نیکلای فادییف" خبرنگار روزنامه روسی اینترنتی "اوترا.رو" روز جمعه نوشت: آمریکا تصمیم گرفت توان جنگی خود را به کمک انواع جدید تسلیحات حفظ کند، چرا که قرارداد جدید کاهش تسلیحات تهاجمی استراتژیک (استارت) به میزان قابل توجهی تعداد خرج های هسته ای آمریکا را کاهش می دهد. آمریکایی ها قصد دارند موشکی بالستیک با کلاهکی معمولی بسازند که بتواند به هر نقطه ای از جهان ظرف یک ساعت ضربه وارد کند. روزنامه واشنگتن پست می نویسد که هم اکنون در چارچوب برنامه "ضربه سریع جهانی" کار طراحی چنین موشک هایی انجام می شود.
در ادامه آمده است: به گفته نماینده پنتاگون، سلاح معجزه آسا ویژه مبارزه با تروریستان می باشد که همچنین باید به ابزاری کمکی برای بازدارندگی و آلترناتیوی برای تسلیحات هسته ای استراتژیک تبدیل شود. احتمال می رود که به کمک این سلاح پایگاه های تروریستان نابود شوند. همچنین آنها می توانند برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران و کره شمالی نیز استفاده شوند.
این نشریه می نویسد: موشک ها در خاک آمریکا مستقر خواهند شد. دستگاه های پرتاب می توانند مورد بازرسی بین المللی نیز قرار گیرند. آنطور که نظامیان آمریکایی اعلام می کنند، موشک های بالستیک جدید زودتر از سال 2015 در ارتش نخواهند بود، اما "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا خواستار این است که ساخت آنها تسریع شود. رئیس جمهور آمریکا در موشک های جدید جایگزینی برای سلاح هسته ای می بیند.
در ادامه آمده است: دولت آمریکا از کنگره خواسته است که در سال 2011 میلادی 240 میلیون دلار به برنامه "ضربه سریع جهانی" تخصیص دهد که این رقم 45% بیش از سال گذشته است. بلطف تلاش های اوباما، پنتاگون در ماه مه سال جاری اولین آزمون سلاح بالستیک را آغاز می کند. به گفته نظامیان، تنها تا سال 2015 برای ساخت موشک جدید حدود 2 میلیارد دلار هزینه خواهد شد.
مولف می نویسد: گفتنی است که در حال حاضر آمریکا تسلیحات متعارفی ندارد که بتوانند ضرباتی صاعقه آسا به هر نقطه ای از جهان وارد کنند. استفاده از موشک های هسته ای قاره پیما نیز سخت شده است، چرا که آنها تنها ویژه ضربات بازدارنده و ضرباتی در پاسخ به حملات هستند، و موشک های بالدار با کلاهک های متعارف و بمب افکن های استراتژیک که در نیروهای مسلح هستند نیز برای رسیدن به هدف به 12 ساعت زمان نیاز دارند.
در ادامه گفته می شود: ایجاد برنامه "ضربه سریع جهانی" در سال 2008 توسط "جرج بوش" رئیس جمهور سابق آمریکا مطرح شده بود. این برنامه با اعتراضات بسیاری از سوی مسکو مواجه شده است. بعقیده نمایندگان وزارت امور خارجه روسیه، تحقق برنامه می تواند سبب برانگیختن مسابقه تسلیحات متعارف شود. همچنین مسکو اعلام می کند که در این صورت تحقق ایده نابودسازی سلاح هسته ای در سراسر جهان برای اوباما دشوارتر خواهد شد.
مولف در پایان می نویسد: این خطر نیز وجود دارد که پرتاب موشک های جدید بالستیک سبب به کارافتادن سیستم های هشدار هسته ای چین و یا روسیه شود. در عین حال این احتمال نیز زیاد است که سلاح جدید از دقت کافی برخوردار نباشد.
خبرگزاری «ریا نووستی»