به گزارش خبرنگار سپاه نیوز؛ در این مرحله از رزمایش که در راستای اجرای برنامه های باز دارنده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و با هدف مدیریت دفاع بازدارنده طولانی مدت انجام خواهد شد انواع موشک‌های کوتاه و نیز سری موشک های فاتح و تندر و همچنین کلاس زلزال با موفقیت مورد آزمایش قرارگرفت و موشک شلیک شده بدون خطا به اهداف از پیش تعیین شده اصابت کردند.
سردار سلامی فرمانده نیروی هوایی سپاه لحاظتی پیش از آغاز این رزمایش درجمع خبرنگاران گفت: سامانه موشکی ما به هیچ عنوان تهدیدی برای کشورهای همسایه و دولت نخواهد بود و پیام این رزمایش برای برخی کشورهای زیاده خواه که قصد ایجاد ارعاب دارند این است که ما قادریم به سرعت و با عکس‌العملهای کوبنده و قدرتمند پاسخ مناسبی به دشمنی و بدخواهی آنان بدهیم.
سردار سلامی نمایش عزم و اراده ملت بزرگ ایران در دفاع از ارزش‌ها وآرمانهای انقلاب و ملی خود و نیز ارزیابی توسعه‌های تکنیکی و قابلیت‌های تاکتیکی که اخیرا در سیستم‌های موشکی زمین به زمین سپاه پاسداران ایجادشده است را از مهم‌ترین اهداف این رزمایش برشمرد و اظهار داشت: افزایش دقت موشک‌ها در اصابت به اهداف از پیش تعیین شده، بهینه سازی کلاهک‌های پرتابی و نیز افزایش سرعت آماده سازی موشک‌ها با استفاده از تکنیک‌های ناوبری جدید از جمله ویژگی های این رزمایش خواهد بود.
سردار سلامی همچنین استفاده از مواضع غیر آماده برای پرتاب موشک ها و عدم اتکا به مواضع مشخص، استفاده از سرهای جنگی چند کلاهکی و برخورداری ازقابلیت پرتاب همزمان لانچرهای چند راکتر را از دیگر ویژگی های منحصر بهفرد رزمایش پیامبر اعظم (4) دانست و گفت: موشک های ما این قابلیت را پیداکردند که به سرعت عملیاتی شده و از ناآماده ترین مواضع به سمت اهداف ازپیش تعیین شده شلیک شوند.

این موشک ها که از نوع موشک های کلاس کوتاه برد است بعد از بهینه سازی درباره دقت اصابت به هدف پرتاب شد.
یکی از این موشکها از نوع موشک فاتح -110 است که موشک زمین به زمین است.
موشک دیگر ، تندر-69 نام دارد که موشک دریایی است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هدف آزمایش این موشک را آزمایش توان بازدارندگی نیروی نظامی ایران توصیف کرده است.
در این رزمایش نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، موشکهای زمین به زمین ، و زمین به هوا نیز آزمایش خواهد شد

