ عراق و افغانستان بوده است. در کنار موارد اشاره شده تجربه ای 8 ساله جنگ ایران و عراق که بیشتر تمرکز آن بر روی جنگ زمینی معطوف شده بود تجربه ای گرانبهایی را در اختیار نیروی زمینی ایران قرار داده است.

نیروی دریایی
نوع تجهیزات   آمریکا    ایران
زیر دریایی   71       6
ناو جنگی   106        5
قایق تندرو   157      320
ناوجنگی مین گذار   9     5
شناور خاکی و آبی   490   21


نیرویی دریایی آمریکا با در اختیار داشتن ناوها و کشتی های جنگی پیشرفته بعنوان قدرت برتر دریایی در خلیج فارس مطرح است. اما نکته قابل تاملی که باعث نگرانی فرماندهان نیروی دریایی آمریکا شده است، قدرت قایق های تندرو نیروی دریایی ایران است. این فرماندهان اذعان کردند که در رزمایش شبیه سازی شده ای که به همین منظور انجام شده است قایق های تندرو ایران می توانند در عرض 5 الی 10 دقیقه، یازده ناو آمریکایی در این منطقه را از غرق نمایند.
لازم به ذکر است که ایران سریعترین اژدرهای زیردریایی دنیا را با موفقیت کامل در سال 2007 مورد آزمایش قرار داده است که این موضوع بر نگرانیهای فرماندهان آمریکایی افزوده است.

نیروی دریایی
نوع تجهیزات   آمریکا               ایران
هواپیمای جنگنده   3538                286  
بمب افکن دورپرواز   170              0  
هواپیمای ترابری   883                  136  
جنگ افزار الکترونیکی و هواپیمای جاسوسی   159    3
هواپیمای شناسایی   134               4
هواپیمای گارد ساحلی   197              5
هواپیمای ضد زیر دریایی   58              0
هواپیمای واکنش سریع   53              0


نوک پیکان ارتش آمریکا توان موشکی و هوایی آن می باشد. آمریکا با در اختیار داشتن پیشرفته ترین هواپیماهای جنگی و بمب افکن ها و در کنار آن با برخورداری از سامانه موشکی بسیار پیشرفته بعنوان قدرت برتر هوایی دنیا مطرح است. اما موضوعی که باعث احساس خطر فرماندهان نیروی هوایی آمریکا شده است، پیشرفت های اخیر ایران در ساخت و تولید انبوه موشک با کاربرد و برد مختلف و همچنین خریداری موشک های هدایت شونده و سیستم های راداری بسیار پیشرفته از کشور روسیه است.

تسلیحات هسته ای                                ایران
نوع تجهیزات   آمریکا  
کلاهک هسته ای 5400   (4075 آماده پرتاب و 1260 غیر فعال)   0


با توجه به جداول بالا می توان نتیجه گرفت که نقطه اتکا آمریکا توان هسته ای و نیرو هوایی این کشور و نقطه قوت نظامی ایران، نیروی زمینی آن است که سابقه 8 سال جنگ زمینی را در پرونده خود دارد.
بدون احتساب جنگ ویتنام، جنگ های طولانی در عراق و افغانستان که به ترتیب وارد سالهای پنجم و هفتم خود می شود. طولانی ترین حضور نظامی آمریکا در قرن اخیر است. این جنگها بیش از 25 هزار نفر زخمی و 4 هزار نفر کشته برجای گذاشته است. علاوه بر این، اخبار ضد و نقیض پیرامون حمله نظامی به ایران، شورای روابط خارجی (Foreign policy) و مرکز امنیتی آمریکا را بر آن داشت که نظر سنجی ای را در بین 3400 نفر از افسران بلند پایه نظامی در حال خدمت و بازنشسته آمریکایی، پیرامون وضعیت نظامی آمریکا انجام بدهد.
بر طبق این نظر سنجی، 60 درصد از افسران معتقدند که قدرت نظامی آمریکا نسبت به پنج سال گذشته ضعیفتر شده است. 15 درصد معتقدند قدرت نظامی آمریکا همانند گذشته است و 25 درصد معتقدند که قدرت نظامی آمریکا نسبت به گذشته قویتر شده است.
مهمترین دغدغه کارشناسان نظامی که در این نظر سنجی قابل مشاهده است، بحث سلامتی جسمی و روانی نظامیان آمریکایی شرکت کننده در جنگ عراق می باشد.
80 درصد از افسران نظامی آمریکا معتقدند که در وضعیت موجود اعلام آغاز جنگ بر علیه کشورهای نظیر ایران غیر منطقی و دور از خرد و تدبیر است. آنها معتقدند نظامیان آمریکایی آمادگی کامل برای شروع جنگ دیگری را ندارند.
کارشناسان نظامی در پاسخ به این سوال که در مقابل با چهار کشور تنگه تایوان، کره شمالی، ایران و سوریه کشور آمریکا چند درصد احتمال پیروزی دارد. اعلام کردند که در مقابله با سوریه 51 درصد، تنگه تایوان 49 درصد، کره شمالی 47 درصد و ایران 45 درصد احتمال پیروزی وجود دارد.
نزدیک به 70 درصد از مردم آمریکا اعلام کردند که به قدرت نیروهای نظامی کشور خود اطمینان کامل دارند. اما این درحالیست که 90 درصد این افراد سابقه حتی یکبار حضور در ارتش را نیز نداشته اند.
در کنار مردم آمریکا، بسیاری از سیاستمداران آمریکا نیز از نیروهای نظامی کشور خود با افتخار یاد می کنند. این در صورتی استکه تنها 25 درصد این افراد در ارتش خدمت کردند.
اما واقعیت این است که کارشناسان و سیاستمدارانی که راجع به توانائی نظامی آمریکا صحبت می کنند هیچ کدام سابقه خدمت در ارتش این کشور را نداشته و از کمبود، کاستی ها، شرایط و توانائی نیروی نظامی این کشور آگاه نیستند.
همچنین بر اساس این نظر سنجی، کارشناسان نظامی آمریکا اعتماد خود را نسبت به مراکز و موسسات دولتی با نمره 5.5 از 10 نشان داده اند. نتایج این اعتماد به صورت تفکیک شده به قرار زیر است.