شلیک موشک‌های کوتاه برد ایران در صدر اخبار رسانه‌های عربی قرار گرفت
به گزارش فارس، رزمایش موشکی سپاه پاسداران با شلیک موشک های زمین به زمین آغاز شد. این رزمایش موشکی که با عنوان پیامبر اعظم (ص) 4 از صبح امروز یکشنبه آغاز شده است، به عنوان بخش دیگری از فعالیتهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران تلقی شده و در مراحل و مناطق مختلف کشور برگزار خواهد شد.
در این مرحله از رزمایش، چندین موشک کوتاه برد، میان برد و دوربرد سپاه پاسداران به اهداف مورد نظر پرتاب خواهد شد که تاکنون موشک‌های تندر و فاتح 110 شلیک شده و در ادامه نیز موشک های دوربردتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.
به محض انتشار این خبر، خبرگزاری‌ها و رسانه‌های منطقه آن را به طور گسترده‌ای بازتاب دادند.
خبرگزاری فرانسه در سایت عربی خود در گزارشی از تهران به قلم "فرهاد پولادی " نوشت ایران امروز یکشنبه در آغاز رزمایش خود دو فروند موشک کوتاه برد را آزمایش کرد.این خبرگزاری با ادعای اینکه این رزمایش "دو روز پس از آنکه آژانس بین المللی انرژی اتمی فاش کرد که تهران احداث دومین تاسیسات غنی سازی اورانیوم را در دست دارد " گزارش داد که موشکهای شلیک شده از نوع تندر و فاتح 110 هستند.در این گزارش آمده است که ایران موشک‌های شهاب 3 در اختیار دارد که برد آن به حدود 2 هزار کیلومتر می‌رسد.
خبرگزاری رویترز نیز از تهران در بخش خبر عربی خود گزارش داد که ایران روز یکشنبه در آغاز تمرینهای نظامی چند روزه سپاه پاسداران دو موشک کوتاه برد آزمایش کرد.خبرگزاری رویترز نوشت: این مانور موشکی ایران همزمان با افزایش تنش‌ها میان ایران و غرب درباره برنامه هسته‌ای این کشور صورت می‌گیرد. جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته اعلام کرد که در حال ساخت دومین تاسیسات غنی سازی اورانیوم است.
خبرگزاری آلمان نیز خبر شلیک موشک‌های کوتاه برد از سوی ایران را بازتاب داد و نوشت : سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران موشک‌های کوتاه‌برد را در مانورهای نظامی آزمایش ‌کرده است.این خبرگزاری به نقل از "حسین سلامی " فرمانده نیروی هوائی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گزارش داد که هدف از این مانورها که تحت عنوان رزمایش پیامبر اعظم(ص) 4 برگزار می‌شود، افزایش توان دفاعی کشور در مقابل حملات احتمالی بیگانگان است.خبرگزاری آلمان همچنین گزارش داد که این رزمایش ایران بدنبال عکس‌العمل‌های تند غرب نسبت به خبر تأسیس دومین سایت غنی‌سازی اورانیوم واقع در یکصد کیلومتری جنوب تهران، صورت می‌گیرد.
خبرگزاری کویت(کونا) نیز در خبری به نقل از سرهنگ حسین سلامی فرمانده نیروی هوائی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گزارش داد که ایران در رزمایشی تحت عنوان پیامبر اعظم(ص) 4 در چندین مرحله پرتاب موشک‌های کوتاه‌برد، میان‌برد و دوربرد را آزمایش می‌کند.
پایگاه خبری "الیوم السابع " نیز به انعکاس خبر رزمایش ایران و پرتاب موشک‌های کوتاه‌برد پرداخت و به نقل از شبکه خبری "العالم " نوشت که ایران در رزمایش امروز دو موشک کوتاه‌برد را پرتاب کرد که این دو موشک از نوع تندر و فاتح 110 بودند.
این پایگاه خبری همچنین به نقل از سرهنگ سلامی نوشت که هدف اصلی از این رزمایش ارزیابی پیشرفت‌های تکنیکی است که اخیرا در موشک‌های زمین به زمین حاصل شده است.
پایگاه خبری "لبنان الآن " نیز با انتشار خبر آغاز رزمایش ایران به نقل از شبکه خبری "العالم " گزارش داد که ایران دو موشک کوتاه برد تندر و فاتح 110 را در رزمایش امروز آزمایش کرد.این پایگاه خبری نیز این رزمایش را در راستای توسعه توان نیروهای مسلح ایران ارزیابی کرد.
این در حالی است که پایگاه خبری عربی زبان بی‌بی سی و نیز روزنامه اینترنتی القدس چاپ سرزمین‌های اشغالی به بازتاب شلیک موشک‌های کوتاه برد ایران پرداختند که انعکاس این خبر همچنان از سوی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های منطقه ادامه دارد.
بازتاب رزمایش موشکی سپاه پاسداران ایران در مطبوعات فرانسه
روزنامه فرانسوی "نوول آبزرواتور " در سایت اینترنتی خود ضمن اعلام خبر عملیاتی شدن موشک‌انداز جدید ایران به موفقیت‌آمیز بودن پرتاب دو موشک تند و فاتح 110 اشاره کردند.
روزنامه فرانسوی "فیگارو " نیز با پوشش خبر پرتاب موشک‌های کوتاه‌برد در رزمایش سپاه در ادعایی نوشت: به نظر می‌رسد ایران می‌خواهد با اعصاب رهبران غربی بازی کند چرا که آنها این رزمایش را درست در زمانی که دومین سایت هسته‌ای غنی‌سازی اورانیوم آن‌ها قرار است تحت نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار بگیرد، برگزار کرده‌‌اند.این روزنامه فرانسوی همچنین در بخشی از گزارش خود ضمن اشاره به پرتاب دو موشک کوتاه‌برد در این رزمایش افزود: سپاه پاسداران ایران امروز طبق اعلام پیشین خود دو موشک کوتاه برد را در چارچوب رزمایشی نظامی بمنظور بهبود و ارتقاء توان بازدارندگی این کشور انجام داد و فردا نیز قرار است موشک‌هایی دوربرد را پرتاب کند.
روزنامه "لوموند " نیز در اقدامی مشابه دیگر رسانه‌ها و روزنامه‌های فرانسوی، خبر رزمایش موشکی سپاه پاسداران را در صدر اخبار خود مخابره کرد.
دیگر رسانه‌های مهم فرانسه نظیر "لوپاریزین، شبکه دو تلویزیون فرانسه، لیبراسیون و فرانس 24 " نیز در پایگاه اینترنتی خود به پوشش خبر رزمایش موشکی پرداخته و پرتاب راکت‌ها و موشک‌های کوتاه برد تندر، فاتح 110 و زلزال را در تیتر و لید خبر خود گنجاندند.
در ادامه رزمایش موشکی سپاه پاسداران که از صبح امروز یکشنبه آغاز شده است، راکت‌ها و موشک‌های کوتاه بردی همچون تندر، فاتح 110 و زلزال با موفقیت شلیک و به اهداف مورد نظر اصابت کردند.
یکی از ویژگی های این مرحله از رزمایش موشکی سپاه، عملیاتی شدن یک لانچر جدید برای موشک های ساخت کشورمان بود. این لانچر جدید قابلیت نصب بیش از یک موشک را روی خود دارد و این ویژگی، موجب می شود تا بتوان از یک لانچر، برای منهدم کردن 2 هدف استفاده کرد.
با ورود این موشک‌انداز ساخت متخصصان کشورمان به یگانهای نیروهای مسلح، از این پس هر لانچر می‌تواند 2 موشک را حمل کند که به نوعی افزایش تعداد موشک‌های آماده شلیک ایران را به همراه خواهد داشت.

موشک فاتح 110، خطای اصابت 10 متری

نسل‌های پیشرفته توانمندی موشکی ایران موضوعی نیست که بتوان در یک گزارش کوتاه به تحلیل آن پرداخت اما در میان «شهاب‌ها» و «سجیل‌ها»ی آسمان قدرت ایران، ستاره‌هایی از افتخارات دیده می‌شوند که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. موشکی که در ادامه به آن اشاره می‌شود، یکی از دقیق‌ترین موشک‌های جهان (بر اساس میزان خطا) بوده و اگر چه مدتی است در اختیار نیروهای مسلح کشورمان قرار دارد، اما ویژگی‌ها و قابلیت‌هایش در مقابله با دشمنان، آن را در جایگاهی خاص نسبت به دیگر موشک‌ها قرار داده است.
به گزارش «وطن امروز»، هفته دفاع مقدس بهانه مناسبی برای تشریح دستاوردهای مهم موشکی کشور است، هر چند به واسطه عدم انتشار اسناد بسیاری از سیستم‌های موشکی پیشرفته کشور به دلیل مسائل حفاظتی و امنیتی، همواره درجه ارتقای این بخش دفاعی از مظلومیتی فراوان برخوردار است؛ اگر چه معرفی این موشک، می‌تواند گوشه‌ای از اقتدار صنایع نظامی ایران از جلوه‌گر کند. این گزارش ویژگی‌های موشکی استثنایی را تشریح می‌کند که بدون شک از دستاوردهای «بزرگ» تجهیزات دفاعی کشور است؛ موشک بالستیک «فاتح 110».