مراکز و موسسات دولتی نمره از 10
نوع تجهیزات   آمریکا
وزارت دفاع   5.6
سرویس اطلاعاتی آمریکا   (CIA) 4.7
موسسه امور کهنه سربازان   4.5
وزارت امور خارجه   4.1
سنای آمریکا   2.7

باید خاطر نشان کرد که در این نظر سنجی عدد یک نشان دهنده عدم اطمینان و عدد 10 نشان دهنده اطمینان کامل نسبت به این مراکز و موسسات می باشد.
در ادامه باید اذعان کرد که 16 درصد از نظامیان شرکت کننده در نظر سنجی اعلام کردند که به رئیس جمهور خود هیچ گونه اعتمادی ندارند.
با توجه به کمبود نیرو ارتش آمریکا در سال گذشته، بسیاری از این افسران راهکارهایی را برای رفع این مشکل ارائه کرده اند که به ترتیب بیشترین تاثیر عبارتند از؛ قائل شدن خدمات تجاری شهروندی برای سربازان، پایین آوردن سطح تحصیلات مورد نیاز برای ورود به ارتش، در نظر گرفتن امتیاز برای ورود به ارتش، افزایش حداکثر سن ورود به ارتش، اجباری کردن خدمت سربازی، اجازه ورود همجنس بازان به ارتش، استفاده از جنایتکاران و بیماران روانی در ارتش.
علی رغم مباحث مطرح شده باید اشاره کرد که اگرچه نیروی نظامی آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و با تأیید افکار عمومی کشورش وارد خاک افغانستان شد ولی در مورد عراق اگر در ابتدا اینگونه بود ولی با گذشت چند سال از اشغال عراق به این نتیجه رسید که هزینه جنگ بسیار سنگین شده است.
در نهایت می توان گفت که با توجه به حضور پر هزینه نظامی آمریکا در افغانستان و عراق و از طرفی اعتراض های گسترده مردم در این کشور، شروع جنگی تازه آن هم با کشوری همچون ایران در چند سال اخیر نامعقولانه و بسیار پر هزینه به نظر می رسد.




      

ناو هواپیمابر غول پیکر کیتی هاوک در تاریخ Jan. 31, 2009, بازنشسته خواهد شد. کیتی هاوک در ردیف ناوهای هواپیمابر super carriers قراردارد و توسط New York Shipbuilding Corporation در Camden, ساخته شد. کیتی هاوک در ساعت 10 صبح روز Jan. 31, 2009, بازنشسته خواهد شد.





      

پدافند موشکی NAMS مورد استفاده نروژ
پدافند موشکی BUK "Gadfly" ساخت روسیه
دولت فنلاند قصد دارد تا پدافند هوائی این کشور را مدرنیزه نماید. این کشور قصد دارد تا پدافند مورد استفاده کشورهای ناتو را جایگزین موشکهای سام-11 ساخت روسیه نماید. پدافند جایگزین ساخت نروژ و یا محصول مشترک ایتالیا- فرانسه خواهد بود. انتظار میرود این جایگزینی تا سال 2012 انجام پذیرد. موشکهای ساخت روسیه/ شوروی در سال 1996 به منظور محافظت از آسمان هلسینکی وارد فنلاند شدند. در این زمینه نظرات متفاوتی در فنلاند بوجود آمده است. سام-11 تنها کمی بیش از یک دهه وارد فنلاند شده اند و به قول یکی از افسران فنلاندی دارای ضعف نمیباشند در حالیکه یک کارشناس نظامی از نیاز به جایگزینی سام-11 با موشکهای مورد استفاده ناتو خبر میدهد.

موشکهای NASAMS نروژی هم چنین میتوانند مورد استفاده Hornet های نیروی هوائی فنلاند نیز قرار گیرند. NASAMS دارای بردی بالغ بر 25 کیلومتر میباشد در حالیکه سام-11 میتواند تا برد 35 کیلومتری به هدف اصابت کند. پدافند موشکی ساخت فرانسه- ایتالیا بردی معادل 100 کیلومتر دارند. کارشناسان اظهار میدارند که به روز آوری سام-11 نیز ممکن میباشد. پدافند NASAMS دارای موشکهای ساخت آمریکا و سیستم هدایت ساخت نروژ میباشد. NASAMS در نروژ- آمریکا و اسپانیا در حال خدمت میباشد. موشکهای ساخت فرانسه-ایتالیا SAMP/T در عربستان- فرانسه- ایتالیا و انگلیس در حال خدمت میباشند.




      
<      1   2      




+ پرتاب موفقیت آمیز موشک سجیل 2 با فناوری پیشرفته



+ سلام. بازدید وزیر دفاع ار کاکپیت اف-16 ونزوئلا یا علی