آغاز روند ساخت موشک فاتح 110
ایران نیز با درک اهمیت موشک‌هایی با برد کوتاه، به برنامه‌ریزی برای طراحی و ساخت آن پرداخت. برای ساخت این موشک مورد نیاز کشورمان، تقسیم وظایف صورت گرفت و قرار بر این شد تا ابتدا نرم افزار شلیک و سیستم پیشرانه‌های آن طراحی و ساخته شوند. متخصصان یکی از مراکز جهاد خودکفایی نیروهای مسلح با انجام طراحی‌های مورد نیاز، اولین گام را در این راه برداشتند. سپس نوبت به ساخت موتورهای سوخت جامد رسید؛ این مرحله از سخت‌ترین اقدامات در راه دستیابی به هدف بود. پس از سخت‌ترین اقدامات در راه دستیابی به هدف بود. پس از طراحی‌های اولیه درباره شکی حرکتی و سرعت موشک و نیز تست سوخت جامد روی موشک، نوبت به تست‌های عملیاتی رسید.
در تست‌های عملیاتی، ابتدا موشک روی یک سکو قفل شده و موتور همانند زمان شلیک اقدام به فعالیت می‌کرد. اما این تست‌ها یک مشکل عمده داشت: نبود سیستم تله‌متری (سیستم‌های تله متری برای تست موشک‌ها و ارزیابی میزان صحت عملکرد آنها مورد استفاده قرار می‌گیرند). این سامانه مهم نیز با برنامه‌ریزی فشرده و شبانه‌روزی ساخته و موجب شد تا کشور نیاز خود را به این سیستم، با چنین روشی برطرف کند. تست‌های عملیاتی موفق و نتیجه رضایت بخش بود. نام موشک چه گذاشته شود؟ به نام امیر المومنین (ع) و نگاه ایشان در ساخت یک توانمندی ویژه برای دفاع از میهن اسلامی، آن را «فاتح 110» نامیدند.
اولین نسل موشک فاتح 110 بردی حدود 110 کلیومتر داشت. به خاطر اهمیت و تلاش ویژه‌ای که برای ساخت سیستم هدایت این موشک به کار گرفته شده بود و نیز بهره‌مندی آن از یک سیستم الکترواپتیکالی دقیق برای هدایت، خطای این موشک زمین به زمین فقط و فقط 10 متر تخمین زده شده است که با توجه به سر جنگی چند صد کیلوگرمی  آن، محدوده 10 متری اصلا نکته‌ای به حساب نخواهد آمد.
بنا بر روال ساخت تجهیزات دفاعی بویژه موشک‌ها، این سامانه مدرن برای بهینه سازی تحویل سازمان صنایع هوا – فضای وزارت دفاع شد. یکی از ویژگی‌های مهم این موشک، استفاده از آن برای ارتقای موشک شهاب ـ 3 بود، بدین نحو که با توجه به استفاده فاتح 110 از سیستم سوخت جامد، آزمایش‌ها برای بهره‌مندی شهاب ـ 3 از سوخت جامد به جای مایع، از طریق بررسی عملکرد این موشک انجام می‌شد و زمانی که تست‌ها از موفقیت سوخت جامد روی موشک فاتح خبر دادند، متخصصان کشورمان به سمت ساخت شهاب ـ 3 با سوخت جامد رفتند. رسانه‌های خارجی در زمان بهره‌برداری از نسل دوم این موشک، آن را کارآمدترین موشک ساخت ایران توصیف کردند. نسل دوم این موشک با ارتقای حدود 50 کیلومتری برد آن، فاتح 110 را در ردیف دقیق‌ترین موشک‌های کوتاه‌برد زمین به زمین در جهان قرار داد.
فرآیند طراحی و ساخت موشک فاتح جوایز و تقدیرنامه‌های بسیاری را برای متخصصان دانشگاهی و دفاعی کشور به ارمغان آورد و بیش از 20 کارشناس ارشد و قریب 10 مجموعه‌ای که برای ارتقای توان موشکی ایران تلاش کردند، از به ثمر نشستن حاصل زحمات خود در راه اعتلای بازدارندگی نظام اسلامی خشنود شدند.
چقدر برای عملیاتی شدن این موشک مهم تلاش شده است؟
آخرین جمع‌بندی یکی از نهادهای مسئول درباره فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای تولید فاتح 110، از 5 میلیون ساعت تلاش مستمر و بدون چشمداشت حکایت دارد؛ یعنی 208 هزار روز! طراحی یک سیستم جدید و استفاده از فناوری انحصاری برای ساخت این سیستم، منجر به تولید یک موشک هدایت شونده دقیق شده است که دانش نوینی را برای ایران به ارمغان آورد و میلیون‌ها دلار نیز در مراحل مختلف آن صرفه‌جویی شد. باشد تا قدر فاتحان قله‌های دفاعی ایران را بهتر بدانیم.

فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز صبح در مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم 4 ، موشک دوربرد شهاب 3 پرتاب می شود
سردار سرتیپ پاسدار سلامی در ارتباط زنده تلویزیونی با خبر سیما در پاسخ به اینکه مرحله دوم و سوم رزمایش موشکی سپاه چه ویژگی دارد افزود: همانطور که در نخستین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم 4 به استحضار ملت بزرگ و شریف ایران رساندم این رزمایش در سه مرحله با فاصله های زمانی قابل توجه برای تمرین فرماندهی، کنترل و مدیریت پرتاب های پرتعداد و در فاصله های جغرافیایی و زمانی متعدد، طراحی و به مرحله اجرا گذاشته شده است.
وی با اعلام اینکه رزمایش شبانه پرتاب موشکی در کلاس موشک های میان برد شب گذشته به اجرا در آمد گفت: مشخصه خاص پرتاب شبانه ما تمرین مداومت پرتاب های موشکی برای عملیات طولانی مدت خواهد بود تا هم استمرار عملیات را در شب حفظ کنیم و هم بتوانیم عملیاتی طولانی مدت را از زاویه پرتاب های موشکی تجربه کنیم و آن را در نظام دکترین و راهبرد عملیاتی خودمان کاملا وارد کنیم.

سردار سلامی افزود:
آنچه که شب گذشته اجرا شد، طراحی جنگی چند کلاهکه بود که به تازگی در مجموعه سامانه موشکی دوربرد و میان برد ما وارد شده است و این را در پرتابی شبانه آزمایش کردیم و ان شاء الله نتایج ارزیابی آن را در مجموعه عملیاتی خودمان مداخله خواهیم داد.
فرمانده نیروی هوایی سپاه با اعلام اینکه امروز صبح نیز مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم 4 با پرتاب موشک دوربرد شهاب 3 انجام خواهد شد گفت: در مجموع موفقیت های حاصله موجب ارتقای کیفیت و سطح بازدارندگی ما خواهد بود.
سردار سلامی مشخصات بارز رزمایش پیامبر اعظم 4 را از حیث عملیاتی بیان کرد و افزود:
در حقیقت اداره یک درگیری ، دفاع و جنگی طولانی مدت با استمرار عملیاتی و قابلیت جابه جایی سامانه های عملیات موشکی از نقطه ای به نقطه ای دیگر و پرتاب های توزیع شده همزمان و یا غیر همزمان روی مواضع همگرا یا واگرا بود که صبح دیروز با موفقیت مرحله اول آن انجام شد.

 

موشک‌های دوربرد شهاب 3 و سجیل شلیک شدند

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، در ادامه رزمایش پیامبر اعظم (ص) 4که از روز یکشنبه توسط یگانهای مختلف سپاه پاسداران آغاز شده است، دقایقی قبل موشک‌های بهینه سازی شده شهاب 3 (کلاس قدر 1 اف) و سجیل با موفقیت شلیک شدند.

این اولین بار است که سپاه پاسداران از موشک‌های سوخت جامد و دومرحله‌ای سجیل در رزمایش خود استفاده می کند که نشان دهنده ارتقاء سطح توانمندی‌های استراتژیک و میزان بازدارندگی این نیرو در مقابله با هرتهدیدی است.

موشک بهینه‌سازی شده شهاب 3 نیز در مقایسه با نسل‌های قبلی خود ازویژگی هاییی چون دقت بالاتر و ارتقاء سیستم ناوبری بهره‌مند


بازو در مقابل مشت؛ پیام مانور اخیر ایران برای غربی‌ها


آزمایش موشک‌های جدیدساخت داخل در خلال مانور نظامی به مناسبت هفته دفاع مقدس، بازتابگسترده‌ای در رسانه‌های جهان و منطقه داشته است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، رسانه‌های عربی منطقه با حالتی که ترسی در آن نهفته بود، به این موضوع پرداختند.

«السیاسه»،روزنامه کویتی که همواره مسائل مرتبط با ایران را با حساسیت دنبال می‌کند،نوشت: تنها چند روز پیش از آغاز گفت‌وگوی مهم میان ایران و اروپا، ایرانبازوی خود را به جهان نشان داد تا قدرت مشت اروپا را خنثی کند و برگبرنده‌ای نیز در مذاکرات داشته باشد و آن نیروگاه شماره 2 اتمی است و درعمل، اروپایی‌ها از این پس چیزی برای گفت‌وگو ندارند، مگر اینکه به گذشته‌ها برگردند و خواسته‌های گذشته را از ایران بخواهند.

این روزنامه می‌افزاید: موشک‌های میان‌برد مانوری ایران، به گونه‌اینمایش داده شد که هیچ نیازی به کلاهک اتمی نداشت و برخلاف موشک‌های سریشهاب که نیاز به کلاهک اتمی داشت، این موشک‌ها کاملا مکانیکی عمل کرد وایران از این پس خواهد توانست که غیر اتمی بودن فعالیت موشکی خود را اثبات کند.

«الشرق الاوسط» هم تیتر نخست و عکس محوری صفحه اول خود را به گزارش شلیک و تست موشک‌های میان‌برد ایران اختصاص داد و نوشت: همه آنچه مذاکرهکنندگان می‌خواستند بگویند، سپاه پاسداران ایران در این مانور گفت و اگرآنچه اعلام شده و قرار است امروز موشک شهاب 3 نیز آزمایش شود، عملا اروپادر موضع انفعال قرار خواهد گرفت و ایران با زیرکی خاص، همه پرسش‌های اروپا را در سکوت کامل پاسخ گفت.

این روزنامه عربی چاپ لندن مدعی شد، پایگاه‌های نظامی اسرائیل و ناوهای جنگی آمریکا در خلیج فارس در آماده باش کامل هستند تا با حمله احتمالیموشکی ایران مقابله کنند، زیرا برد این موشک‌ها فراتر از اسرائیل و ناوهای آمریکاست.

همچنین «الایام» چاپ امارات نوشت: ایران بی توجه به درخواست‌های غربی‌ها برای توقف فعالیت‌های نظامی مشکوک مانور پیامبر اعظم(ص) را برگزارکرد و قدرت نظامی خود را به رخ کشورهای منطقه و اروپایی‌ها کشید.

پرتاب موشک از یک سایت به دو هدف مشخص یا دو موشک از دو نقطه به یک هدفمشخص برای نخستین بار در ایران اجرا شد که پدیده ای قابل تأمل در منطقهاست.

«القدس العربی» هم نوشت: با اجرای مانور موشکی در ایران، دستور کار مذاکرات اکتبر مشخص شد.
این روزنامه به نقل از سردار سلامی فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداراننیز نوشت: این مانور نشان از توان موشکی ایران در دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی است.
آلبوم تصویری رزمایش پیامبر اعظم 4